Aniu Różana - mam nadzieję, że tak... wszak podkładki lubią dawać odrosty
Dorotko - inicjatywy własne roślin bywają bezbłędne

Ostróżka i koperek wysiały się same... Ostróżka została od ubiegłego roku a koperek wędruje po całym ogródku
Walentyno- brawa i pochwały z Twojej strony są mi bardzo miłe. Serce roście

W R kupowałam 2 lata temu, jesienią. Sadzonki były poprawne, przeżyły wszystkie, choć jak to z sadzeniem jesiennym u mnie podmarzły mocno. Czekam na wakacyjną ulgę i otwarcie bram do krainy róż...
Joluś - nawałnica to nie dobrze... ale przy najmniej mokro. U mnie susza, nawet w studni wody nie za wiele

Błoto? A co to jest błoto

Souveniry utkwiły w pamięci... Piękne pamiątki!
Agnieś - Augustę trudno pomylić z inną różą... Nieodmiennie przypomina mi podziwiane w dzieciństwie kwiatki ze strzelnic w wesołych miasteczkach

Bardzo ją lubię, zwłaszcza w odsłonie jesiennej. Przy jesiennym sadzeniu zakop ją po uszy, moja mocno ucierpiała w pierwszą zimę.
Nelu- Łanięta... kolor wrzo-brąz

Kiedyś w odruchu buntu przed wszech obecną bielą na ścianach zakomponowałam taki kolorek na ścianach w pokoju... Ciężkie to było doznanie

Ciekawa jestem jak się u Ciebie wybarwi. U Wity widziałam kwiat nie odbiegający od tego w donicy. Moja zgubiła odcienie różu...Ale nadal bardzo mi się podoba i bardzo jestem ciekawa co dalej pocznie.
Przeglądnęłam i ja HMF i wyszło mi na to, że widziałam i Ebb Tide ( Pourple Eden) i Blue Eden... Blue Eden raczej w gamie szeroko pojętego różu, z zimnym tonem niebieskim. Pourple Eden- jeśli to była ona- fioletowa jak... fiolet do smarowania kurzajek i innych takich przypadłości
Aniu Zielona- goździkowa ma na imię Pink Grootendorst... Myślę, że musi jej być do twarzy z Zalipiem. A co do dworu w Dołędze, to nie byłam parę lat... O, to widać bardzo inspirujące miejsce, bo też je w myślach obsadzałam

.
Różyczka... niegroźna... może się rozwijać
Bernaciu- z planami bywa różnie... Oczarowała Cię Nostalgia
Czarodziejko - jaka bogata mimika

Summer Song to strojnisia... przymierza, czy razem im do twarzy...
To dla odmiany coś różowego
Raubritter, Konig von Danemark, Lord Raglan i Queen of Sweden.