Ogrodowe marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe marzenia

Post »

Ile pięknych róż pokazałaś .. a ten wiciokrzew z muchą :) Cudna fotka :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Zytko miło mi było cię poznać ...a rarytasy wprost rozpływały się w ustach ;:196 -ciesze się że z wami byłam :tan świetnie spędzony czas-szalona kobitko ;:136
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Zytuś byłaś bezkonkurencyjna. ;:63
Będziemy Cię miło wspominać. ;:180
Twoje przysmaki były rewelacyjne, szkoda tylko, że nie miałam odwagi ślimaczków sprobować, a Ty się tak napracowałaś. ;:196
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja spróbowałam ślimaczków i świetne były...a chlebek to rewelacja nie do opisania :roll:
Miło Cię było poznac...superowa babeczka z Ciebie Zytuś ;:196
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ja też spróbowałam ale 100x wolę chlebek :D Tak wszyscy mają rację szalona kobitka z ciebie i tak trzymaj ;:138
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witam ;:196
Dzięki wielkie za to że było mi dane spotkać się z Wami i poznać Tyle nowych twarzy...
Moja mózgownica nie jest w stanie zapamiętać wszystkich nawet dzięki identyfikatorom Uli.
Z natury jestem nieśmiała, skrzydła dostałam w swoim rodzinnym domu i mam je też w znacznym stopniu tu gdzie dane mi obecnie mieszkać.
Nokły to rzut beretem od miejsca zamieszkania moich Szanownych Teściów i Rodzinki mojego Kochanego Kaziczka.
W tamtych stronach skrzydła się mnożą na moich plecach bo jestem lubiana przez M Rodzinkę.
Lubienie to i szaleństwo, więc jeszcze raz dziękuję Wszystkim Kochanym Formowiczom za akceptację ;:97
Szkoda mi tylko że Ewunia Krakowska nie mogła przyjechać do mnie i nie obwiozłam Ją po takich zakątkach ziemi Lubelskiej która jest nam razem bliska...- rozumiemy się?
Mam nadzieję że w lecie to nadrobimy?

Moniś ;:196 - milczę, bo ono jest złotem jak się nie wyrabiam na zakrętach:oops:
Poszaleję w watkach jak chwaściory znikną z zasianej fasoli... najmujemy ludzi w upały pracowali od 5 rano do 11, jutro po ochłodzeniu od 8, więc sobie pośpię.

Ewuś moje wiciokrzewy w słoneczku, na przeciągu często w zimie umarzają, ale na wiosnę odbijają i kwitną, mają ponad 10 lat.

Bernadko ;:196 na wiciokrzewie pracowita pszczółka. Taki ze mnie fotograf widzisz.
lora pisze:...Zytko a Ciebie ściskam mocno i mocno ;:196 pamiętałaś...
..dziś wieczorkiem dotarły roślinki...i oczywiście były opowieści o cudownym miejscu na Świecie jaki stworzyli Tadeusz i Zosia...
Misieńko ;:196 w naszych stronach mówią:"nie bekało Ci się?" - bo my z Danusią Ciebie wspominałyśmy, brakowało mi Twojej obecności.
Nie Dziękuj - nie wiem czy to zabobon? - gościć, dzielić się i pomagać to moje ja.

Aguś- patkaza ;:196 w takim doborowym towarzystwie jak Wy to skacze się jak dziecko zapominając o kalendarzowych cyfrach: hi,hi,hi,hi...

Tajuś ;:196 ja nie dziękuję tylko proszę przypomnij mi nazwy tych Bodziszków ;:180 ;:167

Grażynko - wężowa ;:196 - tak się cieszę na widok nowych twarzyczek... - mnie również miło ;:167

Gosieńko, Gosieńko ;:196 trzymam się tak...hi,hi,hi, na nogach ile sił i proszę tego z Góry aby jakich zakwasów na mnie nie zsyłał... :;230

W Nokły jedziemy Drodzy Foremkowi :heja

Lubelskie już w NOKŁY
Obrazek
Obrazek

Obrazek

FRAGOLA pisze: a tu już słynne ślimaczki Zytki
Obrazek
smakowały... :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Zytuś przedstawiłaś wspanialą relację ze spotkania w Nokłach. ;:196
Nazwy bodziszków Ci podaję.
1. Geranium cantabrigiense- Cambridge, różowy, kw. czerwiec, lipiec.
2.Geranium sanguineum - bodziszek czerwony, kwiaty białe, kw czerwiec- lipiec.

