Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

lubelski pisze:..zaraz tam zdradziłeś :oops: ...nawet nie zaczęliśmy chodzić :oops: ... :;230
No Pan to ma ten dowcip jednak :;230 :;230 :;230
Aguś tyle różyczek ;:224 tak sobie kombinuję, gdzie ktora rosła :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

lubelski pisze: ..oooooooo no proszę
No dobra niech będzie ... Asan, Waćpan, Waszmość Pan :;230
Mam dumać dalej :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja tam widziałam, że chodziliście :wink: Wszyscy chodziliśmy zresztą i podziwialiśmy, jak świetnie zagospodarowałaś przestrzeń ogrodu, te wijące się między rabatami coraz węższe trawiaste ścieżki w ogrodzie, nawet słyszeliśmy coś na kształt narzekań Twego męża, że mu trudno manewrować kosiarką :)
Aguś, cieszę się, że zobaczyłam na żywo Alchymista, którego rozsądek każe mi jednak nie kupować, a szkoda, bo piękny...
Dziękuję za miłe przyjęcie i pyszne ciastko! ;:196
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Przepiękna galeria kwitnących róż ,jakoś szybciej u was zakwitają bo u mnie otwierają się dopiero pierwsze pąki :wit a na dodatek inwazja mszycy br...
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Piękne masz Aguś róże , Alchymist klasa sama w sobie ;:108 . A tę czerwoną , to masz od Bogdana ? Ja mam pnącą Paul Scarlet , jakby podobna do Twojej , właśnie od niego .

Powiedz , zadowolona jesteś z krzaczków różanych od B. ? Bo ja nie ze wszystkich , jedne mają tylko jeden pęd , inne , jak np. drzewko różane na fotce miało pędy usłane drobnymi kwiatami , a w realu jest kwiat duży , niczym u wielkokwiatowej . A Elmshorn wcale się nie opuściła :( .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, piękna prezentacja róż. Aż czuję ich zapach 8-)
Cieszę się, że miałaś tylu sympatycznych gości :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Andrzejku jak nie chodziliśmy :troll: mam świadków....Martusia potwierdza ....a podejrzewam , że Danusia i Misia też 8-) :lol:
Miło mi bardzo, ze moja różyczka zdobi Twój pulpit :D
Imienia lilii niestety nie znam , dostałam kilka w prezencie bez nazwy i ona jest jedną z nich....

Jolu u mnie odmian róż niewiele....niestety bardzo ograniczają małe gabaryty ogródka....ale już kombinuję, gdzie poprzesadzać w kąciki te , których jest więcej a na ich miejsce posadzić upragnione nowinki....a jest ich kilka....coś o tym wiesz :lol:

Martuś to ja serdecznie dziękuję za przemiłe odwiedziny i mam nadzieję, ze to dopiero początek ;:196
Ścieżki już zwężały się nie będą.......już nie ma szans....mój M opowiadał Wam jaką musiał podjąć trudną decyzję....co skosić ....lilie, czy różę.....nie mogę go narażać na takie dylematy 8-) :;230

Marzenko faktycznie róże już bujnie kwitną....jeszcze niektóre krzaczki w pąkach, ale to przeważnie tegoroczne wiosenne nasadzenia. W ty7m roku jest prawdziwa plaga robactwa....u mnie mszyc na szczęście nie jest dużo....mniej niż w poprzednie lata, ale za to żarłocznych żuczków, mrówek czy ślimaków całe chmary :roll:

Jagódko ta czerwona pnąca różyczka kupiona u mnie w ogrodniczym....bez nazwy niestety ....
Co do zakupów u Bogdana, to naprawdę jestem bardzo zadowolona, kupowałam u niego już przed 2 laty i teraz ponownie.
Krzaczki były ogromne i pięknie rozrośnięte, zerknij na fotki , pokazałam w poprzednim wątku na pierwszej stronie. Różyczki sadzone wiosną , a są pięknymi dorodnymi krzaczkami....część już kwitnie, część czeka ze sporą ilością pąków :D
krzaczki mi się nie przyjęły....ale to z mojej winy, grypsko nie dało mi ich wszystkich wysadzić w porę i je przetrzymałam ....

Jacku dziękuję, odwiedziny naprawdę były przesympatyczne :D
Różyczki faktycznie cudnie pachną, niektóre odmiany rozsiewają zapach daleko od siebie....najbardziej pod tym względem zachwyca mnie Arthur Bell, zapach ma prześliczny i bardzo intensywny :D

Kolorki po deszczu :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Agusiu ale piękne kolorowe widoczki ;:180
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś ;:196
Dawno mnie u Ciebie nie było i widzę, że ogród Twój pięknieje z minuty na minutę ;:138
Róże masz przepiękne!
Też kiedyś kupowałam u Bogdana, ale po ostatnim zakupie, gdzie 3 padły, już nie kupuję :roll:
Mam innego sprawdzonego sprzedawcę i jak na razie nie zawiodłam się :D

Spotkania Forumowego szczerze zazdroszczę ;:136
Uwielbiam takie spotkania :D
Każdego roku miałam takie, tylko jakoś w tym roku na wszystko brakuje czasu :(
Ale przecież lato dopiero się zaczyna ... :heja
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agniesiu wspaniale połączyłaś w swoim ogrodzie piękne i delikatne róże, rośliny skalniakowe, subtelne byliny i liściaste hosty oraz żurawki ;:63
Nie zawsze takie misz-masze ładnie wyglądają, a u Ciebie to jest mistrzostwo świata :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Pięknie i kolorowo u Ciebie na tym skalniaku ;:138 dzwoneczki boskie ! U mnie kwitną białe ( ale kupiłam juz taką kwitnącą sadzonkę ) reszta czeka na słońce :lol:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Powiem szczerze że urzekają mnie Twoje kompozycje :) bardzo wszystko fajnie skomponowałaś :)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Piękne widoczki , różyczki ślicznie po zakwitały i dzwoneczki bardzo ładnie potworzyły kępki no no jaki śliczny liliowiec to chyba jakaś niższa odmiana :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Obrazek

Coś pięknego ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aga dziękuję, miło, ze podobają Ci się moje ogrodowe widoczki ;:196

Witaj Aniu , jak wspaniale że się odezwałaś ;:196
Możesz zdradzić na PW tego zaufanego sprzedawcę?....poszukuję kilku róż, może u niego znajdę :D
Masz rację , lato dopiero sie zaczyna i jeszcze wszystko przed nami....może znajdzie się okazja do kolejnych miłych spotkań :D

Wiolu strasznie dziękuję Ci za tak miłe słowa ;:196 U mnie jest totalny miszmasz ....i może dlatego wszystko do siebie pasuje....nie ma tak, że wszystko jest stonowane i poukładane, a tylko gdzie nie gdzie występuje zgrzyt....u mnie jest wszędzie miszmasz , wszystkiego pełno :lol:

Aguś podziwiałam Twoje dzwoneczki, są naprawdę śliczne....a fotki w kroplach deszczu wspaniałe :D

Celinko cieszę się bardzo, ze podoba Ci się ;:196

Beatko byłyśmy u siebie w tym samym czasie ;:196 Liliowiec jest faktycznie z tych niższych to Stella d,Oro :D

Aniu , dziękuję ;:196 Skalniak nie tak dawno robiony, bo 2 lata temu , a wszystko tak pięknie się porozrastało, że zrobił się busz :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”