Storczyki Katarzynki cz.II
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Kasiu, ładne nowości Sobie sprawiłaś w postaci pół miniaturek.
Ja też postawiłbym na bordową.
Teraz jeśli chodzi o tego różowo ? bałego na pewno nie jest to phal. Equestris choć ma kolorystykę kwiatu trochę podobną do Phal.Equestris var leucaspis czy rosea.
Jednak charakterystyczną rzeczą jest dla wyżej wymienionych storczyków to że ich płatki są węższe i zakończone bardziej na ostro .
Ale Kasiu jeśli masz fiszkę i jest napisane że jest to equestris to się poddaję.
Niemniej jest też piękny i uważam że storczyki hybrydowe te bez nazwy są równie piękne jak te botaniczne, czy hybrydy pierwszorzędowe.
Ja też postawiłbym na bordową.
Teraz jeśli chodzi o tego różowo ? bałego na pewno nie jest to phal. Equestris choć ma kolorystykę kwiatu trochę podobną do Phal.Equestris var leucaspis czy rosea.
Jednak charakterystyczną rzeczą jest dla wyżej wymienionych storczyków to że ich płatki są węższe i zakończone bardziej na ostro .
Ale Kasiu jeśli masz fiszkę i jest napisane że jest to equestris to się poddaję.
Niemniej jest też piękny i uważam że storczyki hybrydowe te bez nazwy są równie piękne jak te botaniczne, czy hybrydy pierwszorzędowe.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mareczku wiem że to nie Phal.Equestris ale jest b.do niego podobny a fiszka -nic na niej niema żadnej informacji . No ale powiedz że świetnie go podrabia
liście podłużne ,kwiatków sporo na łodyżce . Wiesz mimo że to nie Eque. to zapach mi wynagradza .Codziennie rano pięknie pachnie ,w słonku nie ,co dziwne
A bordowy przyciąga wzrok, nawet teraz jak jest już mój 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, no cudeńka Wypatrzyliście na ryneczku ;) I w świetnej cenie...Ja bym ukradła bordowego 

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Kasiu piękne minaiturki kupiłaś 

-
- 1000p
No zaczynam żałować że hurtowo nie wzięłam tych miniaturek , miała bym czym obdarowywać moje koleżanki 
A w tej cenie to faktycznie u mnie są dopiero po przecenie ,trochę już sfatygowane

A w tej cenie to faktycznie u mnie są dopiero po przecenie ,trochę już sfatygowane

ale cudne zakupy ... Borodwa miniaturka cudowna
Czyzbyś przejeżdżała przez Bydgoszcz...?
Co do grzybków to ja też myślałam, że to jakieś robactwo ale dowiedziałam się już, że to grzybnia...
A zakupów gratuluję, bo są po prostu cudowne

Czyzbyś przejeżdżała przez Bydgoszcz...?
Co do grzybków to ja też myślałam, że to jakieś robactwo ale dowiedziałam się już, że to grzybnia...

A zakupów gratuluję, bo są po prostu cudowne

-
- 1000p
Gosiu niestety nie przejeżdżałam przez Bydgoszcz jakby moja trasa tam wiodła to byś miała gości
Tak się cieszę że moje miniaturki stanęły mi na drodze podczas zakupów i zwiedzania Gdańska

To zdjęcie jest zrobione zaraz po zakupie moich miniaturek ,widzicie jak je tule do siebie
Jovanko wybacz, jedno przemycone zdjęcie ale storczyki są co prawda w foliówce ale są

To zdjęcie jest zrobione zaraz po zakupie moich miniaturek ,widzicie jak je tule do siebie

Jovanko wybacz, jedno przemycone zdjęcie ale storczyki są co prawda w foliówce ale są

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasiu, miło Cię widzieć
Nie dziwię się, że tulisz swoje maleństwa

Nie dziwię się, że tulisz swoje maleństwa

- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Kasiu piękne te miniaturki,obie.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Przytulaj ,przytulajkatarzynka575 pisze:To zdjęcie jest zrobione zaraz po zakupie moich miniaturek ,widzicie jak je tule do siebie![]()

...na targu z warzywami???

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu ale z Ciebie gapa ;:78 trzeba było wszystkie brać
Ja z chęcią bym odkupiła od Ciebie taką bordową.
Zresztą obie.
Są prześliczne.
Miło Cię zobaczyć choć w takim zmniejszeniu.

Są prześliczne.

Miło Cię zobaczyć choć w takim zmniejszeniu.

Miło Cię widzieć..
zwiedzasz sobie Gdańsk a tu niespodzianka pomiędzy warzywami taki skarb... to trzeba mieć szczęście... Mi się obie miniaturki podobają.... po prostu są cudowne

zwiedzasz sobie Gdańsk a tu niespodzianka pomiędzy warzywami taki skarb... to trzeba mieć szczęście... Mi się obie miniaturki podobają.... po prostu są cudowne

-
- 1000p
Mi również miło że choć trochę mogę się ujawnić
A jaka była moja radość jak weszłam na nie stojące na straganie ,a szukałam truskawek
No tak żałuję że nie wzięłam wszystkich bo nawet ta żółta była śliczna takiej też nie widziałam wcześniej ale to nie taka jak mjasz Ty Gosiu i ja ona była większa i z takich jaśniejszych żółtych

A jaka była moja radość jak weszłam na nie stojące na straganie ,a szukałam truskawek

no tak miałaś taki wybór - nie dziwię się, ze nie wiedziałaś co masz wziąć
Ale do truskawek to ani jedna nie jest podobna

Ale do truskawek to ani jedna nie jest podobna

-
- 1000p
Ha zobaczcie co znalazłam u motylnika czyli storczyka mężusia
czy to będzie pęd kwiatowy ?
I opowiem historię mojego zakupu chyba cambri lub miltoni

Kilka tygodni temu poszłam sobie tak popatrzeć na storczyki i oczywiście poszłam na przeceny .Dużo było właśnie cambri czy to miltoni i oncidium ale tych drugich mam już trzy więc padło na c.To ta która jest na zdjęciu druga od lewej st. No a przy okazji jedno z oncidium miało tak duże keiki z pięknymi korzeniami że jak oglądałam to odpadło więc nad czym się zastanawiać .Przygarnęłam malucha i powiększył moją rodzinkę oncidium
tu Oda Beri od Jagódki to ta smukła panienka ,razem z przygarniętymi maluchami
to one ciekawa jestem co z nich wyrośnie 

I opowiem historię mojego zakupu chyba cambri lub miltoni

Kilka tygodni temu poszłam sobie tak popatrzeć na storczyki i oczywiście poszłam na przeceny .Dużo było właśnie cambri czy to miltoni i oncidium ale tych drugich mam już trzy więc padło na c.To ta która jest na zdjęciu druga od lewej st. No a przy okazji jedno z oncidium miało tak duże keiki z pięknymi korzeniami że jak oglądałam to odpadło więc nad czym się zastanawiać .Przygarnęłam malucha i powiększył moją rodzinkę oncidium