Kochani, witam Was serdecznie
W środę burze szalały, 8 h byłam bez prądu

Całe szczęście, że rośliny specjalnie nie ucierpiały, za to zostały dobrze podlane. Ochłodziło się o kilkanaście stopni- nie cieszę się z tego specjalnie, ale przynajmniej przyjemniej się pracuje w ogrodzie
Aguś, dziękuję

Omohshiro nie tylko jest piękny, ale i żywotny. Pojawiają się nowe pąki, chociaż to tegoroczny zakup. Może to wpływ magicznej siły substrala?
Celinko, dziękuję

Niestety, rozpoznaję u siebie tylko podstawowe ptaki. Od dawna przymierzam się do kupna atlasu, ale ciągle o tym zapominam

Skoro twierdzisz, że to sikorka modra, z pewnością tak jest
Jadziu, dziękuję

Mamy wiele budek lęgowych- ta ze zdjęcia wisi blisko tarasu i czasami uda się coś zaobserwować. Doszłam do wniosku, że nie mam sensu porównywać tych clematisów- oba są piękne!!
Lucynko, znam kilka spotów June. Zresztą i ona sama może różnie wyglądać w zależności od stanowiska. Zobacz:
http://www.hostalibrary.org/j/j.html
Brim Cup i Touch of Class
Aguś, dziękuję

Bodziszki rosną dosłownie wszędzie i bardzo się rozrastają
Romku, bardzo dziękuję za identyfikację hosty i tak miłe słowa
Małgosiu, pamiętaj, że to już ostatnie nawożenie w tym sezonie

U mnie też budki wiszą blisko tarasu, być może za późno je powiesiłaś. Na pewno w przyszłym roku pojawią się lokatorzy
Adrianno, staram się przywozić rh z każdej podróży. Nie zawsze to się udaje, ale trochę już mam.
Turcja bardzo mi się podobała- chciałam ją zwiedzić bez leżenia na tamtejszej plaży

Warto było!
Guacamole i jej spot- młodziutka Stained Glass

CDN