W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
beata693
100p
100p
Od: 29 maja 2006, o 12:12

Post »

Dawno mnie tu nie było a tyle ślicznych psiaczków przybyło.
Moja Zuleczka już podrosła , ma 2,5 miesiąca i tak odpoczywa. Obrazek Obrazek
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Słodki leniuszek :D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To się nazywa:"wreszcie rozprostować kręgosłup" :lol:
A tak serio, psy śpią w takiej pozycji, odsłaniającej gardło, tylko gdy czują się CAŁKOWICIE BEZPIECZNE. ( zauważcie, że nigdy nie śpią w ten sposób psy łańcuchowe i schroniskowe)
Gratulacje Beatko :P
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ależ one wszystkie słodkie.

Lyla poobgryzała koszyk?To niemożliwe.

Mówicie o tym zjadaniu i obgryzaniu, a ja nie mogę w to uwierzyć.Nessa tylko raz zajęła się papierem toaletowym zostawionym na podłodze.Efektu się domyślacie.Zostaje często w domu sama, ale nie szkodzi.Jest grzeczną, kochaną psinką.Posłuszną i kochającą.Noc przed porodem musiałam jej asystować w nocy, nie podobało się jej, że my śpimy, gdy jej sie coś dzieje.Noc porodu, również musiałam zaliczyć.To były dwa ciężkie dni.Zresztą zawsze, gdy jej coś dolega, przychodzi do mnie.Tak jakby się bała i przychodzi po wsparcie.

Sznaucer miniaturowy, może nie jest najmniejszym pieskiem, ale gorąco polecam tę rasę.

Beatko, rozkoszna ta Zuleczka, a pozy do spania to chyba poemat można by napisać.Albo raczej niezły album stworzyć.Co by było śmiechu.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Koszyk Layli starczył na miesiąc jak zaczęła ząbkować - miała strasznie ostre żeby, ale już wszystki wypadły i gryzienie się skończyło.Mimo wszystko york to uparty, zawzięty pies - jak się uprze to jak mały osiołek :lol:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danko, a dajesz jej kości cielkęce z głowkami/ chrząstkami?
Trzeba wypróbować sposób podawania, jedne psy lubia tylko gotowane, inne surowe.
Gryzienie i żucie dla psa to i koniecznośc i przyjemność ogromna ( jak dla nastolatka guma do żucia), więc gdy nie mają kości, często gryzą to, co da się rozgryżć, często ku rozpaczy Państwa.
Gnaty cielęce są w Makro ( i do zamrażarki) lub pojedynczo, w sklepach mięsnych.
A jaka radość, gdy uda się dostać do przepysznego szpiku ( czasem trzeba psu przepiłować ) - zabawa na 2 godziny, cmokania, lizania, delektacji :lol: :lol:

U nas psy mają kości panewkowe cały czas i przez parę lat, poszła tylko jedna para butów, a w zasadzie, jeden klapek :lol: Nie mają chorób przyzębia, ani zatwardzeń, a przynajmniej smakowite zajęcie, co i Waszym Kochaństwom polecam
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Dostaje kości (wet mi polecał), plus kości wapniowe, buciki i inne gryzaczki. Koszyk poszedł w pierszej fazie ząbkowania - zresztą byłam na to przygotowana, że zje koszyk, za nic innego sie nie brała.
A co do żucia gumy - to ja juz dawno nastolatekiem nie jest a wciąż żuję :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

słodkie te nasze duże i małe maluszki ;:215 co pies to łobuzerski pomysł ;:191 mój to kilka dni temu wskoczył na parapet i zabrał leżący tam termometr i oczywiście pogryzł go, szczęście, że nie pokaleczył się szkłem i że nie trafił na rtęć, przegryzł ten słupek, ale nad rtęcią. Złodziej z niego okropny.

wszystkim psiakom przesyłam głaskanko ;:100
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p
Od: 16 lut 2008, o 10:43

Post »

Słodziutki Beata ten Twój piesek. Ach czasy gdy nasze pupilki są młodziutkie. Pamiętam jeszcze jak to było z Aro. Chciałem iść na spacer, lekki grymas z jego strony, ale jednak poszedł aż w połowie drogi położył się i dalej iść nie chciał. Nic mi nie pozostało niż wziąć go na ramiona i zanieść do domu. Obyś nie miała podobnych problemów ze swoją Zuleczką.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

DankaWS pisze: A co do żucia gumy - to ja już dawno nastolatekiem nie jest a wciąż żuję :lol:
w momencie czytania miałam gumę w buzi i omal się nią nie zachłysnęłam ze śmiechu :lol: :lol: :lol: Genialna, jesteś Danuś :D
beata693
100p
100p

Post »

Zula bardzo chętnie chodzi na spacerki ale najwyraźniej przeszkadza jej smycz. Jak sobie przypomni, że jest przypięta to tarmosi ją strasznie. Poza tym ma ogródek więc ruchu jej nie brakuje. Jest słodka ale poznalismy też jej głos. Potrafi głośno szczekać, zwłaszcza wtedy gdy siedzimy w fotelach i nikt się nią nie zajmuje. Nawet powarkuje. I to ma być łagodny labrador?
Obrazek
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p

Post »

No cóż Beata Twój piesek to straszna przylepa. Psy niektórych ras potrafią zająć się same sobą a jak widać labradory potrzebują stale towarzystwa.
A tak nawiasem to polecę serię książek o psach sprzedawanych z dziennikiem. Zakupiłem wczoraj taka (6 zł) i mogę powiedzieć, że opłaca się. Jest ona niezłą bazą dla początkujących, jak też weteranów. Pierwszy tom poświęcony jest zdrowiu i wyborze rasy. Książka ma się pojawiać co środę z dziennikiem i myślę, że skompletuję całą serię.
beata693
100p
100p

Post »

Masz rację Romanie , to "straszna" przylepa. Zakupiliśmy już kilka książek i tych polecanych na forum jak też przez sprzedawcę w sklepie zoologicznym / też ma labradora/, ale Zula to indywiduum. Dziękuję za podpowiedź w sprawie książeczek , zainteresuję się.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek
Mój rozczochraniec dzielnie pomagał mi w ogrodzie. :lol:
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p

Post »

Ten to ma spojrzenie.. Bardzo ładny psiak, pewnie wygląd idzie w parze ze świetnym charakterem...
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”