Coś mnie wzięło tej wiosny :D

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Coś mnie wzięło tej wiosny :D

Post »

:shock: :shock: :shock:
Ale piękna ta peperomia biało zielona .
I reszta kwiatów też bardzo piękna jestem pod wrażeniem.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Nie myśl o zimie jeszcze ona daleko ;) Peperomia śliczna ;:108 a Aeschynantus marmurkowy dorodny :) co do wynoszenia bądź kupowania jak się spotka to chyba już norma...jak wyjdę bez zieleniny to mój M pyta się czy jestem chora :;230
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hi,hi,hi :lol: ...sama zaczynam pilnie obserwować swoje ściany...przynajmniej u siebie w pokoju...już nawet chyba wiem, gdzie ewentualnie jakaś półka zawiśnie :D...na razie czekam na dostawę koszyczków wiszących...kupiłam w czwartek i jeszcze ich nie ma :( zaczynam mieć złe przeczucia,a mój biedny aeschynantus na biurku chwilowo siedzi i też biedny czeka ;:150

Mimi właśnie wróciła ze spacerniaka...chlip,chlip jęzorkiem...i...to co koty lubią najbardziej:
ObrazekObrazek

chyba ją obudziłam robiąc zdjątka:
ObrazekObrazek

...mniodkowa...nie wiem na co jeszcze czekasz...już dawno powinnaś mieć kota :D...bez kotka ani rusz :D

-------***------

Adamie..peperomia martwi mnie troszeczkę...jak ją przywlokłam do domu,to ona miała na jednym liściu brązową plamę...teraz ma też na innych...chwilowo czekam...może niechcący ją przelałam..z tych emocji,że ją mam...hm...no zobaczymy...ale puszcza też nowego liścia :tan

Obrazek

trzynastko...nawet nie masz pojęcia jak ja długo szukałam tego aeschynantusa...już byłam gotowa kupić go przez internet...i proszę,zakupiłam go w zeszłym tygodniu w kwiaciarni,wybiedzonego trochę, liści miał dużo połamanych,pani na moją cichą uwagę (nie do niej mówiłam), że lepszego nie znajdę podlała go jeszcze,chociaż już był przelany :shock: ...marzy mi się jeszcze trzykrotka fioletowa, ale tutaj na tym zadupiu co mieszkam,to pewnie nie znajdę :(
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Kolejne roślinki kotia :lol:

Cissus rombolistny
Kolega jest po przejściach,został przelany na maksa,gniły mu korzenie. Dochodzi już do siebie i zaczyna puszczać nowe listeczki :heja
ObrazekObrazekObrazek

Zroślicha
Zwinęłam ją z jakiejś klatki schodowej i przywlokłam sobie do domu wciornastka :evil: Walczymy wytrwale!!! Mama nadzieję,że się nie przeniosą na inne kwiatuszki :(
ObrazekObrazek

Grubosz
Kolejna "kaleka"...kiedy go wzięłam do siebie miał bardzo powyciągane łodyżki,cieniutke i lichutkie...obcięłam...do łysego...i już zaczyna :D
ObrazekObrazek

A to mój młodzieniec...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow;) ileż tu pięknych roślinek i...doniczek ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Szalejesz na całego obcinasz, sadzisz i jeszcze kota fajnego masz :) No fakt bez kota ani rusz :) też mam rudzielca :)
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Ja zauważyłem że cissusy dobrze rosną w próchnie drzewnym. I lepiej rosną gdy pną się w górę.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48

Post »

:wit
Przepiękne kwiatuchy!!!Gratuluję! Chętnie będę zaglądać do Twojego wąteczku!
Ujęły mnie Twoje trzykrotki i fitonie - zastanawiam się czy sobie nie sprawić. Obserwując forum lista chciejstw robi się bardzo baardzo dłuuga!!! :D
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Rzeczywiście pięknie tu, oj, pięknie. Miejsce do którego chetnie się wraca. Piekne, dorodne i różnorakie okazy. Super. Gratuluję i życzę by kwiatowe emocje nie opadały :)
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Mimi przyćmiła urodą wszystkie zielone. Mizianko ode mnie kocio-zakręconej maniaczki :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Kotek uroczy,ja sam mam ich 2,z fotkami szalejesz,Pięknie wybarwione fitttonie masz. Pozdrawiam ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Kotio wpadłam tu do Ciebie :D Możesz zdradzić swoje imię :D??
Masz wspaniałą kolekcję i nie masz co narzekać,że Twoja kolekcja jest gorsza od innych! Absolutnie tak nie jest :D
Wszystkie rośliny wyglądają bardzo okazyjnie i zdrowo! Każda zadbana. Ja chętnie będę tutaj wpadała. Również kicia słodka ;:167
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

kotio z kioto pisze: ...mniodkowa...nie wiem na co jeszcze czekasz...już dawno powinnaś mieć kota :D...bez kotka ani rusz :D
Cholerka, to nie takie proste :( mój ;:167 niespecjalnie przepada za kotkami :( lubi tylko te malusieńkie, a one przecież wiecznie takie nie są :;230 no więc muszę podglądać kiciaki u innych póki co :D ale przecież kropla drąży skałę... hihihi ;:224

