Działka na Kaszubach 2011
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Marysiu, udanego wyjazdu. Zazdroszczę ciągłych wakacji. Też bym sobie znalazła sporo zajęć, na które mam mało albo wcale czasu. Ale kiedyś, w przyszłości ...jak Bóg da. Póki co, cieszę się z tego , co mam.
Tojeść mam jeszcze kropkowaną. Też fajna.
Tojeść mam jeszcze kropkowaną. Też fajna.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Kochana no i tojeść na prawdę prezentuje się pięknie, miałaś nosa
A ten storczyk śliczny, jeszcze takiego cudacznego nie widziałam. Taki delikatniutki

A ten storczyk śliczny, jeszcze takiego cudacznego nie widziałam. Taki delikatniutki

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani - dopiero dzisiaj dopadłam do komputera i nadrabiam zaległości forumowe. Weekend na działce, poniedziałek wyjazd do Malborka..
No ale dzisiaj cały dzień na miejscu.
A odnośnie tych dwóch odrostów ... to nie ma sprawy
Torba zawiera moją ulubioną zabawkę - czyli aparat z przyległościami...
Cudnie kwitnie Twoja Monica. No ale wiesz, że to moja ulubienica....
Cieszę się że taki fajny kask Ci się udało kupić. Miałam poważne wątpliwości czy takie w "damskim" rozmiarze w ogóle są dostępne w handlu. Odnośnie targania kamieni w plecaku - to jestem pełna podziwu. Ja wożę taczką z okolicznych pol. Ale wapieni u nas niet. Tylko to co lodowiec nam przywlókł zza morza....Ale nie narzekam... niektóre kamienie są przecudnej urody. Grażynka-Księgowa ma taki piękny na skalniaku - muszę poszukać - bo pamiętam, że mu zdjęcia robiłam..
, żeby dobru humor nigdy Cię nie opuszczał. Muszę sobie obejrzeć w necie tę tojeść kropkowaną ....
A tę tojeść - jak tylko zobaczyłam - to wylazłam z auta i wyskubałam ze skalniaka
za aprobatą właścicielki, która też już ja musiała ograniczać
A teraz kilka zdjęć moich nowych zabawek, które kupiłam sobie do ogrodu...

Fontanna do oczka i lampka solarna pływająca w oczku, która ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zaświeciła zielonym światłem - niczym małe UFO

Latarenka na ganeczku ( w środku - świeczka teelight)
Skończona Pierwiosnkowa.... teraz tylko dosadzić resztę sadzonek.

No ale dzisiaj cały dzień na miejscu.
Izo ja mam taką zwykłą z zielonymi listkami. Rozłazi się okropnie - a ja staram się ją opanowaćizaziem pisze:Marysiu, ta tojeść o złotych listkach chyba się tak nie rozłazi. Mam dwie i tej złotej zawsze za mało![]()
Przyjemnego wyjazdu
No i dał... piękną pogodę pomimo nie ciekawych prognozempuza pisze: Marysiu jak to mówią " Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje"........
A odnośnie tych dwóch odrostów ... to nie ma sprawy

No pewnie, że szkoda - mogłybyśmy sobie razem jeździć z naszymi plecakamiLusia 57 pisze: Szkoda, że nie masz działki gdzieś niedaleko.....

Grażynko - zajrzałam na Twoją działkę i zawarłam znajomość z Psiakiem. Jest fantastyczny - istny wulkan energii...ksiegowa pisze:Ale fajnie ,że jedziesz ,ja niestety drugi tydzień w domku ale już na przyszły weekend jadę.Podobno kwitną u mnie róże i lilie się otwierają.Życzę super pogody.
Cudnie kwitnie Twoja Monica. No ale wiesz, że to moja ulubienica....
Ewo - twoje życzenie spełniło się w sobotę a w niedzielę śladu już po deszczu nie było widaćEwkaEs pisze:....Kask kupiłam francuski,niebieski........Podlało się dziś samoczynnie,...czego i Tobie z serca życzę.

Cieszę się że taki fajny kask Ci się udało kupić. Miałam poważne wątpliwości czy takie w "damskim" rozmiarze w ogóle są dostępne w handlu. Odnośnie targania kamieni w plecaku - to jestem pełna podziwu. Ja wożę taczką z okolicznych pol. Ale wapieni u nas niet. Tylko to co lodowiec nam przywlókł zza morza....Ale nie narzekam... niektóre kamienie są przecudnej urody. Grażynka-Księgowa ma taki piękny na skalniaku - muszę poszukać - bo pamiętam, że mu zdjęcia robiłam..
JUustynko - to ważne , że potrafisz cieszyć się bieżącą chwilą. Życzę Ci z całego sercaklarysa pisze:.... Póki co, cieszę się z tego , co mam. Tojeść mam jeszcze kropkowaną. Też fajna.

Paulo - Dziękuję za uznanie w imieniu storczyka. Powtórzę mu te pochwały - na pewno będzie zadowolonySteasi pisze:Kochana no i tojeść na prawdę prezentuje się pięknie, miałaś nosa

A tę tojeść - jak tylko zobaczyłam - to wylazłam z auta i wyskubałam ze skalniaka

A teraz kilka zdjęć moich nowych zabawek, które kupiłam sobie do ogrodu...

Fontanna do oczka i lampka solarna pływająca w oczku, która ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zaświeciła zielonym światłem - niczym małe UFO

Latarenka na ganeczku ( w środku - świeczka teelight)
Skończona Pierwiosnkowa.... teraz tylko dosadzić resztę sadzonek.

