Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Ja już nic z tego nie rozumiem. Przecież mieszkam prawie we Wrocławiu, a floksy jeszcze "w lesie" ze swym kwitnieniem.
Krysiu, przemeblowanie , już planujesz następne :shock:
A warzywka faktycznie muszą oprócz dobrej ziemi dostawać jeszcze coś więcej od gospodyni. Ale czy pogaduchy tak na nie działają ;:24
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam niedzielnie. Goście zawitali a gospodyni nie ma. :D
Iguś. Ja mam tylko jedną jeżówkę i też ma pąki. Niestety temperatury i susza powodują, że zaczną niedługo kwitnąć letnie byliny. Tak błyskawicznie wszystko zakwita i przekwita, że tylko czekać chryzantem i marcinków.
Aniu. Niestety floksy zaczynają kwitnąć. Ja mam swoje na patelni, więc myślałam, że dlatego, ale u Mariolki taki sam floks będący w cieniu też już kwitnie. Przemeblowanie będzie na pewno jeszcze nie jedno. W tej chwili wiem, że właśnie muszę przesadzić w inne miejsce floksy, gdyż za bardzo zagęściły się i przeszkadzają różom. A jak zabiorę z tej rabatki floksy, to będę miała miejsce na kolejne róże. Podpatruję Wasze różanki i przepiękne róże i chce się mieć jeszcze inne. :D
Izuniu. Muszę spróbować tak zrobić jak radzisz. :D ;:196
Miłko. Jak Pani w OB Ci coś wciska to musisz wiedzieć, że to na pewno coś fajnego. Ja bym brała w ciemno :;230
Olu. Nie ma za co. Czekam w takim razie aż mnie ozłocisz - przecież obiecałaś. :D
Adrianko. Mam Trojkę i jestem z niej jak dotąd zadowolona, piękny duży kwiat, w dodatku pachnący - czego chcieć więcej. Bardzo chętnie pooglądam Twoje nowe żurawki i jak nie mam to zrobimy machniom. Wiele mi się tak porozrastało, że muszę je zacząć dzielić. Może ten tydzień będzie fajniejszy pogodowo na wizyty. ;:196
Mariolko. Już Ci mówiłam, ja im tłumaczę, że jak nie będą ładnie rosły to czeka je kompostownik i
na większość faktycznie to działa. :D
Moniu. Witam i dziękuję. Ja kupiłam 6 liliowców u Pajdy i większość ma pączki - może pozostałe też jeszcze się wezmą za siebie i zdążą zakwitnąć w tym roku. Pierwszy jest zgodny z tym co zamawiałam. Bardziej jestem ciekawa lilii, gdyż sporo ich w tym roku u niego kupiłam.

Jadziu. Floksy wyskoczyły ale to jak pisałam efekt wysokich temperatur i braku deszczu. We Wrocławiu straszna susza - przydałaby się trzydniówka to może by coś pomogło. Mój Duecik jeszcze żyje i ma nawet trzy pączki, ale jest strasznie rachityczna, ma chyba z 50 cm wysokości
Obrazek
tak dziś wyglądał jej pierwszy pąk
Liliowiec faktycznie piękny, mnie się też spodobał

Stasiu. Jak wyżej - wszystkich kwitnące floksy zaskoczyły, ale to efekt suszy. Róże kwitną, ale już też i przekwitają i trzeba będzie poczekać na następne ich kwitnienie.

Olu. Przemeblowanie oczywiście. Czy widziałaś ogrodnika zadowolonego z tego co ma. Przecież to chodzi by gonić króliczka :;230

I kilka dzisiejszych kwitnących

Obrazek
tawułka biała
Obrazek
parzydło blekolistne
Obrazek

Obrazek

powojnik bylinowy Alionushka
Obrazek

Obrazek

no i żurawki. Mariolka kazali, gdyż stwierdziła, że za mało je chyba pokazuję :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Oj za mało :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
x-d-a

Post »

Krysiu, oj, ja też czekam na deszcz ;:65 W Sobótce od dwóch tygodni tak naprawdę nie padało i mam już dosyć podlewania :evil: Dobrze, że upał trochę zelżał, bo w przeciwnym wypadku roślinki nie dałyby chyba rady :(
Rabatka z żurawkami - coraz piękniejsza :!:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , już zbieram złoto :!:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Czyż onz nie jest piękna ta moja nowa również jak na razie swietnie sie trzyma i ma 3 nowe pędy . Ciekawe jak przezimuje ;:224 . Moje białe i różowe tawułki również już kwitna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Masz już kwitnące liliowce :shock: Piękne! U mnie dopiero pokazały się pędy kwiatowe, i to nie u wszystkich.
Suszy współczuję, bo też mam :evil: Choć pewnie temperatury ciut niższe.
Działka kwitnąca, przemyślana i pewnie wyróżnia się w ogrodzie ;:180
Mam nadzieję, że dajesz radę i wciąż nie palisz.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Mariolka słusznie prawili, żurawki cudne są, a jak się ma TAKĄ kolekcję, to grzech byłoby jej nie pokazać!
Masz rację, Krysiu, chodzi o to, by gonić króliczka, trzeba tylko uważać, żeby się nie zaganiać na smierć :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Mariolka kazali bo masz co pokazywać.
W rzeczywistości wygląda to jeszcze piękniej, aparat niestety spłaszcza widok.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tak,faktycznie Krysia za mało pokazuje żurawki a ma co pokazać :!: bo takie są okazałe!przetaczniki u mnie jeszcze nie kwitną na razie obejrzałam u Ciebie Krysiu a za chwilę
zakwitną u mnie... Wspieram Cię w niepaleniu :!: mnie minęło 6 lat ...ja rzuciłam bezboleśnie , byłam po narkozie i już nie zapaliłam a wydawało mi się,że palenia to nie rzucę nigdy .. bo lubię.. ;:108 Wierzę,że i Tobie się uda !!! ;:167
:wit :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fiu fiu, żurawków jak mrówków! :;230
Pochwal się, co tam masz z tegorocznych żurawkowych nabytków (aaa i popieram Mariolkę, stanowczo za rzadko pokazujesz żurawki ;:224 )
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Jak Mariolka każe to trza słuchać . ;:224 :;230
Dzięki temu, możemy podziwiać śliczności z Twojego ogrodu . :P ;:138
Floksy ,liliowce ,tawułki to mnie zaskoczyły :shock: U mnie dopiero pąki tworzą . :?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Krysiu :!: Przychodzę po pewnej przerwie więc zobaczyłem najpierw metamorfozy, jakie zaszły na działce z pierwszej strony.
Podziwiam Twoje przetaczniki i porównuję z tymi, które rosną u mnie. Powiedz, jak wysoki rośnie u Ciebie przetacznik kłosowy? Myślałem, że mam długolistnego ale patrząc na pokrój Twojego, to chyba mam kłosowego.
No i pierwszy raz zobaczyłem przetacznikowca, o którym pisała u mnie Magda. Cudo :!:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Oprócz żurawek też podziwiałam przetaczniki. Jak będzie odpowiednia aura - daj znać.Zapraszam. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No żurawisko ja ta lala ;:333 .
ODPOWIEDZ