Pozdrawiam Cię serdecznie . :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zyto-widzę,że zjazd w Nokłach był wielki i udany.Do lata i urlopu jeszcze troszkę czasu,susza wszędzie dokuczliwa,tylko areały inne.Właśnie kilka osób mnie utwierdza w postanowieniu zasadzenia wiciokrzewu,a może i więcej niż jednego,czy ten żółty pachnie?Czy tylko ten żółto-różowy jak lody waniliowo-truskawkowe? Wiem będzie możliwość osobistego sprawdzenia,ale wolałabym wiedzieć już.Na razie mozolne usuwanie Badziewnej Górki i doposażenie skalniaka w kamienie.Podsyłam w ten skwar lekki wiaterek z południa kraju i zapraszam do odpoczynku na ławeczce w cieniu czereśni i klonu.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No Zyta nareszcie się ujawniłaś ale coś mało zdjęć. Czyżby cenzury nie przeszły?
Ślimaczki Twoje zjadłam sama i rodzinka tak dziwnie na mnie patrzyła , pan M nawet zapytał gdzie zamierzam spać po tych ślimakach. Ciasto jeszcze jemy a właściwie delektujemy się nim. Zytko stanowczo za rzadko się widujemy , spotkania z Tobą działają na mnie energetycznie i dają mi dobrego kopa.Pozdrów medalowego Kaziczka.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Zyto!
Miło nam,że poznaliśmy Ciebie i małżonka na spotkaniu forumków u Zosi i Tadzia nie zdążyłem jeszcze poznać Twojego dorobku forumowego co zrobię dzisiaj wieczorową porą.Jeszcze teraz wspominamy Twój żywiołowy humor i ślimaki,które odważyłem się zjeść,a chlebek był o boskim smaku i do tej pory żałuję,że zjadłem tylko jedną kromkę tego specjału.
Pozdrowienia: Edward z małżonką Zosią ;:136
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zyto-jeśli możesz ukorzenić żółty wiciokrzew to bardzo chętnie,jest taki dekoracyjny.Muszę się pochwalić,że zakwitł mi pierwiosnek storczykowaty zakupiony na Wiosennych Targach Ogrodniczych,jest głęboko ukryty w bujnej zieleni wyższych roślin,bo przecież winien kwitnąć wcześniej zanim tamte urosną.U nas zagrzmiało,spadło kilkanaście ciepłych kropel deszczu i się rozeszło,a deszcz tak potrzebny.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Zytuś. Cieszę się że zjazd w Nokłach był udany. Widzę były twoje tradycyjne ślimaczki i chlebek. Wierzę wszystkim na słowo że bardzo smaczne. Podziwiam twoje róże, są śliczne. Mnie marzy się pergola z pnącą różą, ale mam do niej coś pecha. W tym roku wiosną znów kupiłam..padła po wiosennych mrozach. ;:223 . Dziś się u mnie ochłodziło, pewnie z działki nici. Przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tajuś ;:196 Bodziszki posadzone i deszczyk kropi.

Ewo Krakowska ;:196 wiciokrzew żółty { nie pachnie} przesypany do ukorzenienia.

Joluś Powiedz jakie zimowity dostałam od Ciebie?
Lilie posadzone - cieszę się z białej najbardziej, bo nie mam, jedna była bez podpisu, marzę o tych nowych odmianach... Lilię niebieską starą odmianę mam ale niczym nie gardzę bo miejsca na nasadzenia sporo i zdrowie ostatnio dopisuje bliżej emeryturki jesiennej... mam nadzieję zaszaleć.
- Kaziczka ucałowałam od Ciebie. Mam nadzieję że niedługo się spotkamy w Sitnie.

Edwardzie cieszę się również że Was poznałam i możemy zasilić starsze grono Formowiczów Lubelskich. Waszą ziemię Roztoczańską postaramy się nawiedzić na grzybobranie z Tadeuszem i Zosieńką - która twierdzi że u Was wcześniej i większy jest wysyp prawdziwków.
Pozdrowienia dla Twojej Zosieńki ;:196

Zenuś ;:196

Dziękuję za miłe telefony od Monisi, Ewy i Janusza. ;:97

Fasolowe wzmagania chwastowe zakończone. ;:138
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »