Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Szkółking jak zwykle udany .Nie dziwię się ,że w autku było ciasno .Przy takich zakupach ,to trza by Busem jechać ,albo i nawet Tirem ,a nie jakąś małą osobówką . ;:224 :;230
Jeżówka miodzio ,ale co do szałwi i nachyłka mam wątpliwości ,czy przezimują . :?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Jolu i ja przyszłam do Twojego ogródka. Bardzo mi się u Ciebie podoba, masz dużo niespotykanych roślin. A zakupy faktycznie udane, zdradzisz gdzie kupowałaś róże?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czekajcie, czekajcie ;:65 muszę odpowiedzieć, bo tak wielu gości ;:180 , ze buziek z pewnościa zabraknie :;230
Podzielimy sprytnie posta.
Romku zapraszam serdecznie zaraz po powrocie z urlopu.
Aniu ten typ tak ma, czy nie jest urocza?
Aguś, a ja sie zachwycam jeżówką cały czas, tym bardziej, że ostatnio miałam duży problem z jedną, wielopędową z wieloma pąkami. Z dnia na dzień zaczęła podsychać :evil: Obcięłam jeden pęd, grzyb jakiś ;:224 pomyślałam... Kolejnego dnia znów następny suchutki. Tego za wiele było, postanowiłam więc wykopać i zobaczyć cóż pod ziemią ;:224 I wiesz co ...wielki, tłusty pędrak wrąbał wszystkie korzenie ;:14
Opowieść ku przestrodze dla innych forumków.
Izka moje powojniki rosną jedne od południowego-wschodu inne od południowego-zachodu. Słoneczka więc mają po połowie każde.
Spróbuj może swoim znaleźć nieco słońca.
Ula jeżówka piękna, ale te trawy ;:224 Jakbyś tylko zobaczyła dojrzałe kępy.
Jolu, sorry, ale czasu tak mało było ... a plany takie wielkie :oops: Kolejny termin szkółkingu mogę przytoczyć w całości : Jak tylko zakwitną liliowce i jeżowki". Nie wiesz kiedy to będzie? Chyba z tygodnie dwa około :lol:
Andrzej fakt, dobrze, że ogórki nie ziemniaki :;230 zjadłoby się jedno i drugie.
Deszczu wiele nie było, więc jak domniemam trawa nadal zielona, a dajmy na to za dwa tygodnie? Jaką farbę kupowałeś, gwarancja koloru na tydzień, czy dwa lata :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rispetto pisze: Sam nie wierzę w to co piszę
:;230 Droga nie była fakt, jak na taki zbrakowany okaz jakieś 3 zł ;:224 Mam kolejne z wczesnowiosennych zakupów, ale jeszcze tylko listki. Jeżowka zjawiskowa :uszy
Mireczko, jakby to jakieś piękne, pełne dalie były ;:224 Trawki będa urodziwe wielce, jak się tylko rozrosną, wciąż jestem pod wrażeniem tych szkółkowych, przepiękne kępy :uszy
Dorotko a żebym to ja wiedziała jaka trawka, wiem, że jednoroczna, wiec głowy nie zajmowałam nazwą. Jak zwykle piszę w notatkach :"Marta wie" :D Mam jedną piękną rudbekię i ostatnio tez zauważyłam, ze okoliczne winniczki ją odkryły ;:14 nie no tylko zakwitnie, to będzie zjawisko.
