Arturo- dziękuję ;) One mają przypominać mi lato...Jesienią dołączy do nich suszona jarzębina, głóg tarnina (dzikie śliwki). Oraz jesienne kwiaty...
Celinko- a ja nawiązałam bardzo miły kontakt z Panią, od Której kupiłam część listków skrętnikowych odmianowych. Być może odwiedzę Jej kolekcję w tym roku, bo Mieszka blisko mnie. Mam nadzieję, że wzbogacę się o kilka listków skrętnkowych albo o jakąś sadzonkę

Wiesz, ja przeczytałam, że najlepszy okres na ukorzenianie listków - to czerwiec

Czytałyśmy chyba inne fora...
Nuta23- dziś o wiele więcej kwiatów się rozwinęło, ale poczekam z fotkami, do kwitnienia bordowego skrętniczka

Nie miałam dziś czasu, by zrobić fotki, a chciałam Wam pokazać, jak pięknie dojrzewają mi nasiona na skrętikach, już się zaczynają "skręcać"...
Renatko- już Znasz odpowiedź. Skoro Ci się podoba, to dorzucę sadzoneczkę do paczki z sadzonkami fiołkowymi
Anjja- ja suszę, co się tylko da: kwiatów, nasion, traw, owoców, itd. Teraz jeszcze będę zasuszać: cynię, dalie pełne, margaretki pełne, astry, aksamitki, suchołuskę, niesmiertelnik i wiele innych. potem przyjdzie czas na zioła łąkowe i dzikie owoce. Pewnie, że Wstawiaj...właśnie takie roślinki z wymianek i zakupów najbardziej cieszą
Wiktorio_W - pewnie, że tak. Suszy się jeszcze hortensje, maruny, rudbekie (same koszyczki), krwawniki i wiele innych. Jedynie jaśminowca i pustych goździków nie da się zasuszyć.
A dziś przyszła paczuszka od
Asi/mis20 z wymiany (sadzonki dla Niej już zarezerwowane, czekam, aż jeden z gatunków troszku podrosnie, by móc oddzielić sadzonkę). Przyjechało 7 listków fiołków odmianowych i listeczek bordowego skrętniczka z żółtym środkiem. Oto paczuszka. Asiu - są piękne, dziękuję ślicznie