Mój ogródek "dwie ciutki za domem"- JSZFRED

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Asiu!

Ja zaczynam od małego zwierzaka... mieliśmy chomika dżungarskiego, tylko on mały i szybki. Teraz chciałam syryjskiego....o psie cały czas nawijam...ale to wymaga na pewno czasu :wink:
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milusie to Twoje zwierzątko-ogród też ładnie się zapowiada :D
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super zwierzątka. Ja mam kota (wsiowego). W dzień jest u mnie, a na noc wychodzi. Długo urabiałam męża. Tak po kawałeczku. Pierw walczyłam, by go nie gonił z podwórka....a teraz śpi sobie wygodnie na opaciu fotela. Długo to jednak trwało i było wiele kłótni. Może i Miikaki M da się urobić małymi kroczkami.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, każdego mozna urobić :D Mój M też nie był wielbicielem kotów, ale go przekonałam, ze musimy mieć kota, bo nas inaczej myszy zjedzą ;) Potem przekonałam go, ze jeden kot nie poradzi sobie z taką iloscia myszy, jaka u nas była...
Teraz mam kilkanascie kotów, a jak M je, to obsiadają go dookoła i czekają na swoje kawałki. Zawsze coś dostają :lol: Jak trzeba było do weterynarza z kotem do miasta jechać, to kiedy miał zepsuty motor, jechał rowerem :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Asiu pospacerowałam po ogródeczku,jest malutki i piękny.
Wystarczający jeśli nie może być większy.
Jest pięknie u Ciebie i tak swojsko brzmią Twoje słowa:
Asiorek pisze:...już mam w głowie plan zamiany niektórych roślin tylko czekam na wiosnę zresztą dwa razy do roku "jeżdzę"z tymi krzaczorami jak coś mi nie pasuje,
Ja też tak się zachowuję,to moja wada a może zaleta ,sama juz nie wiem.
Faktem jest,że ogród zmienia się nie tylko każdego roku ale równiez w ciągu lata.
Widzę,że mamy wspólną "pasję"- przesadzanie.
A zwierzyniec ?.... wspaniała sprawa ... Fretkę znam z obserwacji u znajomych...potrafi dostarczyć radości ale również opieka nad nią bywa uciążliwa.Jednak coś za coś...
Biały powojnik jest piękny czy to "stary" egzemplarz,znasz może nazwę,muszę poszukac takiego ...piękny. :D :D
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witajcie ,
Karo podobno wielu "ogrodników" tak robi zmienia miejsce jak coś nie pasuje, albo zle rosnie , ja też tak uważam że ogród co kilka dni sie zmnienia zwłaszcza to widać gdzie jest dużo nasadzeń, plan jest aby tylko czas był na to "przemeblowanie", powojnik jest jednoroczny i pierwszy raz kwitł ale nazwy nie pamiętam pierwsze kwiaty miał bardzo duże i pełne, następne już nie ,
Bożenko bardzo się cieszę że wpadłas na chwilkę i miło mi że moje ciutki jeszcze się komuś podobają,
Bea i Iza bardzo się cieszę że Wam się udało przekonać swoich Panów M do kociaków, każde zwierzątko ma swój urok, czar i jest wielka pociecha, też mi się wydaje że pomalutku Mika zrealizuje swoje marzenia o zwierzaczkach,
Miko, bądź cierpliwa a będziesz nagrodzona, a Pan M jak sie raz przekona i pokocha pieska to zawsze będzie chciał przecież to taki wierny i kochany przyjaciel,
Wpadajcie jak tylko będziecie chcieli i mogli , zapraszam a postaram się aktualizować wiosenne wizerunki moich ciuteczek,
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piku, fajnie że wpadłaś, faktycznie jesień była bardzo kolorowa i codziennie prawie inaczej to wyglądało, tak jak wcześniej pisałam wiosna będzie dla mnie też zaskoczeniem barw i gatunków róznych roślin cebulowych pomieszanych przez Pana M , strałam się je uporząkowac po wielkości i barwach ale jak wyjdzie wielka niewiadoma, będe utrwalać w wolnej chwilce, moja owczarzyca też miała wielkie opory, tłumaczę jak dziecku trzeba dać buzi (polizanie) i nie wolno robić krzywdy i glaszczę wszystkie zwierzaki że grzeczne, no i tak już ponad rok
Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwilce
:oops: :P 8)
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ślicznie u Ciebie.. zazdroszczę trochę tej trawki.. bo po mojej to dostawcze z materiałam budowlanym jeszcze jeżdżą :(

