Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Może i ogród nie tylko różami stoi, ale tamto zdjęcie z rabatką pod tarasem - to jakby żywcem z jakiegoś katalogu :shock: ;:63
Wspaniałe połączenie Giardiny z tym niebieskim Generałem.
Jakby to było u mnie, to chyba bym ustawiła krzesło przed, siedziała i gapiła się. :lol:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Oliwko i tak właśn ie jest-po przekątnej jest stoliczek z 2 krzesełkami(dla Nelusi-chociaż ona nie usiedzi nawet chwilki bo ciągle coś obrywa :;230 )i kontempluję.Dziękuję za przyrównanie do katalogu gdzie wszystko pokazane jest w piękny sposób-u mnie tylko ładnie.A widzisz tam czerwoną różę?-kupiłam jako białą Cinderellę-no i zrobiła mi troszkę zamieszania w kolorach-ale co tam-jest piękna.Gorzej jest na innej rabatce gdzie pomarańcz +żólte ,dostało niespodziankę w postaci ostrego różu :lol: (chyba tylko Jacyków byłby zachwycony tym zestawem)

Agnieszko
bardzo żałuję,że nie możesz przyjechać ale gdyby jednak to zaproszenie jest zawsze aktualne i to nie tylko mój ogródek witał by Cię serdeczne :lol:
Zaczynają już kwitnąć hortensje a troszkę ich mam.(jak na tak mały ogródek)

Weserland miał być spisany na straty a jednak odżył i ładnie kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giardina nr.2-sadzona póżną jesienią.Wydała dużo potomstwa więc nie urosła zbyt dużo.Za to w obwodzie już grubiutka-obok siebie są posadzone 2 szt.Widok bardzo przyjemny-burza takich pastelowych kwiatów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ;) Wpisuję się, aby nie zgubić tak cudownych kwiatów. Róże, szczególnie Charles de... mnie zachwyciły. Podoba mi się także zakątek pod pergolą. Oj też bym chciała taki mieć ;)
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tatia.Dziękuję Ci za komplementy.Czy to Ty siedzisz przed sztalugą?
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu czy Ty swojego Westerlanda masz posadzonego w takiej metalowej pergolce zaokrąglonej na górze....jedna moja jeszcze nie wysoka, ale bardzo się wykładała, więc dziś ją tak ulokowałam....i tak sobie myślę, czy to nie bez sensu....przecież ona taka wysoka nie urośnie....sama nie wiem....
Bardzo dziękuję za zaproszenie....ale wiesz..... ;:196
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu no to sobie pooglądałam ale wcale nie czuję się lepiej .Znowu chcę coś mieć pięknego.Czyli Astrid ,Giardina i Bailando do kupienia.Chyba przestanę chodzić po wątkach różanych bo zwariuję.Chyba że już to się stało,tylko o tym jeszcze nie wiem.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aniu, Giardina przepiękna!!! Czy ona pachnie?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Aneczko ;:196 ,jak byłam ostatnim razem ,to nie zdążyłam pochwalić Twoich kwiatków ,masz bardzo gustownie urządzony pod balkon,piękna kompozycja .Powiem Ci ,że trochej się obawiam sadzić róże z klimusiami ,dlatego ,że róże mogą je zagłuszyć ....a jednak u Ciebie widać ,że nie ,że im do pary wręcz pasuje .
Pomyślę i najprawdopodobniej zastosuję to u siebie ,jedna różę już mam z klimkiem ,ale dopiero teraz kiomus się wziął ,jak róża przemarzła
Giardina naprawdę powalająca ,,długo trzyma kwiatek? :P
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU po deszczu roślinki ożyją u mnie go bardzo brakowało a tylko tak delikatnie podlewa kwiaty Wszystko zdążyło już wpić do ziemi . Matko ,ale wkleiłaś żarówę czy ona taka w rzeczywistości ta Chatreuse a pospolity Westerland równie śliczny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Powojnik bardzo ładny! Tylko zapomniałam mu zrobić zdjęcie :oops: Ale ma jeszcze jeden pąk, to zrobie zdjęcie jak się otworzy.
Na altanke dalej szukam :lol:
Aniu, czy ta różowa róża, to jest ta co mi się tak podobała? Pamiętam, ze Chartreuse, tylko końcówka wydawała mi sie inna :lol:
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Obrazek

Ta lilia jest przeurocza.

Aniu - a ja dzisiaj pobuszowałam po twoim raju.
Przepiękne dorodne rośliny - zaraz widać rękę do kwiatów.
Zainteresował mnie ten powojnik gen.Sikorski
- ale czy jego kolor jest bardziej fioletowy czy raczej taki niebieski jak na fotce?
Napiszę do ciebie na PW w pewnej sprawie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, i ja do Ciebie trafiłam i jestem zachwycona rózami, liliami i powojnikiem Sikorski :uszy Jest niesamowity ;:63 U mnie jakoś kiepsko rosną pnące powojniki, nie wiem dlaczego :roll: Bylinowe tworzą gęste krzaczki, a pnące kiepściutkie.
Mam pytanie o Astrid Lindgren - czy bardzo łapie plamistość?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu piszesz że za chwilę ogród będzie bez róż przecież one znów będą kwitły chociaż nie tak pięknie jak za pierwszym razem ale będą.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu i całe szczęście,że po przerwie znowu będzie ogród pelen kwiatów.Nie wiem czy zauważyłaś ,że wszystko kwitnie i dojrzewa o jakieś 2-2,5 tygodnia prędzej?
I już myślę.że jesień tuż,tuż.

Vertigo-Moniu witaj ,wreszcie zawitałaś w moje progi.Co prawda byłam u Ciebie ale w zeszłym roku,poza tym śledzę Twój wątek kulinarny i dogadzamy naszym domownikom bardzo podobnie.(placek z owocami -tego przepisu nigdy nie zapomnę :;230 )
Jeśli chodzi o Astrid Lindgren to czarna plamistość była w ub.roku ale nie porażająca.Jak na razie jest czysta.Mam jednak blisko niej takie perły,które wprost kochają te czarne liście.Już widzę,że zaczyna być na White Meidiland,Abrahamie Darby i mnniaturach.

Reniu lilia piękna i trzymam ją na tarasie bo zapach ma powalający.Generał jest niebieski ale taki leciuteńki nadmuchfioletu można się dopatrzyć.
Na pw nic na razie nie ma...?

Bogusiu -dziękuję za taką pochwałę.Fakt,że ta ściana kwiatów wygląda uroczo.A klematisy zdobią teraz przekwitłą Ghislaine de Feligonde-tam posadziłam 3 szt -bardzo ciemny fiolet,niebieski i błękitny no i mam dalej okwiecony płot.
.
Chatte -Izusia dobrze,że go zobaczę bo nijak nie przypominam sobie zakupu różowego powojnika.
Róża to ta co Ci się podobała ale bardziej Dr.Jamain

Jadziu ta Chartruse jest taka jak na etykiecie.Piękna i pachnąca.Już ją kocham
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”