Aga ciszę się, że wpadły w oko.
Tajeczko tyle jeszcze ciekowych roślinek było do wzięcia, jednak należy być rozsądnym :wink: planowałam jednoroczne, bylinki i trawy. Tak też zrobiłam ... i jeszcze kilka rozyczek. Te jednoroczne cuda nie są drogie, a kilka miesięcy cieszą oczy, więc też nabyłam.
Jagusiu nabyłam jeszcze różowego nachyłka. Większość nabytków juz w ziemi, miejsca wcześniej upatrzone były ;:108
Tadeusz jeżówki należy kochać, jeśli jeszcze nie jesteś pewien, poczekajmy, niech zakwitną ;:108 Nasionka postaram się zebrać.
Jagódko takie czerwone zachody jakby trochę marsjańskie są ;:224 późną jesienią zwiastują przymrozki, a latem ... cóż by to mogło być?
Martynko avatarek to mój salonowy obraz "Musterious Eyes" Tomasa Davisa. Tajemnicze prawda, jak ten zachód ...
A ta jeżówka to rudbekia Green Wizzard.
Graziu coś by mi jednak zostało, bo nachyłka nabyłam jeszcze rożowego, a jeżowek ... ze cztery chyba. Dziękuję za pozostawinie rudbekii bo urodziwa wiece jest.
Kasiu dla mnie autko by wystarczyło okazjonalnie, ale dla trzrch zapalonych ogrodniczek :lol: za mało zdecydowanie.
Gosiu zepsutego słoneczniczka sprzedali w wiązance? No jakże tak słonecznik bez płatków ;:14 może w spożywczym zamawiałaś ziarenka konsumpcyjne :D Jak piszesz taka dziwna moda nastała, ale dzięki temu wiele ciekawych roślinek się objawiło.
Andrzejku bardzo proszę się częstować.
100krociu cieszę się, że się podoba. W naturze szałwie jeszcze bardziej urodziwe.
Margoś mi również bardzo miło było Was poznać ;:196 czasu mało, ale trochę jednak porozmawiałyśmy, jakby tylko nie te nasze oczka rozbiegane po szkółkowych zagonkach. Musimy to koniecznie powtórzyć. A jak tam maleństwo dalo radę bez mamy?
Marzanko, a jakze bym śmiała śmiać się z rudbekii ... w zachwyt popadam, że ona taka cudna w swojej prostocie. Niewyraźna fotka serduszki ... trzeba popracować nad warsztatem, makro niby włączyłam.
Aniu najładniejsze różyczki w ogrodniczym w Końskowoli, w drodze na Kurów ... po lewej stronie jest taka szkółka, niedaleko przed pomarańczowym centrum w stronę Lublina. We Florekspolu też są jak masz 200 zł na zbyciu.
JolantaGraj pisze: ... ale co do szałwi i nachyłka mam wątpliwości ,czy przezimują
Jolu a ja nie mam watpliwości nie przezimują, ale do zimy jeszcze daleko. Osobówka nie była znów taka mała, tylko bagażu jakoś duuużo.
Iduś miło, że wpadłaś, zapraszam częściej. O rożanych zakupach napisałam wyżej Ani.
Andrzej no popatrz, a nam do Tadeusza osobówka wystarczyła na trzy osoby aż :;230

