Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Tak, tak, pomarańczowa to martagon :) ma zupełnie inne liście, nie? Czekam na moje niecierpliwie, a mają sporo pąków. Sadziłam ich kilka, w różnych kolorach. W zeszłym roku nie zakwitła żadna. Teraz widzę dwie sztuki rosnące razem, więc chyba cebulka się podzieliła i będą w tym samym kolorze.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu cudowna żółta różyczka, uwielbiam róże o takim kształcie, pięknie kwitną Twoje lilie ;:224
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Alu ale z Ciebie to wspaniała ogrodniczka.
Kalmi szerokolistnej nawet nie odważyłabym się posadzić, gdyż nawet wąskolistna przemarza, a Ty swoją doprowadziłaś do kwitnienia.
Lilie pięknie kwitną.
Ciekawe, jaka to róża ma intensywny, żółty kolorek.
Moja fresia w tym roku strasznie blada, a tak lubię żółte róże.
New Dawn okrywam tylko korzenie korą, dlatego często przemarzają pędy, ale już ma pąki kwiatowe.
Bardzo ją lubię, gdyż długo kwitnie i pięknie pachnie.
Lubię takie spadające płatki róż w ogrodzie. :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu śliczne już masz liliowce...to prawda najładniej wygladają róże w pąkach...a w tym roku moje to tak szybko rozwijały się przez te upały...
..a ja mam ptaszynę w gałązkach modrzewia ...nie widać tylko słychać maluchy...a rodzice są cudowni o kolorowym zabarwieniu ... :)
urzekła mnie sosna "strojnisia"-cudo
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Basiu! Ja mam kilka szt. tych lilii,ale w jednym kolorze,bardzo ładnie się rozmnażają,zakwitły mi tylko dwie,co rosły pod drzewami osłonięte,a reszta ma przemarznięte pączki :( niżej wcześniejsza ich fotka z 1.V
Obrazek
Czy twoje mają takie liście?

Asiu! Ta żółta róża jest śliczna w takiej właśnie fazie pąka,jak się całkiem rozwinie to traci na urodzie :wink: jutro pewnie już będzie rozwinięta zrobię fotkę,to zobaczysz :D
Lilie na razie tylko dwie odmiany zakwitły ;:224 ale mam ich sporo więc będzie co oglądać :wit

Tajko Sama się dziwię,że ta kalmia tak pięknie u mnie zimuje,bez żadnego okrycia.Co prawda,jedna mi wypadła po pierwszej zimie a ta się zaparła i rośnie i kwitnie :D
Lilii sporo sobie dokupiłam tej wiosny i z wielką niecierpliwością czekam na ich kwitnienie.Te co zakwitły to moje "stare"...ale one zawsze pierwsze :D
Ciekawa jestem czy ta moja to fresia czy nie....ona też taka śmieciuszka,rozsiewa w koło płatki,jutro wkleję fotkę jak już będzie rozwinięta to może porównasz ze swoją.

Misiu Liliowce to wszystko świeżynki...jesienne i wiosenne zakupy i bardzo się cieszę,bo na większości są już pędy kwiatowe.Moje różyczki dopiero zaczynają kwitnienie,bo pomarzły w maju i musiały od nowa startować z pędami.Też będą mi szybko przekwitały,bo prawie wszystkie rosną w słońcu.Ciekawe co to za ptaszki w modrzewiu ci się lęgną,mówisz,że kolorowe ;:24
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

dzisiaj następne kwiatki ....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i trochę owocków...smacznego! :wit
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, Marcel po wielu latach robi się drapakowaty :lol: Można go jednak podsadzić niższymi odmianami i ten mankament staje się niewidoczny. Mimo to warto go mieć, bo kwiaty ma piękne, które niezawodnie w dużej ilości pojawiają się co roku.
U nas też już leśne poziomki dojrzewają- w tym roku jest ich wyjątkowo dużo.
Udanej niedzieli ;:3
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

Alu piękna ta lilia, cudne róże, a poziomki mniam, mnaim
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Alu, znasz może imię różowej różyczki ?
Za poziomki dziękuję. Przypomniałaś, żetrzeba łapać się za miseczkę i iść pozbierać poziomkowe plony :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Alinko, ale sie u ciebie mnóstwo dzieje :!: Trochę mnie nie było, a tutaj juz widzę aż tyle nowości. No popatrz, nasze rózyczki New Dawn pochodzą z tego samego sklepu, a ta moja dopiero ledwo pokazuje kolor w swoich pączuszkach. No a twoja już sobie pięknie kwitnie i nawet się obsypuje.
Tyle masz tych różności, że każdej należą się pochwały. Trudno by wszystkie wymieniać. Ogródek aż kipi życiem :D
A u mnie Alu zakwitł pierwszy liliowiec. I to zgadnij który? Otóż ten, którego mi przywiozłaś, czyli X-Factor. Jutro wkleję zdjęcie :!: Oczywiście kwiat kwitnął jeden dzień, jak to już jest u liliowców, ale szykuje się już drugi u niego. Inne liliowce także mają dużo pędów. Tak samo jak ty nie liczyłam na to, że te nowe zakupy już będą w tym roku kwitnąć. Ogromna radość, prawda?
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Moniko Dzięki za odpowiedź odnośnie Marcela M.....będę się tym martwić jak podrośnie :D a ten jego kolor to tak bije po oczach,że jak zobaczyłam w szkółce to musiałam go mieć.
Moje poziomki też są leśne,tak się u mnie zaklimatyzowały i rozrosły,że mam ich spory placyk...pachną .......
Smacznego!
Obrazek

Asiu! dzięki ;:196
Częstuj się poziomkami..... :D
A to fotka tej żółtej różyczki całkiem rozkwitłej....
Obrazek

Obrazek
i dla porównania wcześniejsza faza pąka
Obrazek

Olu
Nie znam imienia różowej różyczki,ale może uda mi się ją zidentyfikować,tyle tu na forum różanych ekspertów :D ma niesamowity kolor,jeszcze bardziej intensywny niż na zdjęciu...jakoś mój aparat nie oddaje prawdziwego jej koloru.
Obrazek

Wandziu!
Cieszę się,że do mnie wpadłaś ;:196 częstuj się poziomkami,są pyszne i jak pachną,....
Moja New Dawn już miała pączki jak ją kupiłam,a twoja pewnie jeszcze nie.... i stąd zapewne ta różnica ;:108
Widzisz, u mnie to jest taki misz-masz w ogródku,bo wiele roślin mi się podoba i tak je ściągam do siebie jak sroka :;230
Fajnie,że liliowiec już kwitnie a szczególnie,że to ten :D ja też się tymi swoimi bardzo cieszę,codziennie je oglądam i czekam na kwiaty.
.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

coraz więcej kwiatów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwsze kwiaty-Błękitny Anioł
Obrazek

Obrazek

nn -pierwszy kwiat
Obrazek

Obrazek

i jeszcze róże....znowu żółta...czyżby druga,taka sama :shock:
Obrazek

pnąca Aloha
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ALU żółta to chyba Artur Bell jak sie nie mylę i chyba szybko przekwita . W pąku ładny a potem nijaki . Widzę ,że kwitną już Canny . Poziomki wyglądają smakowicie a te leśne mają swój specyficzny smak Anioł fajny tylko jak na mnie trochę za jasny błękit a jalubię ostre kolorki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Alinko smaczne poziomeczki.
Śliczny biały Anioł i lilie.
Ta żółta róża to może być Landora żółta.
Też mam taką. :wit
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

Alu apetyczne poziomki, piękne powojniki, śliczne róże, bardziej mi się podobają jak są w pakach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”