Świetny pomysł z tą pływającą lampką solarną. Gdzie można takie kupić?
- amba19
Paweł - w OBI za całe 16 zł
Tylko myślałam, że ona będzie świecić normalnie tak jak te stojące w ogrodzie...

No a ja dzisiaj tam byłem
Dobrze, że nie mam daleko
Gdzieś czytałem, że takie fontanny (bardzo ładna na marginesie) nie są sprzyjające dla kwitnienia lilii wodnych. Czy Twoje uraczyły Cię jakimiś kwiatkami?

Gdzieś czytałem, że takie fontanny (bardzo ładna na marginesie) nie są sprzyjające dla kwitnienia lilii wodnych. Czy Twoje uraczyły Cię jakimiś kwiatkami?
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu, fontanna superowa.Mąż podrzucil kilka zdjęć różanych,już nie byłam tam 2 tygodnie,ale w piatek o 18 jadę,jwsteś chętna?Wracam w niedzielę wieczorem.
- amba19
Paweł - ups! nie wiedziałam! A moja akurat ma pączek w tej okolicy co fontanna. No to mnie zmartwiłeś.
I co teraz???? Przestawić fontannę - nie za bardzo bo stoi na półce. Przestawić leluję????
Grażynko - w piątek chyba nie dam rady... Pomyślę jakoś inaczej....Ale będziemy w kontakcie
I co teraz???? Przestawić fontannę - nie za bardzo bo stoi na półce. Przestawić leluję????
Grażynko - w piątek chyba nie dam rady... Pomyślę jakoś inaczej....Ale będziemy w kontakcie

Marysiu - tak tylko czytałem. U mnie też jest fontanna i jakieś tam kwiatki są. Z tej opinii wywnioskowałem, że najlepsze warunki do kwitnięcia są w wodzie stojącej. U mnie o taką trudno, bo i pompy chodzą, fontanna, a teraz jeszcze kaskada 

- amba19
Marysiu trawka piękna i super miejsce jej wybrałaś. Ale tak odrazu-"nie posadzę już żadnej innej"
Fontanna super, no i lampka solarna
Moja fontanna zepsuła się w tamtym roku, ale mi brakuje szumu wody
Czekałam z zakupem nowej na przebudowę oczka, ale ceny EPDF są chwilowo nie dla mnie
Pierwiosnkowa już wygląda cudownie, a jak się rozrośnie...

Pierwiosnkowa już wygląda cudownie, a jak się rozrośnie...

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, twoja tojeść - wysoka na żółtej rabacie to kropkowana (chyba dobrze widzę, przed liliowcem). Kałuża urocza. Ładnie się komponuje z leśnym otoczeniem, fontanna - też bym ją chciała.
Pierwiosnkowa już teraz
, a co dopiero będzie wiosną. Wtedy pokaże całą krasę.
Wiliam Shakespeare czy Kardynał? Wybierałam na wiosnę. U mnie Kardynał, ale WS kusi...
A jastrzębca mam od wczoraj
kilka sadzoneczek, od koleżanki u której rósł sobie jak gdyby nigdy nic w trawie. Dziko. Nie wyrywała, bo jej się podobały pomarańczowe kwiatki ponad białą trawką.
Zdziwione byłyśmy obie. Ja, ze ona to ma i to w takich ilościach, a ona, że to ozdobne. Podobno też ma właściwości lecznicze
;:
Udanego wypoczynku życzę.
Pierwiosnkowa już teraz

Wiliam Shakespeare czy Kardynał? Wybierałam na wiosnę. U mnie Kardynał, ale WS kusi...
A jastrzębca mam od wczoraj

Zdziwione byłyśmy obie. Ja, ze ona to ma i to w takich ilościach, a ona, że to ozdobne. Podobno też ma właściwości lecznicze

Udanego wypoczynku życzę.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Marysiu kałuża coraz piękniej komponuje się z otoczeniem
Z rozplenicy na pewno będziesz zadowolona. Jest cudowna gdy się wykłosi. Moja ma już kilka lat i wciąż mnie zachwyca.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu,
świetne zabawki sobie nabyłaś do ogródka.
Taka pływająca solarka też by mi się nadała. Muszę jej poszukać przy najbliższej okazji w OBI.
Ten Szekspir to fajna róża, na okrągło kwitnie. Tylko moja na razie daje kwiatek za kwiatkiem a ja bym chciała, aby kilka kwiatków było naraz. Ale to chyba dlatego, że krzaczek jeszcze jest malutki.
Też czytałam, że taka chlapiąca woda szkodzi kwiatom lilii, ale u mnie tak chlapie już od dawna, a lilie i tak kwitną.
Czasami tylko odsuwam kwiatki od fontanny na ile się da.

Taka pływająca solarka też by mi się nadała. Muszę jej poszukać przy najbliższej okazji w OBI.
Ten Szekspir to fajna róża, na okrągło kwitnie. Tylko moja na razie daje kwiatek za kwiatkiem a ja bym chciała, aby kilka kwiatków było naraz. Ale to chyba dlatego, że krzaczek jeszcze jest malutki.

Też czytałam, że taka chlapiąca woda szkodzi kwiatom lilii, ale u mnie tak chlapie już od dawna, a lilie i tak kwitną.

Czasami tylko odsuwam kwiatki od fontanny na ile się da.

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Podobają mi się Twoje zabaweczki ogrodowe.
Szczególnie ta pływająca kulka
Szczególnie ta pływająca kulka