Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Janneke ty już wiesz co ja myślę, ale powtórzę CUDNE ;:167 ;:167 ;:167 i kwiaty polskie będą grane ;:224 ;:224 ;:224
Pozdrawiam, Emka
Ogród
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janneke, cudne i sielskie obrazki pokazujesz... przypominają mi się z łezką w oku wakacje u babci... kiedyś nie było wymyślnych odmian, królowały kwiaty w stylu, który udało Ci się uchwycić... jest pięknie u Ciebie!
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Janneke naparstnica piękna, a ostróżki...marzenie....patrze i patrze na ostróżki u Ciebie i u innych, a tu trzeba poszukać sadzonek i wsadzić na własne poletko ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Agnieszko, prace powolutku idą na przód, na efekty, które widzę w głowie pewnie dłuuugo poczekam, ale warto :)

Iwonko, peonie są nawet dwie, biała pełna i ciemnoróżowa :)
A z naparstnicy na pewno nie zetnę kwiatostanów, niech się rozsiewa. Może sobie jeszcze białą kupię? :roll:

Justynko marcinki uwielbiam i posadziłam je na innej rabatce, bo przed domem wtedy jeszcze nie było możliwości (wymiana okien). W przyszłym roku będzie ich więcej, bo to jedne z moich ulubionych kwiatków :)
A na jarzębinę będę polowała, bo mam już dla niej miejsce przy studni ;)

Emko ;:196

Agolku, ja też lubię wieś i cieszę się, że moje zamiłowania do prostych, polskich odmian kwiatów mogę wykorzystać w naszym siedlisku :) Na szczęście jest ich sporo i powolutku wszystkie je przeniosę do nas ;)

Agatko dla mnie naparstnica to zupełna nowość. Nigdy wcześniej nie przyglądałam się tym kwiatom i nie miałam pojęcia ile w nich uroku :oops: Marzy mi sie jeszcze biała...
A ostróżki są cudne. Widziałam jeszcze odmiany o pełnych kwiatkach, może kiedyś na taką zapoluję ;)

A to widok, który nam towarzyszył, jak wracalismy z siedliska do domu ;)

Obrazek

Obrazek
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

;:138 Widoczek piękny,ostróżki masz takie same jak ja i są o wiele wyższe niż ja :oops: .
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Pięknie się te kwiatuszki komponują z barwą desek na obiciu domku ;:138 A ja głupia wywaliłam w zeszłym roku ostróżki ;:223 w tym będę musiała odkupić. Człowiek płaci za głupotę cięzkie pieniądze ehh...
Takie widoczki to tylko umilają podróż :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Jowcia, a moje ostróżki, te przed domem, jakies marne bardzo...:( Może dlatego, że je mszyce żarły :roll:
Kolory za to maja piękne :)

Aniu, ja też nigdy nie zwracałam uwagi na te kwiaty, a one takie piekne są w swojej prostocie i te kolory :!:

Kochani ;:167 , mam zagwózdkę i nie ukrywam, że bardzo liczę na Waszą pomoc.
Najpierw zdjęcie poglądowe

Obrazek

Obrazek

Ostatnio, jak byłam w centrum ogrodniczym, rzucił mi się w oczy piękny berberys (chyba Harlequin) szczepiony na pniu. Wyglądał jak małe drzewko, z różowo-białymi przyrostami. Pomyślałam, że bardzo chciałabym go mieć i nawet znalazłam dla niego miejsce przed domem. Mógłby rosnąć po prawej stronie, przed wiciokrzewem, hmm nie mam takiego ujęcia, ale rabatka jest dosyć szeroka i miejsca jest sporo. Już widziałam go w marzeniach i nagle zonk...Bo czy taki berberys pasuje do "wsiowego" ogródka? W tym samym cetrum ogrodniczym widziałam ozdobną jabłoń. Nie mam pojęcia jak się nazywa, ale teraz ma na sobie maleńkie bordowe jabłuszka i pewnie wiosną cudnie kwitnie...
Chyba wybrałabym jabłonkę, ale nie wiem, czy ona nie wyrośnie zbyt wysoka?
Jak myślicie moi drodzy, co mam zrobić? Co wybrać?
Liczę na burzę mózgów ;)
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Osróżki piękne, moje już powoli kończą swój festiwal, ale też ich nie tnę, niech się rozsieją :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
x-ag-a
---

Post »

jako wielbicielka berberysów i właścielka okazałej kępy Harlequinów - głosuję ZA ich zakupem :)
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Dzięki Aguś ;:196 Jeden głos za barberysem ;)
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Asiu berberysy są bardzo ładne szczególnie jak kwitnął myślę że będzie ładnie się prezentował u Ciebie :wink:
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

2:0, dziękuję Asiu ;:196
x-ag-a
---

Post »

Janneke, jeszcze a propos jabłonki... może to Malus 'Royalty'? jeśli tak, to musisz ją mieć! jest cudowna... ma bordowe listki, kwitnie niesamowicie pięknie - jest cała zsypana ciemno-rózowymi, wpadającymi w wiśniowy kolor, kwiatami...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Ja mam berberysa, co prawda krzewiastego, nie na pniu i służy jako podpora dla ostróżek :)
dlatego 3:0
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dlaczego sądzisz, że berberysy nie pasują do wiejskiego ogrodu?
Ja mam kilka w swej kolekcji, też mini żywopłocik z berberysów i szczepiony na pniu bardzo by mi przypadł do gustu. Tym bardziej, że nakrapiany. To prawie jak wierzba Hakuro na pniu. Nie mędrkuj tylko kupuj bo go wykupią ;0)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”