Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Nie mogę się doczekać fotek ;:138
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witajcie po krótkiej przerwie :D
Zacznę od moich nowości dwie z nich dzięki mężusiowi ;:167
Przyjechały ze mną z Gdańska wypatrzyłam je na targu z warzywami .Takich jeszcze nie widziałam u mnie w Łodzi(to miniaturki) .Oczywiście jak je dostrzegłam to jak dziecko w sklepie z cukierkami na którą się zdecydować ? W oko wpadła mi ciemna ale mojemu mężusiowi spodobała się różowa .Gdy usłyszał cenę (15zł.) stwierdził weź obie :D i sam zapłacił .
Obrazek rozumiecie mnie dlaczego ciężko było się zdecydować ?
Obrazek
Obrazekta od razu rzuciła mi się w oczy

Obrazek

Obrazeka ta pięknie pięknie pachnie jak dzika róża .Tak się cieszę że spodobała się m ;:167
I na koniec mój maluszek z all. Zalicytowałam go ale bez przekonania ponieważ na wyjeździe nie mogłam kontrolować przebiegu aukcji .Po powrocie do domu okazało się że jest mój były wystawione 3 czy 4 i dzięki temu jeden trafił do mnie .Oto mój maleńki Kingidium
Obrazek
Dostałam go w dużej doniczce i w grubym podłożu .Przesadziłam do mniejszej doniczki i do drobniejszego podkładu .Tyle zalazłam z informacji jak uprawiać to cudeńko . Stoi w półcieniu .Co mi jeszcze poradzicie ?
Na koniec to co mnie niepokoi bo nie wiem co z tym zrobić ? Podczas moczenia :shock: zobaczyłam jakby białe kuleczki ale storczyk ma się dobrze wypuszcza nowy korzonek i listek
Obrazekczy mam zmienić podłoże ,co to jest ?
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, szkoda, ze więcej tych miniaturek nie było, bo są piękne ;:180 Takich jeszcze nie widziałam i jedna do tego pachnie:shock: Niech Ci pięknie rosną i maleństwo z al też ;:108
Tymi kuleczkami się nie przejmuj, to przyjazne grzybki, mam je już ponad rok i jest ok :uszy
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko miniaturek właśnie było sporo po kilka z tych które wybrałam .Wiesz co było :roll: tą, a może tą ,ta ma więcej pączków, ale ta ma ładniejsze kwiatuszki .I mężuś wziął tą różową a ja tą ciemną .Były jeszcze żółtaski i jeszcze jakieś ale już z wrażenia nie pamiętam :oops:

A z kąt biorą się takie grzybki, bo mam tylko w jednej doniczce takowe, a kąpiele wspólne się odbywają ;:224 ? Czyli nie muszę go przesadzać i martwić że to coś co mogłoby zaszkodzić .Dziękuję Lucynko za poradę ;:196
Awatar użytkownika
sama
500p
500p

Post »

Kasiu ale cudne te miniaturki łaaa ja też chcę takie :D :D :D :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No szkoda że nie wiedziałam bo bym Ci kupiła .Na razie hoduję dla Ciebie keikę ciemniej mini miniaturki p.Migotki :D
Awatar użytkownika
sama
500p
500p

Post »

:D :D :D Kasiu następnym razem :wink: :D
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Czyli było więcej :shock: To Ci wcale nie zazdroszczę wybierania :lol: Ja ostatnio oprócz tych najbardziej popularnych, które mam, widziałam o kwiatkach podobnych do Philadelphii, tylko listki bez łatek.
Pewnie za jakiś czas będziesz mieć grzybnie we wszystkich doniczkach, posieją się dalej :D Przyniosłaś je z którymś storczykiem tylko było ich mniej i nie widziałaś ich od razu :D
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Kasiu cudne miniaturki!!!Ja bym za taka cenę z każdego koloru po sztuce wzięła :oops:
Jeśli faktycznie to grzybki to sie nie martw.Ja miałam w jednym storczyku i ładnie rośnie.
A wiecie że są specjalne odżywki z grzybniami do storczyków.O ile pamiętam jak wyczytałam to one pomagają wchłaniać substancje odżywcze storczykowi.Taka typowa mikoryza.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Monia właśnie czytałam o Equestris bo ten różowy jest b.podobny do tego gatunku a może to ten właśnie :shock: .Jeśli tak by się okazało to wyczytałam że lubi wypuszczać keiki więc nic straconego :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko być może tylko że ja mam w nawyku zaraz po zakupieniu przesadzać storczyka nawet jak kwitnie do nowego sprawdzonego podłoża i za każdym razem myję doniczkę .No ale już sie nie martwię ,wcale.
Jagódkoteż o takiej grzybni czytałam więc się zastanawiam czy aby specjalnie nie dać trochę do Tygryska choć jemu już nic chyba nie pomoże :(
Wiesz jakbym była sama to pewnie tek by się mogło skończyć że zamiast dwóch to by było ich 3-4 a może i więcej :;230
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Jeśli storczyk nie jest w zbyt dobrym stanie, to lepiej mu grzybków nie fundować. Nie mam pewności, ale chyba mogą mu zaszkodzić :roll:
Kurka, chyba już stara jestem, bo słyszę dzwon, ale nie wiem, w którym kościele :lol:
Informacje już mi się mieszają ;:224
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucyko jaka stara :roll: jak się chłonie tyle inf. co na tym forum i jeszcze dodatkowo z internetu i od znajomych to można obłędu dostać i wszystko zaczyna się mylić :wink: Więc nie będę Tygryskowi serwować dodatkowych atrakcji w postaci grzybka :oops:
Awatar użytkownika
sama
500p
500p

Post »

katarzynka575 pisze:Monia właśnie czytałam o Equestris bo ten różowy jest b.podobny do tego gatunku a może to ten właśnie :shock: .Jeśli tak by się okazało to wyczytałam że lubi wypuszczać keiki więc nic straconego :D
do sierpnia pewnie nie wypuści :;230 ale może do przyszłego kto wie :D:D:D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No pewnie do sierpnia nie da rady ale jakby się namyślił to poczta świetnie działa
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”