Ogródkowe rozmaitości cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.5

Post »

Młoda Flammentanz się rozwija, ale kiedy dorośnie do rozmiarów Twojej... Dziękuję za informację o Stanwell Perpetual-zaczynam ją coraz bardziej i bardziej uwielbiać :D Pozostałe róże jeszcze się nie rozwinęły, ale to już lada dzień ;:65
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

NELA a do jakiej wysokości rośnie ten dzwoneczek ach ..może sama zajrzę pasowałby mi na siatkę do czerwonej pnącej i oczywiście Chopina bo to on jest po drugiej stronie i jak na razie rośnie na pienną i chyba go tak zostawię tylko wspomozenie muszę mu dołożyć . Czy ona się sam wspina czy trzeba go podwiązywać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nelu moje/Twoje Crown Princess Margareta, Rosarium Dortmund, White New Dawn ;:196 krzaczory jak się patrzy nawet będa kwitły, jednak czerwona róża w ogrodzie nie ważne jak się nazywa jest nieodzowna, ma swój styl - super ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Nelu niech Ci się różyczki odwdzięczą pięknym kwitnieniem za Twoje dobre porady i dzielenie się wiedzą ;:196 Skrzyp pozbieram jak przestanie padać. Będę i pryskać i podlewać, bo na razie u mnie jest porażonych niewiele listków. Przepisy na wywar, wyciąg i macerat już znalazłam (i dowiedziałam się co jest co ;:14 ) Chemia to ostateczność...
Ale dzisiaj zobaczyłam u siebie rozwiniętą Heidi Klum. Coś pięknego... Stałam nad nią i wołałam wszystkich żeby przyszli oglądać... nawet nie zauważyłam, że padał deszcz. To moja pierwsza "świadoma" róża, stąd radość jak u małego dziecka :P Teraz tak naprawdę zaczynam rozumieć wszystkich różomaniaków ;:4
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Durandi na liście u mnie od zaraz!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Ankadobrze ,że Morgengrus ma również kwiaty na wysokości nosa,bo bym musiała drabinkę przystawiać ,aby sięgnąć do zapachu... :wink: Zapraszam do ponownego przeciskania...oglądnąć kolejne etapy rozkwitu... :D
Ewuś szybko urośnie,ona jest bardzo żywotna... :D U mnie Stanwell przekwita,ale wypuszcza nowe gałązki,czyli będzie dalej kwitła...Róże w tym roku mają szybszy start...,oby Ci pięknie zakwitły... :uszy
Jadziu durandi dorasta do ok 1,8...tylko on się sam nie czepia..trzeba mu pomóc...Pasowałby do Twoich róż przy płocie...teraz sobie przypominam ,że mówiłaś o Chopinie na pieńku... :D
Tara jeżeli róże tak dobrze rosną ,znaczy ,że dobre sadzonki były... :uszy Moja Rosarium Dortmund przesadzona wiosną,i swoje musi odchorować...Ma kiście różowych małych kwiatów,jak pamiętam...
Czerwień ożywia ogród...dodaje kontrastu i podnosi ciśnienie... :wink: Człowiek bardziej zenergetyzowany ... ;:65
Asiu no to już wpadłaś...a to dopiero początek... :wink: u mnie już koniec .. :cry: A tyle jeszcze krzaczorów chciałabym mieć...Heidi Klum chyba pachnie...widziałam ją na wystawie w Warszawie ,chciałam ją kupić ,ale służyła jako eksponat ...pomimo moich usilnych starań,sprzedawca był niewzruszony... ;:14
Skrzyp można też ususzyć...na później...albo zebrać tylko potrzebną ilość...
Niech Ci mikstury ziołowe służą...myślę ,że po pierwszych doświadczeniach przekonasz.się do nich... :D
Tosiu durandi to super powojnik...kupuj... :D