To się rozpisałam, a jeszcze jakąś fotografię na dobrą nockę trzeba zamieścić ... idę szukać.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hibiscus ma pączki
Obrazek

dąbki produkują żołędzie ;:108
Obrazek

iglaste szyszeczki
Obrazek

tu się ukrył buczek Purple Fountain
Obrazek

a opodal kolumnowy buk Aurea
Obrazek

Spokojnych snów wszystkim życzę
Obrazek
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ale piękne szyszki, i jak ich dużo. Co to za świerk?
Do Końskowoli wybiorę się jesienią na zakupy różane- nie mam daleko ale jeszcze nigdy nie udało mi się tam pojechać - chociaż takie kwitnące róże też bym chętnie nabyła. W Obi widziałam po 80zł więc trochę taniej niż we Floexpolu ;:224 Ale to i tak za drogo.
Bardzo ładnie rosną u Ciebie żurawki, takie dorodne kępy. Co to jest na fotce z bukiem Aurea, rośnie obok żurawki i ma takie żółtawe listki?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

O, już ja pilnować będę Twojego pstrego hibiskusa.. Mój w ubiegłym sezonie skutecznie zrzucał wszystkie pąki tuż przed momentem otwarcia ;:145 Niestety nie zobaczyłam jak kwitnie. Dziewczyny na FO pisały, że on tak ma :roll: Tym bardziej jestem ciekawa czy to Twoja nowość, czy może już kwitł?
Iglaste sysunie.. do podziwiania jak zawsze :uszy /zdradzisz cóż to takiego? ja ciągle ciemna w tym temacie ;:224
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jolu buczki piękne. Widzę że podobnie jak mój M też pomagasz im trochę bambusikiem. U nas w sobotę była akcja prostowania świerka Inversa chociaż na początku sezonu M zarzekał się że już nie będzie go prostował ale teraz zmienił zdanie i jeszcze go podwiązał , dobrze że nie mamy już wyższej drabiny.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś te szyszki to Abies koreana Silberlocke (jodła koreańska). Jest bardzo ozdobna z igiełek młodych przyrostów wywiniętych do góry z białym nalotem oraz szyszek oczywiście, jak to koreanki.
Te żółte listki to Acer palmatum Shirasawanum (klon palmowy), tu jego wyraźniejsza fotka
Obrazek
Różyczki na trasie do Kurowa nie są drogie 7 zł za kwitnącą ;:108 Fakt teraz mozna pojechać, zobaczyc, a kupić jesienią.
Marta u mnie hibek nie zrzucał pączków, ale kwitnienia nie można nazwać rewelacyjnym :? już w ubiegłym roku stwoerdziąłm, z on widocznie ozdobny z liści :lol:
Tak było
Obrazek

a jak będzie zobaczymy. O szyszkach napisałam powyżej.
Joluś zamierzam pomagać buczkom dokąd drabiny wystarczy :;230 podobnie jak Twój M :uszy
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu ale ładne szyszeczki a buki ;:180 chyba zacznę się za niki rozglądać
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Oj ,żeby taki buczek AUREA zechciał stanąć na mej drodze . :P ;:138 ;:138 ;:138
Zaraz bym go zaprosiła do swego ogrodu . ;:224
Pstrokaty hipek już tak ma .Jego pąki się nie rozwijają .Zdobny raczej z liści .Muszę zerknąć na mojego ,czy pączusie też już ma. :?
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że i Ciebie opanowało byukowe szaleństwo :D Dąbek też prezentuje się świetnie :) Czy to Irtha? Przypomniały mi się Twoje słowa o tym jak to przed kilku laty spora część z nas nei miała zielonego pojęcia o istnieniu takich roślin :lol: Obawiam się jednak, że nadal nie mamy pojecia o istnieniu wielu z nich :roll: Wydłużające się listy chciejstw są tego najlepszym dowodem :;230
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różyczki po 7 zł to bardzo tanio (zniosłabym podrapane nogi),
jesienią - z gołymi korzeniami - w niektórych miejscach - też nie są drogie,
tylko trzeba mieć więcej wyobraźni, by zobaczyć je w kwiatach :lol: .
Mam nadzieję, że pędrak spod jeżówki już więcej korzeni nie podgryzie :roll:
Po zakupach widzę, że masz - Jolu - dość pojemny ogród..........jeszcze. :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Łoj! no piękne zakupy ;:63 Byliny znikają z mojego ogrodu jak jaki sen złoty, tak więc rzeczywiście dobrym wyjściem byłoby ukwiecenie go jednorocznymi.
Tylko czego trzeba jechac po takie nachyłki na przykład tak daleko?
A na tym zdjęciu zachodzącego słońca, to widzę Saturna ;:224 Jak Ty to zrobiłaś?
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Joluś już notuje jodełkę, jak dla mnie.. faworytka :uszy
Hibek.. mój do takiego etapu jak pokazałaś na fotkach wytrzymywał, potem ciskał pakami.
Ciekawa jestem , jak będzie teraz. Oczywiście nam obu życzę porządnego kwitnienia ;:136
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”