Adaś wciąż się staram

Trochę roślinek kupiłam, wiele dostałam, inne wysiałam. Clematisy z tegorocznego to małe okazy, ale juz zaczynaja kwitnąć kilkoma kwiatami. Trzeba dać im trochę czasu, bo muszą sie zaaklimatyzować. Te dwa ostatnie to tegoroczne. Poprzednie z ubiegłego roku.
Anetko dziękuję
Ewa 
trawki jeszcze będą. Clemki nawożę od czasu do czasu magiczną siłą do powojników. W tym roku chyba ze dwa razy.
Po przesadzeniu trzeba roślince dać czas na regenerację, poczekaj do przyszlego roku.
Jule pierwszy Jadwiga, drugi Isago, który w tym roku niestety nie zakwitł pełnymi kwiatami.
Pawełku moje Ice Breakery też wywołują takie odczucia, choć to maleńkie rośłinki jeszcze. U Sylwka to jest już okaz
A żebym to ja pamiętała cóż to za hortensja

Jeden z pierwszych zakupów.
Ula nie ma sprawy, jesienią.
Aga, a czemu Twoje clemki juz po? Czyżbyś miała takie wczesne odmiany? Nic sie nie martwpowtórzą kwitnienie. Ogród sie rozwija, jednak najprędzej przybywa chwaściorów, ktore sieją się z okolicy
Aga-empuza coś tam dzisiaj uchwyciłam pomna na Twe słowa, ale czy ładne? Zaraz wstawię.
Wandziu to Abies koreana Ice Breaker.
Jagusiu ostatnio w Końskowoli w centrum ogrodniczym trafiłyśmy na bardzo ładne okazy clematisów po ... 16 złotych chyba. Duży wybór i polecam jakbyś była w okolicy. A ja nabyłam tam Veronica's Choice

Było tez wiele odmianowych dużych różyczek w dobrej cenie.
Z cięciem clemków trzeba się stosować do zaleceń, które są na znaczniku każdej roślinki. Zasady są proste dostępne na stronie Marczyńskich zresztą
http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/ .
Tadeusz, a ja wcale w tym roku nie okrywałam clemków

jakoś mi umknęło.
Iwonko wybór wcale nie jest prosty, nie poradzę. Powiem tylko ja zaczynałam od clemków, bo różyczek miałam nie mieć

i nic z tego nie wyszło. Ceny nie sa wysokie, ostatnio odmianowe różyczki kupowałam po 6-7 zł, a zimą clemki po 9-11 zł.
Marta coś tam cyknęłam, zaraz wstawię, choć fotki nie rewelacyjne. Kolanem to chyba byś nie upchnęła tych różyczek, ktore miałaś pod nogami

Ty jutro na dzialeczke a ja ... to work.