Bardzo zaciekawiło mnie drzewko grubosza.. pięknie się puszcza, chętnie poobserwuję jak robi się takie ładne i bujne... sama dostałam niedawno malutką sadzoneczkę więc wszystko dopiero przede mną :)

Miłego dnia i cmok dla Mimi. ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Grubosz tak mocno pociachany jak mój a jak się pięknie puszcza. Kicia mi go zrzuciła i troche pomogła w podjeciu decyzji że tniemy ;:224 bo dlugo nie mogłam sie zdecydować...

mniodkowa Aga widziałam kiedyś na stronce schroniska kotkę która miała problem z przysadką. Miała półtora roku a wielkość małego kociaka. Słodka była, niestety moja Paśka jest indywidualistką i do tego jeszcze gabarytowo - wielka, bałam się że to maleństwo nie bedzie czuło się komfortowo u nas :(
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Mam na imię Bogna...tak,nie żadna Bogumiła ani Bogusława.... :lol: Bogna :P

Zaraz wrzucam resztę roślinek i zabieram się za odpisywanie kochani moi,bo zaglądacie do mnie i piszecie miłe słowa,a ja zagoniona...kurcze...zwiedzania na forum tyle,że ho,ho...kiedy to wszystko ogarnąć? ciemną nocą kiedy wszystko śpi ... :shock: :shock: :shock:

Zamiokulkas
Obrazek

Paprotki.
Od razu mówię,że są nowe...mam nadzieję,że poradzę sobie z nimi...choć z paprotkami to ja mam kłopocik niestety :( jak widać na zdjęciu jest jeszcze jeden hak,ale na razie czekam...najwyżej jakieś inne zwislaki tam powieszę ....liczę jednak,że tym razem dogadam się z tymi rozczochrańcami :wink:
Obrazek

Kliwia pomarańczowa
Obrazek

Pilea peperomiowata zwana pieniążkiem
Będę ją rozsadzać i postaram się wyprostować te poboczne. Podobna można zrobić z nich drzewko jak z grubosza. Zobaczymy :D
Obrazek

Skrzydłokwiat
Obrazek

Begonia
Obrazek

Kalatea
ObrazekObrazek

Cyklamen perski
Ogólnie to dziwna sprawa z tym gościem. On mi kwitnie na okrągło,ale prawie liści nie ma. Teraz jakby troszkę się wziął za nie,może przeprowadzka do nowej doniczki go zmobilizuje...
ObrazekObrazek

Storczyk
Ciekawe czy kiedyś zakwitnie? Znaleziony, z przygniłymi korzonkami był...Już mu lepiej...
Obrazek

Maranta
ObrazekObrazek

Mulenbekia
Długa droga przed nami do uzyskania świetności...uszczknięte gdzieś,jakiś czas temu :D
Obrazek

Malutka ciemnotka...chociaż też pewności nie mam...
Obrazek

Jakiś bluszczyk chyba :|
Jak by ktoś wiedział co to za odmiana? Chociaż na fotce jeszcze nie widać za dużo,może jak podrośnie...
Obrazek

???
Nie wiem co to :oops: . Najpierw myślałam,że aeschynantus wspaniały, potem,że to jednak jest nagrabia, potem miałam inną tezę...już nawet zapomniałam jaką...hm...
ObrazekObrazek

Peperomia?
Ostatnio uszczknięte przeze mnie...stawiam na peperomię,ale mogę się mylic...
Obrazek

Azalia
ObrazekObrazekObrazek

Zygokaktusy
ObrazekObrazek

Kaktusiki[/color]
ObrazekObrazek

Gasteria
Obrazek

Paprotki lichotki ;:223
Tę drugą zmasakrowałam zimą w za "suchej" łazience...Koleżanka walczy dzielnie,będę trzymać ją do samego końca...albo i nowego początku :) Obie mają nowe stanowiska.
ObrazekObrazek

No! To na razie tyle... :lol: Ciekawe na jak długo :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”