Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

witaj Pamelko :wit
wpadłam zobaczyć przede wszystkim twoje trawy, mam nadzieję na jakąś sesje z cyklu "Bliskie spotkania" w najbliższym czasie, pozdrawiam!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko mam nadzieję, że sny spokojne, kolorowe były.
Marcyś tylko ... niech by się nieco zagęścił :lol: Marzy mi się taki zielony parasol ;:224
Gosiu, nie wiem, czy był to carex Buchmanii ;:224 jeśli tak to niedobrze, że ciachnełaś. Kiedyś M skosił miskanta i ten padlł.
Karolu miło, że wpadłeś :wit żółte i pomaranczowe lilie to nasadzenia mojej córci. Pięknie rosną, kwiatostany po 20 pąków, a wysokość z 1,40. To drugi ich rok u mnie. Clemki też drugoroczniaki.
Ogród wielokrotnie przemyślany, ale jak się rośliny rozrosną, to może sie okazać, że za mało, niestety.
Agus, a wiesz, że się nie spodziewam :;230
Kochana, a ile u Ciebie roślinek ;:224 cała masa pięknie skomponowanych, a widziałam tylko głównie te, które teraz kwitały.
Podniebne fotki dzisiaj pochmurne i chłodno się zrobiło.
Andrzejku trawek taki już urok.
Paula było, było kwitnięcie Duchess, ale niezbyt spektakularne, więc mogło umknąć.

Obrazek

W kółeczku wiąz Camperdawnii, piękne drzewo ... mam nadzieję, że u mnie też kiedyś ... Prawie wszystkie trawy ubiegłoroczne, więc miały nieco czasu aby się rozrosnąć, ale jakoś się ociągają.
Anetko dziękuję ;:196 i tak niech im zostanie, niech zdrowo rosną :uszy
Igorku miło Cię powitać :wit Oj dawno, dawno zaglądałeś ... a przynajmniej sie ujawniałeś :wink: Dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej.
Agnieszko nie zazdraszczaj, wpadaj i oglądaj, zapraszam ;:108
Iwonko dziękuję za czujność poprawiłam, wiem przecież, że lato :;230 jakoś tak zapomniałam...
Izka o marglu póki co ciii, roślinki rozrastają się w dużych wykopach, co dalej będzie ;:224 Różyczki Pani sobie życzy, zaraz będą ;:196
Adaś miło, że wpadłeś nareszcie :tan częściej poproszę.
Agatko pomiędzy trawą a rabatką jest plastikowe obrzeże. Jak będzie kostka to się uzupełni.
A kwiatek ... hostowy.
Moniczko wiele roślinek dostałam w prezencie, stąd dostatek ogródkowy. Gdybym miała sama wszystko organizować z pewnością tyle tego by nie było. Różyczki głównie jesienne, więc cieszę się, że się zaaklimatyzowały. Znajomi przynajmniej nie mają problemu co kupić :lol:
Tajeczko dziękuję, anamonki pomalutku startują, ale mialy być pełne ...
Beatko, da się zrobić.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Pamelko siedzę w Twoim ogrodzie chłonę jego atmosferę.Wiesz ,że ja nie mam drzew więc u Ciebie zaspokajam żądzę.
Astrid kupiłam 2 szt ale okazały się być Clair R.Czyli zamiast ciemnych plam na rabatce mam bladawce :lol:
Pięknie kwitną Ci róże,lilie ,hosty i inne kwiecie.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś pisałaś u Pauli o latriach .Mam je pierwszy rok i widzę że będą kwitły.To one się w przyszłym roku ładnie rozrosną?A masz może zdjęcie?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, koło wokół Camperdownii takie dalekowzroczne :) Ale ja już widzę, te zwieszające się cudne gałęzie, nawet wychodzące poza jego obręb :) Ciekawa jestem tylko, jak szybko on się zagęści, jakoś nic nie mogę znaleźć na temat tempa wzrostu...Trzeba do Romka! w końcu to on jest odpowiedzialny za naszą nagłą miłość do tegoż Camperdownii... :) I czemu drzewo, które miało się nie przypalać, u mnie się przypala?! :cry:
Bujność u Ciebie niesłychana! W azofosce siła tkwi wielka... :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ej.... wszystko to azofoska? To moja jakaś wybrakowana :;230
A Camperdownii rozrasta się dość szybko nawet u mnie... już wygląda prawie jak drzewo a rośnie trzeci sezon, więc powinien przyspieszyć. No, koronę miał krótko trzymaną więc i może bardziej zagęszczoną . Teraz już robi co chce :D Nawet zafundował sobie ażurowe liście... nie mogę złapać tego kreatora ażurów...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju a jakże jedna, oto kolejne.
Aniu zapraszam, poniżej kilka z moich różyczek :wit
Gosiu tu mam tegoroczną fotkę, są na pierwszym planie
Obrazek

