Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Ja tylko wiem , że co roku wyżej. Ale nie mam z tym problemu , bo obmarzają . Tylko to co przykryte zostaje. Nareszcie Multi Blue namyślił się i będzie kwitł ;:224 ;:224
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zamierzam dokupić kilka roślin, ale już sama nie wiem, co kupić pierwsze...jedne mamią różami, ty clemkami...chyba przyjdzie mi jakiś bank obrabować, tylko kto potem będzie przysyłam mi paczki ;:24
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No zdjęcia piękne jak zwykle, ale, ale, gdzie są zdjęcia nowych nabytków? Kolanem trzeba było upychać, drzwi się nie domykały, a tu cisza na ten temat? :(
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Adaś wciąż się staram :oops: Trochę roślinek kupiłam, wiele dostałam, inne wysiałam. Clematisy z tegorocznego to małe okazy, ale juz zaczynaja kwitnąć kilkoma kwiatami. Trzeba dać im trochę czasu, bo muszą sie zaaklimatyzować. Te dwa ostatnie to tegoroczne. Poprzednie z ubiegłego roku.
Anetko dziękuję ;:180
Ewa :wit trawki jeszcze będą. Clemki nawożę od czasu do czasu magiczną siłą do powojników. W tym roku chyba ze dwa razy.
Po przesadzeniu trzeba roślince dać czas na regenerację, poczekaj do przyszlego roku.
Jule pierwszy Jadwiga, drugi Isago, który w tym roku niestety nie zakwitł pełnymi kwiatami.
Pawełku moje Ice Breakery też wywołują takie odczucia, choć to maleńkie rośłinki jeszcze. U Sylwka to jest już okaz ;:108
A żebym to ja pamiętała cóż to za hortensja :oops: Jeden z pierwszych zakupów.
Ula nie ma sprawy, jesienią.
Aga, a czemu Twoje clemki juz po? Czyżbyś miała takie wczesne odmiany? Nic sie nie martwpowtórzą kwitnienie. Ogród sie rozwija, jednak najprędzej przybywa chwaściorów, ktore sieją się z okolicy :evil:
Aga-empuza coś tam dzisiaj uchwyciłam pomna na Twe słowa, ale czy ładne? Zaraz wstawię.
Wandziu to Abies koreana Ice Breaker.
Jagusiu ostatnio w Końskowoli w centrum ogrodniczym trafiłyśmy na bardzo ładne okazy clematisów po ... 16 złotych chyba. Duży wybór i polecam jakbyś była w okolicy. A ja nabyłam tam Veronica's Choice :D Było tez wiele odmianowych dużych różyczek w dobrej cenie.
Z cięciem clemków trzeba się stosować do zaleceń, które są na znaczniku każdej roślinki. Zasady są proste dostępne na stronie Marczyńskich zresztą http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/ .
Tadeusz, a ja wcale w tym roku nie okrywałam clemków :oops: jakoś mi umknęło.
Iwonko wybór wcale nie jest prosty, nie poradzę. Powiem tylko ja zaczynałam od clemków, bo różyczek miałam nie mieć :;230 i nic z tego nie wyszło. Ceny nie sa wysokie, ostatnio odmianowe różyczki kupowałam po 6-7 zł, a zimą clemki po 9-11 zł.
Marta coś tam cyknęłam, zaraz wstawię, choć fotki nie rewelacyjne. Kolanem to chyba byś nie upchnęła tych różyczek, ktore miałaś pod nogami :;230 Ty jutro na dzialeczke a ja ... to work.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Jakie takie tam :twisted: To różowe cudne jest :shock: Coś ostatnio mini kwiatki mnie uroczą ...zauraczają ..tfu polski język trudny język .Podobają mi się ;:224
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ja też ...to work :(
A jeszcze się podzielę taką obserwacją, powiedzmy...Wspominałyśmy wczoraj, jak wyglądały moje nogi po śmiganiu po różanym polu rok temu...No i wyglądają podobnie po wczorajszym szkółkingu :lol: Żadnego różanego pola nie zaliczyłyśmy, ale czemu spośród tych wszystkich miłych roślin mi pod nogi dostały się róże? :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Marzanko znaczy zauroczyły Cię serduszki :D
Marta zapomniałam, ze jutro masz jeszcze pracę :oops: teraz już pamiętam ;:14 A różyczki dostały się pod nogi, bo jako jedne z ostatnich zakupine, nie licząc skrzynki traw, która wyladowała na kolenach Uli :;230 Mowiłam, ze to autko za małe
Kilka zdjęć zakupowo-prezentowych
jeżówka Hot Papaya
Obrazek

Obrazek

jakaś taka bardzo ładna szałwia
Obrazek

i druga, a w tle piękna trawka, nie podsycha, taki jej urok
Obrazek

i jednoroczne, na wymiankę bratków, gailardie ... tu też trawkę widać i ostróżeczkę jednoroczną
Obrazek

nachyłek
Obrazek

i rudbekia dla koneserów
Obrazek

różyczki Pirouette, Alchymist, Flora Danica, Augusta Luise (Ulcia ;:196 ) i jakaś taka nn
Obrazek

Obrazek

trawki, trawki
Obrazek

i widoczek dla Agi :wit
Obrazek

Doranoc ;:19
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Klematisy i róże miłe dla oka, zwłaszcza jak we własnym ogrodzie prezentują się ubogo. Przynajmniej tu mogę się nasycić ich widokami. :wit
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pamelka pisze:i rudbekia dla koneserów
Obrazek
Coś jej płatki zjadło :;230 :;230 :;230 Ale śliczna ona :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś zakupy wspaniałe, jeżówką już się zachwycałam....ale i cała mas pięknych trawek....no jak zwykle same cudności.
Clematisy przepięknie Ci kwitną....ale powiedz, że to nie te kupione w tym roku :shock: :?:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Tych powojniczków, to zazdroszczę. Mój jeden jedyny marny i nie kwitnie. Zmarzł zimą, no i chyba stanowisko nie za dobre dla niego :( U mnie sporo cienia.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Naprawdę zakup całkiem udany, a te trawy.......... choć najpiękniejsza ta jeżówka
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jolu wypasione zakupy to już teraz wiem co Cię tak pochłonęło że nie zajechałaś do mnie.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Rudbekia rzeczywiście jakaś wybrakowana :;230 Może po przecenie? :;230
Sam nie wierzę w to co piszę, ale jeżówka bardzo ładna :uszy
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Uwielbiam Wasze relacje ze szkółkingów :wink: :wink: a zakupów zazdraszczam zwłaszcza trawek i jeżówki , różyc jakby mniej .................... ciekawe dlaczego :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”