Kolejna róża piękna ,o niesamowitej bieli kwiatów,pełna ,pachnąca ,patrząc na nią kojarzy mi sie z panną młodą...Madame Plantier...szkoda,że tylko raz kwitnie...ale trwa to dosyć długo...Przewieszające pędy,róża do dużych ogrodów...do małych również,pod warunkiem corocznego cięcia po kwitnieniu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Poczytałam o Morgengrus w necie i najbardziej spodobało mi stwierdzenie...kolor niedefiniowalny :;230 ale jednak w moim guście :D pachnie fest?
Błękitną Rapsodię widziałam na żywo tylko jeden raz, u Kapiasów, i chociaż moja na razie nie zabiera się do kwitnienia, to nie oddałabym jej nigdy i nikomu :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Nelu, nie mogę się nadziwić, że u Was róże już tak pięknie i obficie kwitną. Flammentanz zjawiskowa, Morgengrus też, dobrze, że go mam :D W moim ogródku czas się chyba zatrzymał, jeszcze żadna róża nie kwitnie ;:223
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

cd .Madame Plantier

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Nelu, jak się wejdzie do Twojego ogródka to jak do różanego raju. Nie wiem gdzie dać oczy tyle pięknych róż pokazujesz.
Flammentanz bije chyba wszystkie na głowę bo tak obficie Ci kwitnie że nie szkodzi naprawdę że tylko raz w roku.
Ten colorek kawowy James cośtam, jeśli dobrze zapamietałam, też mnie urzekł.
Czemu ja do Ciebie nie zagladam częściej :? Ogród latem jednak wciaga i nie chce sie siedzieć przed kompem. Ale w deszczowe
zimne dni wszystko nadrobię. Obiecuję ;:108
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Cudowna u ciebie ta Madame. Moja, zidentyfikowana w zeszłym roku chyba jednak nią nie jest :(
Musze się wypuścić z aparatem, ale codziennie pada i nawet nie ma jak fotek zrobić :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Nelu. Oglądając twoje piękne róże, zwłaszcza te największe, uświadamiam sobie potrzebę przestrzeni, której one wymagają, a mimo to jak je pokazujesz, to za każdym razem jestem zaskoczony ich rozmiarami. Oj, łatwo popełnić błąd w ich nasadzeniach.
Nie miej mi za złe, że w Twoim wątku, ale nie mogę nie skomentować poniższego.
daffodil pisze: Chemia to ostateczność...
Ale dzisiaj zobaczyłam u siebie rozwiniętą Heidi Klum. Coś pięknego... Stałam nad nią i wołałam wszystkich żeby przyszli oglądać... nawet nie zauważyłam, że padał deszcz. To moja pierwsza "świadoma" róża, stąd radość jak u małego dziecka :P Teraz tak naprawdę zaczynam rozumieć wszystkich różomaniaków ;:4
Asiu, mam osiem krzaczków Heidi Klum, już pewną wiedzę na jej temat, pochodzącą od żródeł, tj. od jej producentów. Niestety, pozostanie ona piękną różą pod warunkiem systematycznych oprysków (co 7-10 dni) w okresie od połowy kwietnia do końca lipca. W przypadku braku tej ochrony chemicznej (Nela wybacz), czarna plamistość ją oszpeci, a może nawet wykończy. Przykre, ale taka jest prawda.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jarko, nie zgadzam się z tym, moja Heidi nie miała większej liczb oprysków niż reszta róż w tamtym roku i ma się doskonale.
W tym sezonie z części liści już pozbawiłam dwa Biedermaier'y i Eiffel Tower a trzy Osirie są już całkiem bez liści.
Heidi póki co nic nie jest.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

U mnie Heidi też zdrowa. Pryskałam dotychczas tylko 2x prepatatem biologicznym celem wzmocnienia liści.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

NELA jaka ta Madame jest piekna i czemu te piękne kwitną tylko raz . Jak ja Ci zazdroszczę tych widoków kiedy ja sie takich doczekam to chyba minął lata . Mój Austinek szybuje w górę a dzisiaj zrobiłam mu wiecej swobody żeby miał czym oddychać . Jak na razie moje róże jakoś radzą sobie z bruzdownicą i nie mają zamiaru opuszczać głów . Chociaż dzis jak obcięłam kwiat Pink Peace zauważyłam jednak wydrążony tunel a potem gąsienniczkę wychodzącą z niego :twisted: Dziś Chopinowi postawiłam patyczek ,żeby miał wsparcie . Ciekawa jestem czy uda mi się uratować pieniek przez zimę. Fajnie wygląda pienny Chopin . Szkoda ,że Durandi sie nie czepia a potrzebuję właśnie czepnych błękitów i lila ;:196 ;:180 za pokaz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”