Marta mam nadzieję zobaczyc Twojego jutro. Ocenimy, czy zmianypodobne. A azofoska ;:224 coż nie wszędzie, tu magiczna siła, tam nawóz z dżdżownic, nawóz do zielony, do kwitnących, do iglaków, obornik granulowany ... długo by wymieniać :;230 :;230 :;230
Izka no właśnie nie, napisałam powyżej :lol: Dziękuję za optymistyczne bardzo informacje o Camperdownii ;:196

A teraz kilka fotek ...
Obrazek

Obrazek

obiecane różyczki ;:196 i widać jakie lubię kolorki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie też lubię
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwsza tigridia
Obrazek

:tan :tan :tan moje wyczekiwane wkrótce będa kwitły
Obrazek

Gosiu tu z tyłu liatry
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś ;:196 Jak im miejsce podpasuje to może moje się ładnie rozrosną.Westerland śliczniutki mój odpoczywa.I lilie u ciebie już tak kwitną :shock: ;:138
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Jolu a co to za krzaczek z białymi kwiatami za latriami?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu naprawdę zrobiły się piękne kępki :uszy Rosną w różnych miejscach, wiec myślę, że i u Ciebie im podpasuje. Jedna roślinka wielkością chyba z 1,30 ;:108 towarzyszy jeżówkom, więc wkrótce bedzie ją widać.
Moni to Itea ;:108
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Pamelko nareszcie zostawię ślad swojej bytności, bo nie ładnie ciągle się skradać. Mieszkasz jak w raju, nie dość że widoki nieziemski, to jeszcze każdy skrawek ogrodu w kwiatach.
Czy możesz mi wytypować trzy najładniejsze róże w twoim ogrodzie? Przeprowadzam osobistą ankietę na ten temat.
A róże masz piękne, więc jestem ciekawa twoich ulubienic.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Bardzo ładna to Itea. Przyznam,że pierwszy raz ją widzę i nigdy ta nazwa mi nie wpadła w ucho. Codziennie się człowiek czegoś nowego uczy. Wyczytałam, że rozmiary ma przyzwoite ( do 1m wysokości i szerokości) więc może u mnie się jeszcze gdzieś zmieści. Muszę poszukać u siebie w szkółkach.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Obrazek

Pozwolę sobie zacytować fotkę... z uwagi na posągową piękność w tle. Ściągnęła natychmiast moje spojrzenie swoją zwycięską postawą. Niezłe z niej musi być ziółko... ten upór w spojrzeniu i samozadowolenie. Ech, szczęśliwy pies :D
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Jolu nie pokazałaś jeszcze nowych nabytków ze szkólkingu? zakupy bardzo udane ;:108 samochód na szczęście bardzo pojemny a i tak miejsca nie było za dużo, cały wypełniony był nowymi nabytkami :tan, szkoda że nie zrobiłyśmy zdjęcia bo widok był piękny. Jolu dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś i ja czekam na fotki roślinnych zakupów....czytałam u Marty że spenetrowałyście aż 8 szkółek :shock: :shock: :shock: niezłe zawodniczki jesteście....gratuluję kondycji ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”