Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Mój ciemiernik, w takim kolorze jak twój, kwitnie już od marca. I stale jest taki sam, nic się w nim nie zmienia, jakby zastygł w tym swoim kwitnieniu.
Lawendę masz gęściutką, moja trochę wyłysiała, muszę ją odnowić. Powojnizek przy barierce też mi się spodobał.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Justynko przyszłam do Ciebie z rewizytą. Bardzo sie ciesze że załozyłaś swój wątek, masz dziewczyno co pokazać piękne róże, bylinki wspaniałe kompozycje ;:138 bardzo mi się u Ciebie podoba. Zauważyłam u Ciebie również ławy do posiedzenia ale i porządny stół do biesiadowania :D. Czworonożny przyjaciel przesympatyczny :D Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam na posesji równie cudny słup :;230 Zamierzam posadzić przy nim powojniki po okręceniu podpory siatką. Trójklapowy wydaje mi się zbyt wrażliwy na mróz, a bardzo mi się podoba. Sprawdzałaś jak wysoko rośnie?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aguniada dziękuję za odwiedziny i tyle ciepłych słów. Zapraszam zawsze i o każdej porze.
Miło mi, że spodobał ci się mój ogródek. Byliny uwielbiam i zawsze znajdę dla nich miejsce. Podobnie jak krzewy liściaste. Ostatnią moją miłością są róże. I już kombinuje jakby tu znaleźć miejsce na następne chciejstwa. A że wspaniale komponują się z bylinami... :tan
Odwiedziłam cię kilka razy. Bardzo mi się u ciebie podoba. Na pewno zajrzę. Miłego :wit

ewka63 Nie zazdrość, do białych coś dorzucę ;:108 . Spróbuj, na pewno się uda. Ja będę siała. Dzisiaj widziałam w szkółce dzwonek biały skupiony-cudo. Niestety ekspozycja, w sprzedaży nie mieli. Ale była fajna kocimiętka..I już jest moja :tan

wanda7 Trochę mnie zaskoczył tenciemiernik. Kupiłam go w kwietniu, same listki. Posadziłam , podkopałam skorupki od jajek i od czasu do czasu podlałam. A tu przy koszeniu trawy patrzę, kwitnie cudak. Odwdzięczył się :D . Jeżeli się uda to powinnam mieć sporo ciemierników z wiosennej "darowizny". Przyjęły się siewki i szykuje się ciemiernikowo ;:224 Mój bordowy też jeszcze ma kwiaty , ale straciły kolorek i zawiązały nasionka. Może się rozsieją :?:
Lawendę w tym roku ostro cięłam. Służy jej.

Isiu Dziękuję za wizytę i tyle komplementów. Mój ogródek zwyklutki. Czasami uda się pokazać jakiś ciekawszy fragment, ale całość jeszcze wymaga wiele pracy. Lubię robić zdjęcia. Byliny to moje ulubione rośliny. Podobają mi się rabaty w stylu angielskim. Feria barw, zapachów i faktur. U mnie czasami jarmark, zamiast angielskiej elegancji :oops: :;230 Mam tego świadomość, ale mi to za bardzo nie przeszkadza.
Zapraszam na pogawędki przy stole. Zwierzaki bardzo towarzyskie.
Pozdrawiam :wit .

ewamaj66 słup rzeczywiście przecudnej urody, mój jest w zestawie ze znienawidzoną przeze mnie drewutnią-czytaj rupieciarnią ( jeszcze piękniejszą od słupa, nic nie jest w stanie przyćmić jej urody :twisted: ). W tym tygodniu rozstrzygnie się czy nastał jej kres (oby rychły) ;:108. Mam nadzieję, ze trójklapowiec da radę. Miejsce dosyć zaciszne. Dosadzę jeszcze może bluszcz?

