Kocham Ogród - Gencjana cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham Ogród - Gencjana cz. 2

Post »

Mam teraz małą niespodziankę. Ten post to matrioszka.Lub kompozycja pudełkowa.
Ewa (cz.) to prawdziwy Przyjaciel Forum. Część wrocławskich forumków nawet ją poznało, co świadczy, że postać,
o której nieraz wspominam,istnieje naprawdę. Buszuje po Waszych ogrodach, wie, co u kogo rośnie, a swego nie pokazuje. Dziś postanowiłam
uchylić rąbek.. Zadałam pytanie, na które musiała odpowiedzieć pozytywnie. Czy nie chce zobaczyć swoich roślinek
na Forum?

Post Ewy.

Pozdrawia wszystkich (tak myślę) i pokazuje (choć trochę sprowokowana ) odrobinkę swoich bogatych zbiorów.
Prosiła, by ostatnią roślinkę potraktować, jako zagadkę. Dla ułatwienia powiem, że pięknie pachnie. Ewa ;:167 przez nos.
Na 1 fotce wspaniała kępa żeleźniaka, jedna z róż (E.cierpi na różyczkę od dawna), fragment z piękną wajgelą i zagadka.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adrianno Twoja przygoda z różami wygląda tak jak moja. Kilka lat temu posadziłam gdzieś bezmyślnie kilka róż, a teraz pod wpływem Forum zapadłam na różomanię....i obawiam się, że to nieuleczalna choroba ;:224 .
Wiesz, my planujemy jechać końcem sierpnia. Norwegię zostawiliśmy jednak na przyszły rok (no i dziękuję jeszcze raz za rady ;:196 - były bardzo trafne)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adrianko, widzę że kamienna ławeczka czeka na mnie pusta by nastawiać nos wieczorami na takie piękne zapachy jak jaśminowca.
Wiem dlaczego Ciebie tam nie ma ;:108 po prostu jesteś przy różanej rabacie. ;:138 po tym co napisałaś widzę że nowa ;:167 miłość
u Ciebie już się rozwinęła na całego. Róże są niezastąpione i jest ich tyle różnych odmian że każdy z pewnością coś dla siebie znajdzie.
Moja miłość do róż dalej trwa ale szczyt zachwytu już dawno za mną bo niestety niczego nie mogę dokupić więc podziwiam i chołubię
te co już mam i te które mogę podziwiać u Was. ;:167
Uściski :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Adrianko. Pokaż więcej ogrodu Ewy /cz/. Widzę busz o jakim mogę marzyć. Zagadki oczywiście nie odgadnę, ale chciałabym zobaczyć inne róże Ewy, m.in. chyba za weigelą Kardynała chyba? :shock: czy też weichelblau. Piękny kolor różyczki herbacianej - czy znane jej imię. Chcę jeszcze ;:65 ;:108 i będę tupać jak ten rozwydrzony bachor dopóki Ewa nie pokaże swoich ukrywanych zakątków. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-d-a

Post »

Adrianko, za zagadkę się nie zabieram, a Ewę i jej miłość do roślinek - znam :P Na podstawie tych fotek wyobrażam sobie, jaki ma piękny ogród i bardzo żałuję, że tak się ociąga z pokazaniem go na forum :(
Ja róże uwielbiam oglądać, w swoim ogrodzie też mam ich sporo, ale trochę 'pod prąd' napiszę tak - nie zachorowałam na różyczkę! Lubię róże, ale bez przesady - irytują mnie ich kolce i niezliczona liczba chorób i szkodników, które je atakują :evil:
Tylko nie krzyczcie na mnie...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, sporo nas łączy. :D My też zazwyczaj jeździmy pod koniec sierpnia. Mam nadzieję, że uda się dwa razy. :D
Zawsze chętnie służę pomocą. ;:196

Wiesiu, jaka Ty jesteś domyślna. A ja wczoraj u Ewy wąchałam jaśminowiec pachnący poziomkami. Kwiaty ma trochę
inne. A Ty też się przyczyniłaś do różanej choroby. Ale takich wspaniałych okazów, jak Twoje, na pewno się nie dochowam. ;:223
Zgadzam się z tym, co napisała Dala. ;:132 Ciekawa jestem, czy długo wytrwam. Stałe ;:167 tylko do roślin w ogóle.
(może być taka metafora: M. i romanse :;230 )