No i czworonogi superanckie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj Asiu.
Mówi się - małe, ciasne ale własne. To wspaniały maleńki ogródek, urządzony gustownie i ze smakiem. Znać dobrą rękę gospodyni a może i gospodarza. Plany widzę też wielkie. To może i oczko wodne jakieś się znajdzie albo fontanna.Piękna brzózka w rogu ogrodu - czy jest przycinana ? Piękne jesienne kolory krzewów - bardzo ładnie je dobrałaś. ;:215
Nie przejmuj się rozmiarami twojego ogródka. Są na tym forum ogrody, które można przykryć przysłowiową czapką a ich właściciele są z nich bardzo dumni. I też są piękne.
Wiosna tuż, tuż... więc niedługo wszyscy ruszymy do pracy. Pewno będziesz miała co pokazać, bo widziałam tulipany w zeszłym roku, to i w tym pewno będzie ich więcej.
Serdecznie pozdrawiam i drapanko dla zwierzyńca. Fretka superowa :!:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadetko, ja ma tez cały czas remont generalny, tak już dwa lata a do końca to uuuuuuuuuuuuuuu,
ale garaż jest od ulicy i przed garażem i warsztatem, trochę wybetonowane i tam się robi róźne rzeczy miesza itp.za domem sie uparłam i już, mozna remontowac a i może sobie już rosnąć (razem z remontem) jak się remont skończy to będzie wszystko duże i zagospodarowane,
trawka ma połtora roku ale zarasta mchem i już kupiłam dolomit będę z nim walczyć ,

Grażynko, musze Cię rozczarować Pan M tylko obrywa borówki poziomki i maliny, a i wiśnia jest do jego dyspozycji, sorry no może podlał ze trzy razy , reszta (może nie skromnie) to moje dzieło większe okazy pomagał mi sadzić brat bo nie mogłam sobie poradzić, ale ja to kocham robić więc się cieszę z byle krzaczka, kwiatka cebulki, oczko też pewnie będzie i może coś, ale to zobaczymy , mam nadzieję że będzie wszystko rosło dzisiaj z daleka widziałam już krokusiki i coś jeszcze w soboę sprawdzę bo jak wracam z pracy to już trochę za ciemno,
z przyjemności podrapię większe futrzaki ,a freda wygłaszczę dzięki i zapraszam
Pozdrowionka cieplutkie
:oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech.. ale ja nie remontuję.. ja buduję dom .. od początku i za domem nie ma ani dużo miejsca.. ani co ważniejsze wjazdu dla dużych, ciężkich aut. Zresztą nie miałyby gdzie zrzucić materiału:(
I dlatego mam obsadzone tylko brzegi :) .. ale dobre i to.
W tym roku planuję zakończenie największych robót, no i przprowadzkę, która już od jesieni nam się odwleka, a będąc na miejscu, będę mogła więcej czasu poświęcić roślinkom, :) - będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadetko , pewnie że będzie dobrzem, życzę Ci szybkiego zakończenia i szybkiej przeprowadzki i oczywiście jak najwięcej czasu na wszystko,
Pozdrowionka cieplutkie
:roll: :roll: :roll:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie. że bedzie i chociaz ta przeprowadzka .. przeraż mnie trochę .. to juz nie moge sie doczekać, kidy pozdaje te wszystkie egzaminy .. i będę wolna.................:) :) :) :)
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Asiu, co sądzisz o sprawie doniczkowców?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was, oj czas mnie ogranicza
Guciu Twoje doniczkowce sa piękne i kolorowe , mój grudnik i wielkanocnik zakwitły w połowie grudnia razem , chyba im się coś poprzekręcało, całego białego jeszcze nie widziałąm super i te storczyki, gdy miałąm więcej czasu to i u mnie kwiatów było duzo różnych może nie takie piekne ale, się staram,
cos żle robie, dostałam dorogne hoje i juz drugi rok nie kwitną i tak samo mirt mi marnieje,
Bernadetko, jeszcze trochę i będziesz tęsknić za tymi egzaminami i czegoś Ci b ędzie brakowało, chyba że będziesz szaleć z roślinkami
U mnie już troszkę czuć wiosenkę w sobotę porobię zdjęcia i może coś juz będzie widać,
Pozdrowionka
:oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”