ogród Agaty (sure) - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AlcaM
100p
100p
Od: 21 maja 2008, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.2

Post »

o kurka ale zakupy zrobiłaś :shock:
... ogród robi się coraz piękniejszy i dojrzalszy SUPER!
Pozdrawiam, Ala
"Chcesz być szczęśliwy całe życie - zostań ogrodnikiem"
Alunkowy ogród
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agatko, zdjęcie śpiącego kocieja (jakieś takie tkliwe ujęcie zrobiłaś, śpi jak niemowlę... ) przecudne... widzę, że moje rosyjskie i Twoje brytyjczyki mają podobną sierść - plusz, wspaniały do głaskania... ciekawam wrażeń dotykowych u malutkiej, sierść wygląda na miękką, ale skoro jest crispy to musi być to ciekawe doznanie :)

roślinki też mi się podobają... tawułki - moje ulubione... parzydełko - moje chciejstwo... funkie - śliczne, subtelne... coraz pięniej u Ciebie!

nareszcie u nas popadało przed południem... rano wręcz lało...

miłego tygodnia!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Anabelki zapowiadają się rewelacyjnie ! No i zakupy świetne ;:63 U mnie dopiero na drugi sezon 'Big Dady' pokazała co potrafi :uszy Chociaż dopiero w kolejnych latach znacząco się rozrośnie :)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Nareszcie dobra pora na przesadzanie i i podskubywanie jakiś dribiazgów ale tydzień jakiś krótki a ja jeszcze rekonwalescentka :roll:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Lusiu, chciałabym się doczekać tych koralików, w zeszłym roku po posadzeniu coś mi zaatakowało te jarzębiny, chyba grzybek i nie pokazały za bardzo urody. W tym roku liczę na poprawę... a ta czeremcha to nie wiem, na co chora. Chyba wszystko będę pryskać, jak leci, raz na grzybki, raz na robale.. :roll:

Justyno, ciesze się, ze tak chwalisz anabelki, bo długo się wahałam, czy je posadzić. Wydawały mi się trochę zbyt barokowo napiszone, jak na mój ogród, mało mam roślin kwitnących z takim przepychem! ;)

(to znaczy potencjalnie, bo te jeszcze na to za młode)

Asiu, koniecznie daj znać, czy się wybierzecie w nasze strony, sama nie mam specjalnych planów na ten weekend, bo mała panna Kota będzie po zabiegu i muszę się nią zająć. Ale małe spotkanko się z tym świetnie komponuje! :D

Cześć Alusia, szkoda, ze tak rzadko sie pojawiasz na tym forum, bo Ty dopiero masz w ogrodzie do pokazywania, że ho ho. A przy okazji, czy czarna trawka już kwitła? Ciekawa jestem, co z mojej wyrośnie!

Agnieszko, szarak to w ogóle wygląda jak duży misio, a jego charakter też pasuje bardziej do niedźwiedzia. Myślę, ze dopiero odkąd mała nastała, zrozumiał, że tak naprawdę to on jest kotem, nie człowiekiem... ;)
A u nas tez niby popadało, ale teraz wieczorem wykopywałam trochę konwalii dla koleżanki, a ziemia sucha jak pieprz! :roll:

Agatko, muszę zobaczyć u Ciebie Big Daddy, ciekawa jej jestem. Nie wiem, czy zdoła wyrosnąć taka wielka, jak jej ciągle będę liście obrywała, no, chyba że zacznie jakoś porządnie rosnąć... ;)

Izo, jakbyś coś miała na zbyciu, to ja chętnie! W zamian na razie mogę zrewanżować się tylko konwaliami, reszta roślin wymaga niestety podhodowania, ale z czasem na pewno coś się znajdzie! :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sure pisze:
Obrazek
Super fotka :uszy lubię kociska, cóż począć skoro mój psiak nie bardzo ;:14
Sure pisze: na wrzosowisku brukentalie już przekwitają, czekamy teraz na wrzosy! ;)
Obrazek
Widoczek cudny, w klęku chyba cykany :wink: Agatko, ale się u Ciebie dzieje, ciekawa jestem białego zakątku.
Awatar użytkownika
AlcaM
100p
100p
Od: 21 maja 2008, o 14:10

Post »

Czarne trawki jeszcze nie kwitną, jedynie trochę urosły. Czerwone Red Baron tez jeszcze maleńskie, a japońska jedna z trzech mi padła.

też żałuję,że jest mnie mało,ale na razie nie ogarniam wszystkiego: praca, dzieciaki , dom ogród ..i ostatnio moja rehabilitacja

mam nadzieję,że to przejściowe i wkrótce będę miała więcej czasu na bycie ta tym forum.

