Takiej konfitury też bym zjadła......mniam......
To co ma być Sabiną Baur bardziej wygląda mi na Moonlit Masquerade .
Nie ta pora kwitnienia i nie ten kolor oraz brak charakterystycznych plamek na oku.
Ale to wdzięczna odmiana i długo kwitnąca.
Chyba, że to jeszcze inna odmiana podobna do tej o której piszę.
Kogra 2 lata czekałam aż zakwitnie , a tu druga niespodzianka od tego samego sprzedawcy Dobrze że choć dość mi się podoba tylko co to??
i znowu będę polować na sabinkę
El Desperado
Darling Dilema
nn niespodzianka z cebule.pl może ktoś wie co to?
Night Embers
Forty Second Street
Big Blue muszę zrobić lepsze zdjęcie
Coral Crab miałam mu obciąć pęd kwiatowy ale bardzo podoba mi się ten kolor
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Ewa napisz coś więcej o tym drugim NN od trefnego sprzedawcy.
Wielkość kwiatu, czy pachnie , wysokość to łatwiej będzie rozpoznać.
Ten drugi to na pewno nie El Desperado, ale ładny i chyba nowsza odmiana, też coś więcej napisz i zrób normalną fotkę z całym kwiatem.
Trzeci to Charles Johnston - też go mam, piękny i ładnie pachnie.
Reszta się zgadza.
Poprzednio podziwiałam iryski szczególnie biały urzekł mnie koronką , teraz zachwycam się zdjęciami liliowców , niektóre mamy takie same Sabina B. miewa pierwszy kwiat niepodobny do siebie, trzeba troszkę poczekać....u mnie omal nie padła po tej bezśnieżnej końcówce roku, była nie okryta.
Kogra to na 100% jest El Desperado mam go ze sprawdzonego źródła i pokrywa się ze zdjęciami w google. \Tego drugiego jutro wymierzę i opiszę dokładnie.
MariaTeresa dziękuję za odwiedzinki i poczekam może to jednak ona, widziałam twoje liliowce- śliczne.
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
nie jestem w pełni zadowolona z niektórych liliowców, są słabo wybarwione i kwiaty jakieś takie małe np BLACK AMBROSIA teraz (zdjęcie nieostre)
w tamtym roku
Eyed radiance w tamtym roku żarówa wielki kwiat a teraz wyblakły
Mighty Highty Tighty dużo mniejszy i bez UFO taki zwykły pająk
Big City Eye
grand marshal mały
Clothed in glory ok
zakup od Ismeny zobaczymy później na razie nie podoba mi się za ciemny i czego nie widać na zdjęciu kolor ceglasty za którym nie przepadam, na zdjęciach był dużo ładniejszy.
miał być taki
stara odmiana frans hals czy coś takiego
Ruby Spider piękny i niezawodny zawsze olbrzymi
Edge Ahead śliczny kolor, kwitnie 1,5 miesiąca od wsadzenia, kwiaty duże
LIMITED EDITION cytrynowy pająk kwitnie 1,5 miesiąca od wsadzenia
Nie tylko liliowce
taki płotek będzie zaporą dla psów. Dziś przygotowane jutro pomaluję i może skończymy
Pierwszy kwiat B.Ambrosia też miała taki nieciekawy, wręcz wiśniowy, a nie czarny że nie robiliśmy zdjęćnastępne trochę lepsze, ale to jej pierwszy rok u mnie
Te od Ismeny maja ładne falbany, drugi nawet widoczne ząbki, a mój nie zakwitł jeszcze..zresztą nie jest jedyny z jesiennych zakupów
Edge Ahead wspaniały. Bardzo mi się podoba. Chyba jestem staromodna, ale jakoś u liliowców wolę fajne zestawienie barw niż najbardziej fikuśne falbanki.
MariaTeresa mój Black ambrosia kwitnie u mnie już ze 4 lata. Pierwszy raz jest taki niefajny (mam porównanie do zeszłego roku). igielka78 Edge Ahead w rzeczywistości nawet ładniejszy niż na zdjęciu takie czyste kolory.
Ciekawe co zakwitnie jutro??
Clothed in Glory mi wymarzła na amen.
Ciekawe, że niektóre liliowce są takie jakieś pokręcone nawet w drugim i trzecim kwiecie.
Ja mam jednego od Ismeny, chyba z uszkodzonym genem, bo kwiat otwiera przezroczysty i stale ma liście pozółkłe w cętki.
Już kilka razy je obrywałam a on dalej to samo.
Chyba trzeba go będzie wyrzucić, bo jeśli to jakieś zmutowane choróbsko.....
To, że kwiaty są mniejsze jest być może spowodowane suchszym rokiem niż poprzednio.
W zeszły ciągle lało i liliowce miały mnóstwo wody, teraz jest inaczej a to też wpływa na kwitnienie.