Krysiu,modne jest teraz wprawdzie wynajmowanie podwykonawcy, ale .... .
;:223 Jak do nas przyjedziesz, na pewno pójdziemy do Ewy. Najlepiej oglądać na własne oczy
w realu. :D Potwierdza to wizyta u Ciebie i dzisiejsza u Ewykory. Imienia tej róży nie znamy.Ewa czyta na Forum nawet więcej
ode mnie, więc możecie naciskać. ;:224

Dalu, chyba telepatia. Wracając rowerem Solskiego ,patrzyłam na dobrze dziś widoczną Slężę i myślałam o Tobie. :heja
Ja na Ciebie nie będę krzyczeć, bo to samo mnie zniechęca (już ;:167 mnie nie zaślepia, o ile w ogóle kiedykolwiek).
Też lubię oglądać, bo jest co. :D Myślę, że nie wpadnę w przesadę.Chwaliłaś okrywowe, mam na razie 2 i mają dużo pąków.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.......pomaluj mi świat, na żółto i na niebiesko....

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Adrianno o wiele lepiej ogląda się zdjęcia mając pojęcie o tym , gdzie te rośliny rosną :D Piękny żólto - niebieski świat ;:108 Jeszcze raz wielkie dzięki za wspaniale spędzone popołudnie . Krzysztof stwierdził, że w Twoim ogrodzie po prostu chce się być, bo jest piękny i bardzo przytulny , no i oczywiście pozdrawia Monę :D :wit ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja poproszę o rozwiązanie zagadki, bo od czwartku już się dręczę ;-)

Ja gdzieś to widziałam!!!

Podobne liście ma moja domowa szeflera, ale tylko podobne :;230

Orzech? :shock:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo,bardzo dziękuję za miłą recenzję. ;:180 Cieszy mnie, że moja praca znalazła uznanie. W takim momencie zawsze
przychodzą mi na myśl słowa Norwida : ..bo piękno na to jest, by zachwycało do pracy...
A Mona rzeczywiście zrobiła mi niespodziankę. Bo nie Wam, znacie to już. ;:108

Siberio, to jest rzeczywiście rzadki krzew, ale to nie moja sprawa. :roll: Jak Ewa pozwoli, podam nazwę. Nie orzech.

Wracam do róż. :D
Buckś Fizz i Fresco są u mnie 2 rok. Natomiast Ingrid Bergman ucieszyła moje oczy po raz pierwszy.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Gencjana pisze: Prosiła, by ostatnią roślinkę potraktować, jako zagadkę. Dla ułatwienia powiem, że pięknie pachnie.
Obrazek
To jest Parczelina trójlistkowa :D .
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Adrianko świat żółto-niebieski uroczy a zwłaszcza błękitne kwiatuszki. Różyczki cudowne, Bergman wspaniała, kupiłam też różę o tej samej nazwie ale ma trochę inne płatki.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

I mnie dopadła choroba zwana różyczką :oops: Teraz z błyczącym okiem podglądam wszystkie różyczki na forum i zaczynam notować ich imiona do zakupów jesiennych. Oj może tobyć długa lista. Za długa :roll: Ingrid Bergman raczej wolę na ekranie. Za to Buckś Fizz i Fresco już na mojej liście wylądowały :heja
A Dali to nawet daruję , że pisze o braku oczarowania różami, bo to tylko takie droczenie się z nami. Po tym jak pokazała swoją Marię Luisę, może pisać co chce :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, ;:138 ;:138 Myślę, że odpowiednią nagrodą będzie Karol Darwin, którego dostałam właśnie od Ewy.
Właśnie dziś zakwitł jakby dla Ciebie. :D

Obrazek

Irenko,widzę, że podobają się nam podobne roślinki. :D

Olu,ja też wolę te kolorki. Wolę, ale podobają mi się prawie wszystkie, stąd i czerwone. Fotki czasem zmieniają kolor. :wink:
Nie lubię takiego odcienia, jaki ma Szekspir. Chętnie oddam do adopcji. Jak robisz listę - Dala ma Augustę Luizę. ;:132
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Adrianko. Zgadzam się z Tobą jeżeli chodzi o kolory. Też nie lubię tego typu kolorów u róż jaki ma Szekspir. Dobrze, że to jedyna róża w tym kolorze, ale chętnie bym go również oddała do adopcji jakby znalazł się na nią ktoś chętny. Uprzedzam również, że jest bardzo chorowity - bardzo szybko łapie plamistość :D . Pierwszy raz widzę taką różyczkę KD :shock:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”