Podjęłam tez bardzo ważną dla mnie decyzję, która mam nadzieję w przyszłości zaowocuje konkretnymi zmianami w moim życiu zawodowym.

Od września zaczynam szkołę :wink: ...pewnie domyślasz się jaką :D
Pozdrawiam, Ala
"Chcesz być szczęśliwy całe życie - zostań ogrodnikiem"
Alunkowy ogród
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, ja wcześniej miałam tylko psa, kot nastał pod koniec życia naszej suki i ona nie była z tego zadowolona. Ale raz wróciłam niespodziewanie i zastałam towarzystwo śpiące razem nos w nos. No i już nie wiem, co sądzić o tej antypatii.. ;)

Alu, cieszę się, ze zdecydowałaś się na szkołę! I życzę sukcesów! :D
(i myślę, że wtedy to miejsce będzie w dodatku pasowało Ci też "praktycznie"?)
W mojej pracy spodziewam się w lipcu trochę odpocząć, zanim będę mieć urlop, czyli około połowy. Myślę, że będzie też więcej czasu, żeby zadbać o ogród, na razie poukładałam resztę doniczek pod ścianą i podlewam, zamiast posadzić!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez nie moge sie zabrac za sadzenie tych traw :oops: ale wycielam z nich suche badyle :;230 przez ta pogode, raz pochmurno i wieje a za chwile slonce i 24 stopnie, to jestem jakas taka rozbita - ze nic mi sie nie chce.
Dzisiaj jak przyszlam, to jedynie sosne wkopalam na swoje miejsce - bo musialam wykopac jak podjazd robili. Niby dwie noce padalo i w dzien tez troszke a ziemia sucha jak nie wiadomo co :roll:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie podobnie, np. wczoraj wieczorem wykopywałam konwalie dla koleżanki, niby padało wcześniej, a ziemia sucha jak pieprz. Akurat w tamtym miejscu jest bardziej piaszczyście, ale mimo wszystko! Może powinnam pobiegać znowu z wężem? :roll:

(tylko własnie nic mi się dziś nie chce)

A przy okazji robiłam dzisiaj poszukiwania, czy coś zakwitło. Nie za dużo, bo oprócz skalnych roślinek to tylko... tawuła!
(co jest zaskakujące, bo nie wiedziałam, ze ją mam, to był chyba jakiś gratis)

Obrazek

a to skalniak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..i mała czekoladka, która kontroluje sytuację nawet przez sen
(jak widać, brak prześcieradła jej nie przeszkadza)
Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Su, dziękuję że przemycasz zdjęcia swoich kot! czekoladka jest przeurocza, ale ja chyba mam większą słabość do niebieściuchow... widzę, że mamy podobną historię... mój starszy Greebo był bardzo zdziwiony gdy DJ-ek pojawił się w domu, że istnieją na świecie inne koty poza nim ;)
śliczne fotki delikatnych roślin skalnych... fajnie, że masz tawułę! Goldmound?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz, że nawet nie mam pojęcia, co to za jedna? Wygląda jak Goldmound, ale ja ją dostałam jako dodatek do paczki z innymi roślinami, posadziłam bok pęcherznic Luteus i zapomniałam, ze tam jest coś takiego. Gdy były mniejsze, za bardzo się nie odcinała od towarzystwa.. ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

To sa mile niespodzianki w duzym ogrodzie, mozna posadzic i zapomniec a po czasie mozna odkryc "ooo a co to za nowinka" :wit u mnie przechodzac, widac odrazu czy nowy chwast wyrosl czy nie, to nowinki sie nie uchowaja :;230
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Kurcze Agato ciągle Cie gonię :lol: i czytam z zaciekawieniem bo wiele można się z Twojego wątku douczyć :D .
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, u mnie przechodząc też od razu widzę chwasty. I to powiem, za każdym przejściem więcej!! :;230

Agnieszko, jak dawno nie zaglądałaś! A może po cichutku i nie wiedziałam? :wit

Przed chwilą posadziłam miskę barwinka wyrwanego przez koleżankę widłami. Mam dookoła murek, może nie będę na niego psioczyć za rok. A dzień się wydłużył, bo jeszcze przed 22 go po ciemku widziałam i dokończyłam dzieło! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”