TOSIA ta 1 to chyba Charles Austin tez ją mam dlatego wiem a czerwona ma pięknie powycinane płatki śliczna . Ależ ta pergola ślicznie wygląda w kwiatach . Ostróżkom pozbieraj nasionka a lada dzień zakwitnie Twój-mój pełnik . U mnie ostróżki jeszcze śpią
Tośka, śliczna ta róża na pergoli,na nasionka ostróżek też się piszę,a kiedy trzeba je sieć?
A,no i miałam ci powiedzieć,że nad twoje oczko zaglądam prawie co dzień
Pospacerowałam i popodziwiałam chyba wszystko.
Róża na pergoli to na pewno Flammentanz no chyba że zakwitnie drugi raz to będzie jakaś inna ale i tak taki widok jest bezcenny. Wszystkie roślinki śliczne ale najśliczniejsza jest ta szałwia, wprost nie można od niej oderwać oczu.
Tosia1 pisze: EWELINKO, cieszę się,że Ci się podoba. Moje żaby niestety nie kumkają, a rechoczą i to bardzo głośno!!
Kumkają czy rechocą - wszystko jedno , ważne ,że "dają głos" ! Takie żabie koncerty kojarzą mi się z wakacjami w Borach Tucholskich ... ot , takie wspomnienie upalnego , letniego wieczoru i żabich głosów w oddali
Ja też Ewelinko uwielbiam kumkanie żab i też pamietam to z dzieciństwa. A w tv widziałam ludzi, którzy nasyłają policje na panią, która ma oczko i ryczącą żabę!! Nie mogą spać bidulki, tak im ta żaba przeszkadza. Śmieszni, snobistyczni i pieniacze!!
Tosiu, dziękuję bardzo za zdjęcia żurawek Masz niezłą kolekcję!
A ta z czerwonymi kwiatkami ma zielone listki - wiedziałam! Te najskromniejsze wydają najpiękniejsze kwiaty. Uwielbiam kwiaty zurawek
Różowa lilia śliczna taka, że sępiłabym, gdybym nie miała juz dwóch