Działeczka Ali
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działeczka Ali
Tak, tak, pomarańczowa to martagon
ma zupełnie inne liście, nie? Czekam na moje niecierpliwie, a mają sporo pąków. Sadziłam ich kilka, w różnych kolorach. W zeszłym roku nie zakwitła żadna. Teraz widzę dwie sztuki rosnące razem, więc chyba cebulka się podzieliła i będą w tym samym kolorze.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu cudowna żółta różyczka, uwielbiam róże o takim kształcie, pięknie kwitną Twoje lilie 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Alu ale z Ciebie to wspaniała ogrodniczka.
Kalmi szerokolistnej nawet nie odważyłabym się posadzić, gdyż nawet wąskolistna przemarza, a Ty swoją doprowadziłaś do kwitnienia.
Lilie pięknie kwitną.
Ciekawe, jaka to róża ma intensywny, żółty kolorek.
Moja fresia w tym roku strasznie blada, a tak lubię żółte róże.
New Dawn okrywam tylko korzenie korą, dlatego często przemarzają pędy, ale już ma pąki kwiatowe.
Bardzo ją lubię, gdyż długo kwitnie i pięknie pachnie.
Lubię takie spadające płatki róż w ogrodzie.
Kalmi szerokolistnej nawet nie odważyłabym się posadzić, gdyż nawet wąskolistna przemarza, a Ty swoją doprowadziłaś do kwitnienia.
Lilie pięknie kwitną.
Ciekawe, jaka to róża ma intensywny, żółty kolorek.
Moja fresia w tym roku strasznie blada, a tak lubię żółte róże.
New Dawn okrywam tylko korzenie korą, dlatego często przemarzają pędy, ale już ma pąki kwiatowe.
Bardzo ją lubię, gdyż długo kwitnie i pięknie pachnie.
Lubię takie spadające płatki róż w ogrodzie.

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu śliczne już masz liliowce...to prawda najładniej wygladają róże w pąkach...a w tym roku moje to tak szybko rozwijały się przez te upały...
..a ja mam ptaszynę w gałązkach modrzewia ...nie widać tylko słychać maluchy...a rodzice są cudowni o kolorowym zabarwieniu ...
urzekła mnie sosna "strojnisia"-cudo
..a ja mam ptaszynę w gałązkach modrzewia ...nie widać tylko słychać maluchy...a rodzice są cudowni o kolorowym zabarwieniu ...

urzekła mnie sosna "strojnisia"-cudo
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Basiu! Ja mam kilka szt. tych lilii,ale w jednym kolorze,bardzo ładnie się rozmnażają,zakwitły mi tylko dwie,co rosły pod drzewami osłonięte,a reszta ma przemarznięte pączki
niżej wcześniejsza ich fotka z 1.V

Czy twoje mają takie liście?
Asiu! Ta żółta róża jest śliczna w takiej właśnie fazie pąka,jak się całkiem rozwinie to traci na urodzie
jutro pewnie już będzie rozwinięta zrobię fotkę,to zobaczysz
Lilie na razie tylko dwie odmiany zakwitły
ale mam ich sporo więc będzie co oglądać
Tajko Sama się dziwię,że ta kalmia tak pięknie u mnie zimuje,bez żadnego okrycia.Co prawda,jedna mi wypadła po pierwszej zimie a ta się zaparła i rośnie i kwitnie
Lilii sporo sobie dokupiłam tej wiosny i z wielką niecierpliwością czekam na ich kwitnienie.Te co zakwitły to moje "stare"...ale one zawsze pierwsze
Ciekawa jestem czy ta moja to fresia czy nie....ona też taka śmieciuszka,rozsiewa w koło płatki,jutro wkleję fotkę jak już będzie rozwinięta to może porównasz ze swoją.
Misiu Liliowce to wszystko świeżynki...jesienne i wiosenne zakupy i bardzo się cieszę,bo na większości są już pędy kwiatowe.Moje różyczki dopiero zaczynają kwitnienie,bo pomarzły w maju i musiały od nowa startować z pędami.Też będą mi szybko przekwitały,bo prawie wszystkie rosną w słońcu.Ciekawe co to za ptaszki w modrzewiu ci się lęgną,mówisz,że kolorowe

Czy twoje mają takie liście?
Asiu! Ta żółta róża jest śliczna w takiej właśnie fazie pąka,jak się całkiem rozwinie to traci na urodzie

Lilie na razie tylko dwie odmiany zakwitły

Tajko Sama się dziwię,że ta kalmia tak pięknie u mnie zimuje,bez żadnego okrycia.Co prawda,jedna mi wypadła po pierwszej zimie a ta się zaparła i rośnie i kwitnie

Lilii sporo sobie dokupiłam tej wiosny i z wielką niecierpliwością czekam na ich kwitnienie.Te co zakwitły to moje "stare"...ale one zawsze pierwsze

Ciekawa jestem czy ta moja to fresia czy nie....ona też taka śmieciuszka,rozsiewa w koło płatki,jutro wkleję fotkę jak już będzie rozwinięta to może porównasz ze swoją.
Misiu Liliowce to wszystko świeżynki...jesienne i wiosenne zakupy i bardzo się cieszę,bo na większości są już pędy kwiatowe.Moje różyczki dopiero zaczynają kwitnienie,bo pomarzły w maju i musiały od nowa startować z pędami.Też będą mi szybko przekwitały,bo prawie wszystkie rosną w słońcu.Ciekawe co to za ptaszki w modrzewiu ci się lęgną,mówisz,że kolorowe

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
dzisiaj następne kwiatki ....

i trochę owocków...smacznego!

i trochę owocków...smacznego!

