Małe - wielkie szczęście...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Małe - wielkie szczęście...
Mój ciemiernik, w takim kolorze jak twój, kwitnie już od marca. I stale jest taki sam, nic się w nim nie zmienia, jakby zastygł w tym swoim kwitnieniu.
Lawendę masz gęściutką, moja trochę wyłysiała, muszę ją odnowić. Powojnizek przy barierce też mi się spodobał.
Lawendę masz gęściutką, moja trochę wyłysiała, muszę ją odnowić. Powojnizek przy barierce też mi się spodobał.
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Justynko przyszłam do Ciebie z rewizytą. Bardzo sie ciesze że załozyłaś swój wątek, masz dziewczyno co pokazać piękne róże, bylinki wspaniałe kompozycje
bardzo mi się u Ciebie podoba. Zauważyłam u Ciebie również ławy do posiedzenia ale i porządny stół do biesiadowania
. Czworonożny przyjaciel przesympatyczny
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam na posesji równie cudny słup
Zamierzam posadzić przy nim powojniki po okręceniu podpory siatką. Trójklapowy wydaje mi się zbyt wrażliwy na mróz, a bardzo mi się podoba. Sprawdzałaś jak wysoko rośnie?

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
aguniada dziękuję za odwiedziny i tyle ciepłych słów. Zapraszam zawsze i o każdej porze.
Miło mi, że spodobał ci się mój ogródek. Byliny uwielbiam i zawsze znajdę dla nich miejsce. Podobnie jak krzewy liściaste. Ostatnią moją miłością są róże. I już kombinuje jakby tu znaleźć miejsce na następne chciejstwa. A że wspaniale komponują się z bylinami...
Odwiedziłam cię kilka razy. Bardzo mi się u ciebie podoba. Na pewno zajrzę. Miłego
ewka63 Nie zazdrość, do białych coś dorzucę
. Spróbuj, na pewno się uda. Ja będę siała. Dzisiaj widziałam w szkółce dzwonek biały skupiony-cudo. Niestety ekspozycja, w sprzedaży nie mieli. Ale była fajna kocimiętka..I już jest moja
wanda7 Trochę mnie zaskoczył tenciemiernik. Kupiłam go w kwietniu, same listki. Posadziłam , podkopałam skorupki od jajek i od czasu do czasu podlałam. A tu przy koszeniu trawy patrzę, kwitnie cudak. Odwdzięczył się
. Jeżeli się uda to powinnam mieć sporo ciemierników z wiosennej "darowizny". Przyjęły się siewki i szykuje się ciemiernikowo
Mój bordowy też jeszcze ma kwiaty , ale straciły kolorek i zawiązały nasionka. Może się rozsieją
Lawendę w tym roku ostro cięłam. Służy jej.
Isiu Dziękuję za wizytę i tyle komplementów. Mój ogródek zwyklutki. Czasami uda się pokazać jakiś ciekawszy fragment, ale całość jeszcze wymaga wiele pracy. Lubię robić zdjęcia. Byliny to moje ulubione rośliny. Podobają mi się rabaty w stylu angielskim. Feria barw, zapachów i faktur. U mnie czasami jarmark, zamiast angielskiej elegancji
Mam tego świadomość, ale mi to za bardzo nie przeszkadza.
Zapraszam na pogawędki przy stole. Zwierzaki bardzo towarzyskie.
Pozdrawiam
.
ewamaj66 słup rzeczywiście przecudnej urody, mój jest w zestawie ze znienawidzoną przeze mnie drewutnią-czytaj rupieciarnią ( jeszcze piękniejszą od słupa, nic nie jest w stanie przyćmić jej urody
). W tym tygodniu rozstrzygnie się czy nastał jej kres (oby rychły)
. Mam nadzieję, ze trójklapowiec da radę. Miejsce dosyć zaciszne. Dosadzę jeszcze może bluszcz?
Danusiu, dla ciebie dzwoniły.

Miło mi, że spodobał ci się mój ogródek. Byliny uwielbiam i zawsze znajdę dla nich miejsce. Podobnie jak krzewy liściaste. Ostatnią moją miłością są róże. I już kombinuje jakby tu znaleźć miejsce na następne chciejstwa. A że wspaniale komponują się z bylinami...

Odwiedziłam cię kilka razy. Bardzo mi się u ciebie podoba. Na pewno zajrzę. Miłego

ewka63 Nie zazdrość, do białych coś dorzucę

wanda7 Trochę mnie zaskoczył tenciemiernik. Kupiłam go w kwietniu, same listki. Posadziłam , podkopałam skorupki od jajek i od czasu do czasu podlałam. A tu przy koszeniu trawy patrzę, kwitnie cudak. Odwdzięczył się

Lawendę w tym roku ostro cięłam. Służy jej.
Isiu Dziękuję za wizytę i tyle komplementów. Mój ogródek zwyklutki. Czasami uda się pokazać jakiś ciekawszy fragment, ale całość jeszcze wymaga wiele pracy. Lubię robić zdjęcia. Byliny to moje ulubione rośliny. Podobają mi się rabaty w stylu angielskim. Feria barw, zapachów i faktur. U mnie czasami jarmark, zamiast angielskiej elegancji

Zapraszam na pogawędki przy stole. Zwierzaki bardzo towarzyskie.
Pozdrawiam

ewamaj66 słup rzeczywiście przecudnej urody, mój jest w zestawie ze znienawidzoną przeze mnie drewutnią-czytaj rupieciarnią ( jeszcze piękniejszą od słupa, nic nie jest w stanie przyćmić jej urody

Danusiu, dla ciebie dzwoniły.

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nie mieszaj bluszczu, odziej nim rupieciarnię, o ile będzie istniała nadal 

- klarysa
Ewo, nic na rupieciarnię, bo kolejne 5 lat będę musiała ją oglądać. Do kasacji ją i basta. M-prawie przekonany. Zobaczymy co powiedzą "fachowcy" czytaj murarze. Wykorzystam wszelkie możliwe i dostępne środki perswazji. To już desperacja.
A na słup może kokorniaka, mam też trójklapowego ? Ten słup na 2 "nogi"

A na słup może kokorniaka, mam też trójklapowego ? Ten słup na 2 "nogi"

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
A tam, jakims slupem sie przejmujecie
ja mam zbiornik z gazem na srodku ogrodka i nie marudze
do tego nie moge niczym go obsadzic, bo inspektor-sprawdzacz ciagle sie wscieka ze zielenina porosla za blisko 

- klarysa
Jule, "oj tam, oj tam... " nie marudzę o słup-siła wyższa, aczkolwiek urokliwy nie jest. Ale drewutnia-to już przesada. Mam na nią wpływ (przynajmniej tak mi się wydaje), więc niech znika
agatka123 Dziękuję
. Przypadkowo się udała. Mi też przypadła do gustu
Nad kompozycją złotokap, a z boku żółty clematis ( w tym roku jeszcze biedaczek nie zakwitnie. reanimowany, marketowy).

agatka123 Dziękuję

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Popieram Agatkę, wczoraj już miałam napisać

A słup zacieniony chociaż częściowo? Nie pamiętam go z fotek

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Pięknie jest w Twoim ogródku
U mnie dzwonki dopiero się rozkręcają. Już 2 razy kupowałam brzoskwiniolistnego fioletowego i raz dostałam - tyle ze zawsze wychodził biały
A ten pierwszy to chyba taki leśny?

A ten pierwszy to chyba taki leśny?
- klarysa
Jolu nie pamiętasz słupa z fotek, bo go nie uwieczniam. Czasami pojawia się jako tło ( bzy, języczki, łubin). Częściowo zacieniony, ale góra to już w słońcu. Kokorniak nie da rady? Fajne ma liście. Pytanie niedyskretne, jeśli mogę. Jakim aparatem fotografujesz swoje widoki ( wydaje mi się, ze gdzieś czytałam o fuji, ale nie mogę tego znaleźć)?
Izo dzwonki raczej słabo znam. Trafiły do mnie z odzysku. Ten pierwszy na forum został zdiagnozowany jako szerokolistny, ale czy nim jest
Pojawił się w karpackim i muszę go pilnować, bo ekspansywny i zagłusza.
Izo dzwonki raczej słabo znam. Trafiły do mnie z odzysku. Ten pierwszy na forum został zdiagnozowany jako szerokolistny, ale czy nim jest

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Jeśli słonecznie to niekoniecznie
Mi też się podoba, ale warunków brak niestety
Aparacik to Fujifilm Finepix HS10

Aparacik to Fujifilm Finepix HS10

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Justysiu przepieknie wkomponowałaś to ceglane obrzeże
Super wygląda ta żółć
A jak obok jeszcze powojniczek pokaże co potrafi... masz tanguckiego?Mój był ogromny i chyba go cos zjadło albo sie obraził jak zaczęłam wykluczać żółty kolorek
Pieknie u Ciebie tak elegancko

Super wygląda ta żółć

Pieknie u Ciebie tak elegancko

marzenia się spełniają! Dana
- klarysa
Jolu, cóż pozostaje powiedzieć: nie można mieć wszystkiego
Są tacy , którzy chcieliby mieć działkę i ogród bardziej nasłoneczniony, a muszą wybierać rośliny do cienia i pół.
Pytałam o aparat, bo podobają mi się twoje fotki ( wiem, że to nie tylko efekt wykorzystywanego sprzętu, ale przede wszystkim Fotografującego
). Fajne zbliżenia i widoczki. Też bawię się Fuji, ale zdecydowanie mniejszą wersją z mniejszymi możliwościami (S1500). O twoim czytałam sporo pochlebnych opinii. Ale ja potrzebuje zmienić pralkę a nie aparat
( życie jest brutalne a zabawki dosyć drogie niestety
)
Danuś - cegła na razie prowizorycznie, ale w tym miejscu na pewno będzie na stałe. Fajnie wygląda z liliami i drobnymi białymi ( nie wiem co to jest?). Czekam na zrobienie większych rzeczy, wtedy będzie można pobawić się w detale.
Clemek tangucki. Zaczyna rosnąć, nie wiem tylko czy nie ma tam zbyt dużo cienia. Zobaczymy.
Danuś -elegancko? To jest u ciebie
U mnie raczej "buszowo"
Ciągle szukam miejsca i towarzystwa dla Edenki i kocimiętki. Może ktoś pomoże? Będę wdzięczna za rady i sugestie.

Pytałam o aparat, bo podobają mi się twoje fotki ( wiem, że to nie tylko efekt wykorzystywanego sprzętu, ale przede wszystkim Fotografującego

Danuś - cegła na razie prowizorycznie, ale w tym miejscu na pewno będzie na stałe. Fajnie wygląda z liliami i drobnymi białymi ( nie wiem co to jest?). Czekam na zrobienie większych rzeczy, wtedy będzie można pobawić się w detale.
Clemek tangucki. Zaczyna rosnąć, nie wiem tylko czy nie ma tam zbyt dużo cienia. Zobaczymy.
Danuś -elegancko? To jest u ciebie

Ciągle szukam miejsca i towarzystwa dla Edenki i kocimiętki. Może ktoś pomoże? Będę wdzięczna za rady i sugestie.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...