Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Ale kolorowo u Ciebie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bozena61
100p
100p
Od: 29 kwie 2010, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Moja droga ,z otwartym dziobem chodziłam po Twoim ogrodzie :shock: miód malina nic dodać nic ująć
POZDRAWIAM,BOŻENA
W mojm ogródeczku
BOŻElinki
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Jule pisze:Ladnie też pachnie melisa cytrynowa - przesadzalam dzisiaj do gruntu, bo mi już z doniczki wylazila :;230 korzenie ma to-to straszne :shock: A jeszcze lubie zapach krzakow pomidora 8-)
Jule wtrące się... uważaj z melisą, bo to bardzo ekspansywna roślinka, rozsiewa się wszędzie :evil: Póki jest w doniczce to ok, ale jak pójdzie do gruntu to strach się bać. Ja nie mogę sobie z nią poradzić, wysiała mi się nawet na trawniku ;:223
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aguniado, czyli pomyłka z tym dzwonkiem z mojej strony :oops: . O floksach nie pomyślałam, bo moje nawet jeszcze pąków nie pokazały. U ciebie wcześniej wszystko, a my tu daleko na północy...Ogród klimatyczny. Bardzo podobają mi się krzewy liściaste. Tamaryszek chyba niedługo u ciebie wystartuje? Lubię go :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aage, dzięki! ja bardzo lubię kolory, ale to wrażenie u mnie dają głównie krzewy... daleko mi do pięknych ogrodów bylinowych, jakie można oglądać na FO...
Bożenko, witam Cię serdecznie! bardzo mi miło, że pochodziłaś po moim ogródku, a jeśli do tego coś Ci się spodobało, to jestem przeszczęśliwa... niedługo czas u mnie na nową rabatę różaną... będę podglądać i inspirować się Twoimi różami :) zapraszam jak najczęściej :)
Gat, Jule, - czyli z melisą jest podobnie jak w przypadku mięty - strasznie trudno ograniczyć jej ekspansję... również momentami miałam ją w trawniku, ale chyba problem chwilowo zażegnany... co nie umniejsza ich walorów smakowo-zapachowych :)
Klaryso, nic nie szkodzi - widocznie dzwonek skupiony jest podobny w tej fazie do floksa... moje już ruszyły konkretnie, czekam na otwarcie pąków białych i ciemno-rózowych, bo te blado-różowe już szaleją od kilku dni... miło mi, że Ci się u mnie podoba i dziękuję za dobre słowo :) tamaryszki już kwitną, ale bardzo nędznie.... wiele gałązek przemarzło w maju :(
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gatta, Dzięki za przestroge. U mnie wlasnie zaczela kwitnac i jak wroce, to ja pochlastam pozbawiajac kwiatow :twisted:
Moj Floks jeszcze w powijakach i ogolnie cos taki niemrawy jest :;230 Kupilam go z miesiac temu i jaki byl taki jest.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusiu wpadłam sprawdzić, co u Ciebie słychać i trafiłam na aromatyczną sesję. Sporo mam różnego rodzaju ziółek, ale najbardziej lubię tymianek. Niestety zapominałam go przyciąć i trochę "wyrodził się" :( Oczywiście zapach jest, ale Twój widoczek o niebo lepszy ;:180 Nie martwiłabym się, że floks 'stoi". Najważniejsze, że nie marnieje...widocznie czeka na moje :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie także kwitnie kępa tymianku i chyba trzeba go już ściąć i suszyć, bo podobno gdy jest w fazie kwitnienia, jest najbardziej aromatyczny. Robię tak co roku. I mam go kilka słoików. M sypie go do wszystkich potraw. TRochę szkoda mi ścinać, bo jest ładny i przyciąga roje motyli. No ale odrośnie i znowu zakwitnie. ;:108
x-ag-a
---

Post »

witam wieczorem :)
udało mi się zupełnie przez przypadek wstąpić na Al. Krakowską ;) wróciłam z małymi zakupami ;)

Obrazek
- - cudowna!

Obrazek
w całej okazałości

Obrazek
przetaczniki - spodobały mi się u ktoregoś forumowicza ;)

Obrazek
werbena i plekantrus

za chwilę reszta zdjęć
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Miałam sundawillę,ale nie przetrzymała mi pierwszej zimy.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

hahahahahahahaha przez przypadek????? Ładna ta sundawilla ale trzeba ją zimować... a mnie to niezbyt wychodzi...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, ja też miałam sundaville i tez nie udalo mi sie jej przetrzymac przez zime... przy tej bardziej sie postaram, bo jest naprawde piekna i okazala...
Wandziu, ja też ścinam ziola... rosna bardzo obficie przez cale lato, a potem zasuszone są jak znalazl do różnych potraw... mowisz, ze tymianek powinnam sciąć juz teraz?
Iwonko, witaj ponownie :) ja bardzo lubie ziola (i kuchnie), wiec troche aromatow listkowych musialam tu umiescic :) floksy już powoli szaleja, czekam tylko na najciemniejszego, a on czeka na Twoje ;)
Lukos, witam Cię po raz pierwszy :) wsadzalam karpy floksow, ale moze sprobuje z nasionkami, kto wie... gwiaździsty, mowisz? musze poszukac takowej odmiany :) Dzięki za polecenie :)
Jule :)
Jagusia, ja wiem, ze trzeba - moze w koncu mi sie uda przeziomowac to cudo? :)

lilie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---

Post »

ostatnia seria:

Obrazek
busz Harlequinów

Obrazek

Obrazek
rosliny wodne szaleją

Obrazek
trawy nad wodą również

Obrazek
delikatne listki irgi szczepionej

Obrazek
Budleia Black Knight za chwilę zwabi motyle ;)

Obrazek
Himalajka w tym roku jak malowana

no i moja skromna kolekcja róż:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

No proszę...żyć, nie umierać :D Ledwie wstąpiłam do Twojego ogrodu, a tu czary mary...rośliny zmieniają się, jak w kalejdoskopie :;230 Jeszcze nie nacieszyłam oczu dzisiejszymi zakupami, a tu lilie przyciągają wzrok niesamowitymi kolorami...ooo jeszcze widoczki ogrodowe upominają się o uwagę ;:63 ;:63 ;:63 dobrze, że pomyślałaś o strudzonym gościu i postawiłaś fotelik. Teraz sobie usiądę i będę chłonęła aromat kwitnących róż...
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Piekny ten zakupowy chabaz ale ta lilia na drugiej focie, jest niesamowita :shock: Ja nie moglam zdobyc do tej pory zadnej odpowiedniej do mnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”