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Alu, Marcel po wielu latach robi się drapakowaty
Można go jednak podsadzić niższymi odmianami i ten mankament staje się niewidoczny. Mimo to warto go mieć, bo kwiaty ma piękne, które niezawodnie w dużej ilości pojawiają się co roku.
U nas też już leśne poziomki dojrzewają- w tym roku jest ich wyjątkowo dużo.
Udanej niedzieli

U nas też już leśne poziomki dojrzewają- w tym roku jest ich wyjątkowo dużo.
Udanej niedzieli

- mis20
- 1000p
Alu piękna ta lilia, cudne róże, a poziomki mniam, mnaim
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Alu, znasz może imię różowej różyczki ?
Za poziomki dziękuję. Przypomniałaś, żetrzeba łapać się za miseczkę i iść pozbierać poziomkowe plony
Za poziomki dziękuję. Przypomniałaś, żetrzeba łapać się za miseczkę i iść pozbierać poziomkowe plony

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Alinko, ale sie u ciebie mnóstwo dzieje
Trochę mnie nie było, a tutaj juz widzę aż tyle nowości. No popatrz, nasze rózyczki New Dawn pochodzą z tego samego sklepu, a ta moja dopiero ledwo pokazuje kolor w swoich pączuszkach. No a twoja już sobie pięknie kwitnie i nawet się obsypuje.
Tyle masz tych różności, że każdej należą się pochwały. Trudno by wszystkie wymieniać. Ogródek aż kipi życiem
A u mnie Alu zakwitł pierwszy liliowiec. I to zgadnij który? Otóż ten, którego mi przywiozłaś, czyli X-Factor. Jutro wkleję zdjęcie
Oczywiście kwiat kwitnął jeden dzień, jak to już jest u liliowców, ale szykuje się już drugi u niego. Inne liliowce także mają dużo pędów. Tak samo jak ty nie liczyłam na to, że te nowe zakupy już będą w tym roku kwitnąć. Ogromna radość, prawda?

Tyle masz tych różności, że każdej należą się pochwały. Trudno by wszystkie wymieniać. Ogródek aż kipi życiem

A u mnie Alu zakwitł pierwszy liliowiec. I to zgadnij który? Otóż ten, którego mi przywiozłaś, czyli X-Factor. Jutro wkleję zdjęcie

- MalinaG
- 1000p
Moniko Dzięki za odpowiedź odnośnie Marcela M.....będę się tym martwić jak podrośnie
a ten jego kolor to tak bije po oczach,że jak zobaczyłam w szkółce to musiałam go mieć.
Moje poziomki też są leśne,tak się u mnie zaklimatyzowały i rozrosły,że mam ich spory placyk...pachną .......
Smacznego!

Asiu! dzięki
Częstuj się poziomkami.....
A to fotka tej żółtej różyczki całkiem rozkwitłej....

i dla porównania wcześniejsza faza pąka

Olu Nie znam imienia różowej różyczki,ale może uda mi się ją zidentyfikować,tyle tu na forum różanych ekspertów
ma niesamowity kolor,jeszcze bardziej intensywny niż na zdjęciu...jakoś mój aparat nie oddaje prawdziwego jej koloru.

Wandziu! Cieszę się,że do mnie wpadłaś
częstuj się poziomkami,są pyszne i jak pachną,....
Moja New Dawn już miała pączki jak ją kupiłam,a twoja pewnie jeszcze nie.... i stąd zapewne ta różnica
Widzisz, u mnie to jest taki misz-masz w ogródku,bo wiele roślin mi się podoba i tak je ściągam do siebie jak sroka
Fajnie,że liliowiec już kwitnie a szczególnie,że to ten
ja też się tymi swoimi bardzo cieszę,codziennie je oglądam i czekam na kwiaty.
.

Moje poziomki też są leśne,tak się u mnie zaklimatyzowały i rozrosły,że mam ich spory placyk...pachną .......
Smacznego!

Asiu! dzięki

Częstuj się poziomkami.....

A to fotka tej żółtej różyczki całkiem rozkwitłej....

i dla porównania wcześniejsza faza pąka

Olu Nie znam imienia różowej różyczki,ale może uda mi się ją zidentyfikować,tyle tu na forum różanych ekspertów

Wandziu! Cieszę się,że do mnie wpadłaś

Moja New Dawn już miała pączki jak ją kupiłam,a twoja pewnie jeszcze nie.... i stąd zapewne ta różnica

Widzisz, u mnie to jest taki misz-masz w ogródku,bo wiele roślin mi się podoba i tak je ściągam do siebie jak sroka

Fajnie,że liliowiec już kwitnie a szczególnie,że to ten

.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
coraz więcej kwiatów

pierwsze kwiaty-Błękitny Anioł

nn -pierwszy kwiat

i jeszcze róże....znowu żółta...czyżby druga,taka sama

pnąca Aloha

pierwsze kwiaty-Błękitny Anioł

nn -pierwszy kwiat

i jeszcze róże....znowu żółta...czyżby druga,taka sama

pnąca Aloha

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ALU żółta to chyba Artur Bell jak sie nie mylę i chyba szybko przekwita . W pąku ładny a potem nijaki . Widzę ,że kwitną już Canny . Poziomki wyglądają smakowicie a te leśne mają swój specyficzny smak Anioł fajny tylko jak na mnie trochę za jasny błękit a jalubię ostre kolorki
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Alinko smaczne poziomeczki.
Śliczny biały Anioł i lilie.
Ta żółta róża to może być Landora żółta.
Też mam taką.
Śliczny biały Anioł i lilie.
Ta żółta róża to może być Landora żółta.
Też mam taką.

- mis20
- 1000p
Alu apetyczne poziomki, piękne powojniki, śliczne róże, bardziej mi się podobają jak są w pakach.