Ogórek w gruncie cz.1
-
- 200p
- Od: 15 lut 2008, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogórek w gruncie
forumowicz, ale gdzieś tu czytałam, że w uprawie pionowej właśnie lepiej owocują ogórki, bo mają więcej światła i powietrza, generalnie, że plony są większe niż tradycyjnie. Nie strasz, bo jeszcze swoje odwiążę...............
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

Asia
Mieszkacie z elik_49[/b ]mniej więcej w tym samym rejonie Polski. Nie wiem jak Ona prowadzi ogórki, ale pisze , że już zaczęła zbierać. Jeżeli uprawia je na płask to jest to argument za moimi wątpliwościami.Pelasia pisze: No chyba ,że się mylę.
Pozdrawiam
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja prowadzę swoje ogórki na płasko i cały czas przykryte mam je włókniną. Po podlaniu kilka dni utrzymuje się wilgoć i dodatkowo zabezpieczone są przed nadmiernym nasłonecznieniem. Mam wysiane kilka sztuk troszkę później i je planuję puścić po sznurkach ale nie wiem jaka wysoka ma być taka konstrukcja, czy około 2m będzie dobra?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- Kontakt:

temu .może faktycznie za bardzo sie sra....

Natomiast dynie kwitną i maja male dynki
-
- Kontakt:

Asia
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asia, spokojnie będziesz miała ogórasy i cukinie w nadmiarze, nie przejesz tego, mąż tym razem ma racje
Asia moje były siane przed śniegiem i majowymi mrozami.

Asia moje były siane przed śniegiem i majowymi mrozami.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- Kontakt:

Asia
a jakie wedlug Was warzywo warto posiac na hektarze ziemi 3klasy, tak zeby bardzo sie nie narobic a cos zarobic, doradzcie cos
- przybysz508
- 100p
- Od: 24 kwie 2011, o 10:32
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
Ogórki, to konik męża, zawsze robi rusztowania. U teściowej zawsze leżą i nasze... są po prostu ładniejsze, jednakowe, równiutkie i bez takich brzuszków zażółconych od strony podłoża. Ale może tylko ja tak uważam...
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
Witajcie wiecie może co to za choroba gdy na Śremskich pojawiają sie dziurki na liściach?
Chorują na czerwcową dziurkowatość liści ŚremskiegoKasiaa- pisze:Witajcie wiecie może co to za choroba gdy na Śremskich pojawiają sie dziurki na liściach?

Musisz się bliżej przyjrzeć co Ci zjada liście. Ja obstawiam ślimaki, ale mnie nie słuchaj bo ja mam uraz do ślimaków po tym jak w ubiegłym roku tylko drzew i płotu nie zeżarły. I każda dziurka mi się kojarzy ze ślimakiem.
cokolwiek byś chciał uprawiać musisz ten hektar orać , nawozić ,odchwaszczać,posiać lub posadzić zebrać plony i jeszcze sprzedać, bo sam tego nie przejesz. I jeszcze modlić się o pogodę. Uważasz, że można coś uprawiać nie robiąc nic ?. Utopia.kukiz333 pisze:a jakie wedlug Was warzywo warto posiac na hektarze ziemi 3klasy, tak zeby bardzo sie nie narobic a coś zarobic, doradzcie coś
Pozdrawiam
forumowicz nie mowie ze nic nie robiac, generalnie zajmuje sie czyms innym ale mam tez 3.5 ha ziemi, i mysle jak ja wykorzystac, w tym roku posialem trochę ogorkow, mam tez sasiada ktory niezla kasę robi na produkcji bobu, zastanawiam sie co jeszcze moze byc zyskowne.. a TY siejesz, zbierasz i nic na tym nie zarabiasz to po co to robisz?