Danusiu, dla ciebie dzwoniły.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie mieszaj bluszczu, odziej nim rupieciarnię, o ile będzie istniała nadal :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, nic na rupieciarnię, bo kolejne 5 lat będę musiała ją oglądać. Do kasacji ją i basta. M-prawie przekonany. Zobaczymy co powiedzą "fachowcy" czytaj murarze. Wykorzystam wszelkie możliwe i dostępne środki perswazji. To już desperacja.
A na słup może kokorniaka, mam też trójklapowego ? Ten słup na 2 "nogi" ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A tam, jakims slupem sie przejmujecie :lol: ja mam zbiornik z gazem na srodku ogrodka i nie marudze :twisted: do tego nie moge niczym go obsadzic, bo inspektor-sprawdzacz ciagle sie wscieka ze zielenina porosla za blisko ;:223
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

klarysa pisze:Obrazek

Cudowna kompozycja ;:63
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, "oj tam, oj tam... " nie marudzę o słup-siła wyższa, aczkolwiek urokliwy nie jest. Ale drewutnia-to już przesada. Mam na nią wpływ (przynajmniej tak mi się wydaje), więc niech znika :D

agatka123 Dziękuję ;:196 . Przypadkowo się udała. Mi też przypadła do gustu :D Nad kompozycją złotokap, a z boku żółty clematis ( w tym roku jeszcze biedaczek nie zakwitnie. reanimowany, marketowy).
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

agatka123 pisze:
klarysa pisze:Obrazek

Cudowna kompozycja ;:63
Popieram Agatkę, wczoraj już miałam napisać :uszy
A słup zacieniony chociaż częściowo? Nie pamiętam go z fotek :oops: Jeśli nie kokornak się nie sprawdzi.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Pięknie jest w Twoim ogródku ;:3 U mnie dzwonki dopiero się rozkręcają. Już 2 razy kupowałam brzoskwiniolistnego fioletowego i raz dostałam - tyle ze zawsze wychodził biały ;:223
A ten pierwszy to chyba taki leśny?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu nie pamiętasz słupa z fotek, bo go nie uwieczniam. Czasami pojawia się jako tło ( bzy, języczki, łubin). Częściowo zacieniony, ale góra to już w słońcu. Kokorniak nie da rady? Fajne ma liście. Pytanie niedyskretne, jeśli mogę. Jakim aparatem fotografujesz swoje widoki ( wydaje mi się, ze gdzieś czytałam o fuji, ale nie mogę tego znaleźć)?

Izo dzwonki raczej słabo znam. Trafiły do mnie z odzysku. Ten pierwszy na forum został zdiagnozowany jako szerokolistny, ale czy nim jest :?: Pojawił się w karpackim i muszę go pilnować, bo ekspansywny i zagłusza.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Jeśli słonecznie to niekoniecznie :? Mi też się podoba, ale warunków brak niestety :cry:
Aparacik to Fujifilm Finepix HS10 :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Justysiu przepieknie wkomponowałaś to ceglane obrzeże ;:138
Super wygląda ta żółć ;:108 A jak obok jeszcze powojniczek pokaże co potrafi... masz tanguckiego?Mój był ogromny i chyba go cos zjadło albo sie obraził jak zaczęłam wykluczać żółty kolorek ;:224
Pieknie u Ciebie tak elegancko ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, cóż pozostaje powiedzieć: nie można mieć wszystkiego :wink: Są tacy , którzy chcieliby mieć działkę i ogród bardziej nasłoneczniony, a muszą wybierać rośliny do cienia i pół.
Pytałam o aparat, bo podobają mi się twoje fotki ( wiem, że to nie tylko efekt wykorzystywanego sprzętu, ale przede wszystkim Fotografującego ;:180 ). Fajne zbliżenia i widoczki. Też bawię się Fuji, ale zdecydowanie mniejszą wersją z mniejszymi możliwościami (S1500). O twoim czytałam sporo pochlebnych opinii. Ale ja potrzebuje zmienić pralkę a nie aparat :;230 ( życie jest brutalne a zabawki dosyć drogie niestety ;:14 )

Danuś - cegła na razie prowizorycznie, ale w tym miejscu na pewno będzie na stałe. Fajnie wygląda z liliami i drobnymi białymi ( nie wiem co to jest?). Czekam na zrobienie większych rzeczy, wtedy będzie można pobawić się w detale.
Clemek tangucki. Zaczyna rosnąć, nie wiem tylko czy nie ma tam zbyt dużo cienia. Zobaczymy.
Danuś -elegancko? To jest u ciebie ;:224 U mnie raczej "buszowo" :;230

Ciągle szukam miejsca i towarzystwa dla Edenki i kocimiętki. Może ktoś pomoże? Będę wdzięczna za rady i sugestie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”