Ogród Helen

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Helen

Post »

Wioletko, wszystkie kwiaty ładniej się prezentują jak rosną w większej kępie. Parę rośnie sobie na innej rabatce, to nawet ich nie widać,mam na myśli ,że nie są tak zauważalne :D

Krysiu , Lewkonie sama wyhodowałam,ale lepiej kupić gotowe, siane , pikowanie , przesadzanie. Z tego wszystkiego wyrosło tylko parę. :D

Jagódko,liliowce żółte kwitły tylko 2 tygodnie, nie wiem czy to ze względu na suchą pogodę. Wiesiołka ja uwielbiam, w ubiegłych latach słabo kwitł, teraz poczęstowałam go nawozem naturalnym, i dopiero ładnie zakwitł. Obecnie rozłożył się w różne strony, te deszcze go skosiły, ale chyba już będzie przekwitał. :D

Mariolka, to jajko sadzone, nie polecam,szybko przekwitł, kruche pędy nie pozwoliły mu rosnąć prosto( na baczność).Myślę że pierwszy i ostatni rok przebywa u mnie.Chyba ,że się sam rozsieje ;:108 to pozwolę
mu pozostać na następne lata ;:180 :D

Asiu,masz racje Asiu , ja też je uwielbiam, są takie romantyczne(czy to dobre porównanie :;230 ) :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HELENKO Twoja trzmielina jak dama w pieknej krynolinie po co chcesz ją jeszcze formować na kulkę . Bardzo podoba mi sie ta fotka liliowców połączonych z trawą sliczny widok . Czasem nie zamierzone połączenie jest ładniejsze od zamierzonego . Ja u siebie mszyce pryskam wodą z octem a teraz już w ogóle niczym nie pryskam tylko po prostu zcieram je husteczką . Widzę ,ze mam coraz więcej biedronek . Im mniej chemii tym więcej pożytecznych zwierzątek w ogrodzie .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helenko Te niby zwykłe liliowce ale jak zdobią ...prawda? Nie są kapryśnie,nie wymarzają i obficie kwitną.Ładnie ci się przewieszają nad trawnikiem ...a moje w tym roku stoją na baczność :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Helen ;:167 ;:167 ;:167 Witam :wit Jeszcze raz dziękuje za wszystko : gościnę , poświęcenie tyle czasu ,kwiatki , gałązki .Było mi bardzo miło ,cieszę się że Cię mogłam poznać osobiście .
Mam nadzieję że się jeszcze spotkamy ,tym razem u mnie .
Pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia, ta trawa i liliowce to faktycznie nie zamierzony efekt.Trawka zawsze była mała ,nigdy nie kwitła,jak ją posiliłam gołębnikiem ,to pokazała się w całej krasie . :wit
Mszyce pryskam chemią,ale i tak nie ustępują.Najwięcej atakują róże i małe drzewka. :D

Aluniu,liliowce pochylone,może ze względu na obfity deszcz,który im trochę zaszkodził, a i może ze względu na brak miejsca , bo za nimi rozpychają się trzykrotki i róże .Należało by czegoś uszczuplić, przypuszczam ,że wybór padnie na liliowce(ale to już w następnym roku) :D

Tereniu, z niecierpliwością czekam na następne spotkanie.(reszte w twoim wątku) ;:196

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Helen masz taką dorodną kępę liliowców,miskant olbrzymi i kostrzewa sina też pięknie rozrośnięte.Miałam kiedyś to sadzone jajko,jest jednoroczne ale strasznie się rozsiewa i płasko rozkłada na ziemi - jak to jajko .Jak nie wyplewisz omyłkowo,to będzie sadzonek bez liku :;230
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witam,ale u ciebie wszystko pięknie kwitnie.Masz dużo takich kwiatków które bardzo mi się podobają,wszystko u ciebie widzę zaplanowane w szczegółach ,nic nie rośnie przypadkowo.Całkiem odwrotnie niż u mnie bo ja dopiero po przesadzeniu maleństw teraz widzę co mam a na kwiatcha w cale się nie znam i wyszło jak wyszło.A u ciebie pięknie,super ta tczcina ci rośnie,rh i móje ulubienice hosty(niestety jeszcze się ich nie dorobiłam).Tyle że piszesz że one lubią słońce a słyszałam że pół cień teraz mam mętlik w głowie ,tak samo z paprociami ja słyszałam że w cieniu mają rosną a u ciebie widzę że w słońcu. ;:149 Goszcą u ciebie nawet flamingi a mnie odwiedzają jedynie szpaki ;:112 .
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Wpadam po dłuższej przerwie spowodowanej uszkodzeniem komputera przez burzę. Ogród uroczy, a zwłasza te "zwykłe" liliowce - nadzwyczajne ;:108 Trawy też masz imponujące. Pozdrawiam.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Helen niby zwykły ten liliowiec ,ale w taka kępa jaką masz to śłicznie wygląda
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Helen ;:167 Witam :wit Zdjęcia wysłałam .Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Heleno ja podobnie, jak ty, mam sporą kępę tej odmiany liliowca. Dzięki Tobie dowiedziałam się, jak się nazywa :tan W wielu wątkach pisze się o nim "ten zwykły" z jakimś wstydem...zażenowaniem...a przecież on naprawdę jest ładny :uszy Mój żółty też już przekwitł i co prawda miał przyjemny zapach, ale wypadł dość "blado" przy tym rdzawym :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Czekam na zdjęcia :D
Liliowiec rdzawy choć popularny, jednak ma swoje piękno. U mnie ma najwyższe łodygi z kwiatami, niektóre dorównują mi wzrostem (a mam 173 cm) .
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, liliowce rdzawe u mnie już przekwitają. Bardzo lubię te kwiaty, ale jak wszystkie mają swój okres kwitnienia.
Za parę dni zakwitną, jakieś nowe, na razie mają pączki. :D ;:7 , zobaczymy co z tego się wykluje. :wit

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Rudbekia, pierwszy rok w moim ogrodzie,myślę że to wdzięczny kwiat, bo ładnie zakwitła :D
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Tawuła kulista
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Masz dorodne jukki i ślicznie kwitną. Moja jeszcze się nie pozbierała po zimie, bardzo dużo liści miała klapniętych i pożółkłych. Obcięłam je, a nowych wypuściła tylko kilka i zamiast zdobić ogród, to straszy taka bida.
Co kwitnie na różowo na trzech ostatnich zdjęciach?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”