Witam w ogrodzie u Aguniady
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
Ale kolorowo u Ciebie 

- Bozena61
- 100p
- Od: 29 kwie 2010, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moja droga ,z otwartym dziobem chodziłam po Twoim ogrodzie
miód malina nic dodać nic ująć

- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jule wtrące się... uważaj z melisą, bo to bardzo ekspansywna roślinka, rozsiewa się wszędzieJule pisze:Ladnie też pachnie melisa cytrynowa - przesadzalam dzisiaj do gruntu, bo mi już z doniczki wylazilakorzenie ma to-to straszne
A jeszcze lubie zapach krzakow pomidora

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aguniado, czyli pomyłka z tym dzwonkiem z mojej strony
. O floksach nie pomyślałam, bo moje nawet jeszcze pąków nie pokazały. U ciebie wcześniej wszystko, a my tu daleko na północy...Ogród klimatyczny. Bardzo podobają mi się krzewy liściaste. Tamaryszek chyba niedługo u ciebie wystartuje? Lubię go 

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Aage, dzięki! ja bardzo lubię kolory, ale to wrażenie u mnie dają głównie krzewy... daleko mi do pięknych ogrodów bylinowych, jakie można oglądać na FO...
Bożenko, witam Cię serdecznie! bardzo mi miło, że pochodziłaś po moim ogródku, a jeśli do tego coś Ci się spodobało, to jestem przeszczęśliwa... niedługo czas u mnie na nową rabatę różaną... będę podglądać i inspirować się Twoimi różami
zapraszam jak najczęściej 
Gat, Jule, - czyli z melisą jest podobnie jak w przypadku mięty - strasznie trudno ograniczyć jej ekspansję... również momentami miałam ją w trawniku, ale chyba problem chwilowo zażegnany... co nie umniejsza ich walorów smakowo-zapachowych
Klaryso, nic nie szkodzi - widocznie dzwonek skupiony jest podobny w tej fazie do floksa... moje już ruszyły konkretnie, czekam na otwarcie pąków białych i ciemno-rózowych, bo te blado-różowe już szaleją od kilku dni... miło mi, że Ci się u mnie podoba i dziękuję za dobre słowo
tamaryszki już kwitną, ale bardzo nędznie.... wiele gałązek przemarzło w maju 
Bożenko, witam Cię serdecznie! bardzo mi miło, że pochodziłaś po moim ogródku, a jeśli do tego coś Ci się spodobało, to jestem przeszczęśliwa... niedługo czas u mnie na nową rabatę różaną... będę podglądać i inspirować się Twoimi różami

Gat, Jule, - czyli z melisą jest podobnie jak w przypadku mięty - strasznie trudno ograniczyć jej ekspansję... również momentami miałam ją w trawniku, ale chyba problem chwilowo zażegnany... co nie umniejsza ich walorów smakowo-zapachowych

Klaryso, nic nie szkodzi - widocznie dzwonek skupiony jest podobny w tej fazie do floksa... moje już ruszyły konkretnie, czekam na otwarcie pąków białych i ciemno-rózowych, bo te blado-różowe już szaleją od kilku dni... miło mi, że Ci się u mnie podoba i dziękuję za dobre słowo

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gatta, Dzięki za przestroge. U mnie wlasnie zaczela kwitnac i jak wroce, to ja pochlastam pozbawiajac kwiatow
Moj Floks jeszcze w powijakach i ogolnie cos taki niemrawy jest
Kupilam go z miesiac temu i jaki byl taki jest.

Moj Floks jeszcze w powijakach i ogolnie cos taki niemrawy jest

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agusiu wpadłam sprawdzić, co u Ciebie słychać i trafiłam na aromatyczną sesję. Sporo mam różnego rodzaju ziółek, ale najbardziej lubię tymianek. Niestety zapominałam go przyciąć i trochę "wyrodził się"
Oczywiście zapach jest, ale Twój widoczek o niebo lepszy
Nie martwiłabym się, że floks 'stoi". Najważniejsze, że nie marnieje...widocznie czeka na moje 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
U mnie także kwitnie kępa tymianku i chyba trzeba go już ściąć i suszyć, bo podobno gdy jest w fazie kwitnienia, jest najbardziej aromatyczny. Robię tak co roku. I mam go kilka słoików. M sypie go do wszystkich potraw. TRochę szkoda mi ścinać, bo jest ładny i przyciąga roje motyli. No ale odrośnie i znowu zakwitnie. 

witam wieczorem 
udało mi się zupełnie przez przypadek wstąpić na Al. Krakowską ;) wróciłam z małymi zakupami ;)

- - cudowna!

w całej okazałości

przetaczniki - spodobały mi się u ktoregoś forumowicza ;)

werbena i plekantrus
za chwilę reszta zdjęć

udało mi się zupełnie przez przypadek wstąpić na Al. Krakowską ;) wróciłam z małymi zakupami ;)

- - cudowna!

w całej okazałości

przetaczniki - spodobały mi się u ktoregoś forumowicza ;)

werbena i plekantrus
za chwilę reszta zdjęć
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Miałam sundawillę,ale nie przetrzymała mi pierwszej zimy.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
hahahahahahahaha przez przypadek????? Ładna ta sundawilla ale trzeba ją zimować... a mnie to niezbyt wychodzi...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Małgosiu, ja też miałam sundaville i tez nie udalo mi sie jej przetrzymac przez zime... przy tej bardziej sie postaram, bo jest naprawde piekna i okazala...
Wandziu, ja też ścinam ziola... rosna bardzo obficie przez cale lato, a potem zasuszone są jak znalazl do różnych potraw... mowisz, ze tymianek powinnam sciąć juz teraz?
Iwonko, witaj ponownie
ja bardzo lubie ziola (i kuchnie), wiec troche aromatow listkowych musialam tu umiescic
floksy już powoli szaleja, czekam tylko na najciemniejszego, a on czeka na Twoje ;)
Lukos, witam Cię po raz pierwszy
wsadzalam karpy floksow, ale moze sprobuje z nasionkami, kto wie... gwiaździsty, mowisz? musze poszukac takowej odmiany
Dzięki za polecenie 
Jule
Jagusia, ja wiem, ze trzeba - moze w koncu mi sie uda przeziomowac to cudo?
lilie:

Wandziu, ja też ścinam ziola... rosna bardzo obficie przez cale lato, a potem zasuszone są jak znalazl do różnych potraw... mowisz, ze tymianek powinnam sciąć juz teraz?
Iwonko, witaj ponownie

Lukos, witam Cię po raz pierwszy

Jule

Jagusia, ja wiem, ze trzeba - moze w koncu mi sie uda przeziomowac to cudo?

lilie:

ostatnia seria:

busz Harlequinów

rosliny wodne szaleją

trawy nad wodą również

delikatne listki irgi szczepionej

Budleia Black Knight za chwilę zwabi motyle ;)

Himalajka w tym roku jak malowana
no i moja skromna kolekcja róż:

busz Harlequinów

rosliny wodne szaleją

trawy nad wodą również

delikatne listki irgi szczepionej

Budleia Black Knight za chwilę zwabi motyle ;)

Himalajka w tym roku jak malowana
no i moja skromna kolekcja róż:

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
No proszę...żyć, nie umierać
Ledwie wstąpiłam do Twojego ogrodu, a tu czary mary...rośliny zmieniają się, jak w kalejdoskopie
Jeszcze nie nacieszyłam oczu dzisiejszymi zakupami, a tu lilie przyciągają wzrok niesamowitymi kolorami...ooo jeszcze widoczki ogrodowe upominają się o uwagę
dobrze, że pomyślałaś o strudzonym gościu i postawiłaś fotelik. Teraz sobie usiądę i będę chłonęła aromat kwitnących róż...

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Piekny ten zakupowy chabaz ale ta lilia na drugiej focie, jest niesamowita
Ja nie moglam zdobyc do tej pory zadnej odpowiedniej do mnie.