Róże Georginii (Alicji)

Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji)

Post »

Alicjo, trafiłam do ciebie za sprawą Ewy, która podpowiedziała, gdzie szukać wyjaśnienia dla mojej rózycy. Po o9bejrzeniu twoich już wiem, ze moja to nie Winchester Cathedral, ale chyba Berleburg ( taka nazwa była na etykiecie skreslona) a na odwrocie WC biała. Czy może WC może byc różowa? Jestem laikiem w dziedzinie róż, jeżeli to możliwe, zerknij prosze do mojego wąteczku.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oglądałam wielokrotnie Queen of Sweden i jakoś nie przekonywała mnie ta róża ale teraz zmieniłam zdanie.
Ten kulisty kwiat i kolor są urocze. A jeszcze dodatkowo piszesz, że jesteś z niej zadowolona.
Gdyby na sronie Austna było Twoje zdjęcie to już bym tą różę miała :D .
Czy kwiat jest rzeczywiście taki mały jak go opisują w katalogu.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja jestem Queen zachwycona. U mnie jeszcze nie kwitnie, ale widziałam ją u sąsiadki.
Ma cudne szlachetne kwiaty
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ALICJO czy Twój Arturek przebarwia się na biało w pełnym rozkwicie . Dostałam go od psiapsiółki i nie wiem kwiat ładny ,ale szybko przekwita i w drugiej fazie bieleje . Może to wina słonecznego miejsca . Spróbuję pokazać ją z bliska tę moją czerwoną . Marseliborg również zachwyca . Twoje RU dopiero zaczyna kwitnienie a moje ma już parę dni otwarte całkowicie kwiaty . Slicznie wygląda taka wielgachna kępka samych kwiatów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Alicjo jeszcze raz dziękuje. Wyglada, ze Mary Rose, popatrzyłam na pąki i kwiat. Jutro fotki krzaka i liści. Jeszcze raz sprawdziłam tę etykietę i nie mogę dojść, co tam zapisano i skreslono.
Czyli dalej szukam tej białej katedry. Na pewno przyjdę podziwiać piękności i douczyć się ;:132 .
Zapraszam i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Ewuś przyczyn może być kilka ,u mnie klapnięte młode pędy to zbyt sucho lub krzak róży podkopała nornica.Może podlej ten krzak dosyć silnym strumieniem i zobaczysz czy nie ucieknie Ci woda do korytarza po nornicy.Potem lekko dociśnij ziemie wokół krzaczka.Może być też zwiot różany/pisałam Ci na str 78 /sprawdź czy nie ma w nim szkodników.Liście przyschną wtedy gdy zwiędną i nie pomożesz im się podnieść,podlewając krzaczek.Gdy mają odpowiednią wilgotność w korzeniu ,słońce im nic nie zrobi.Tak samo dzieje się z liśćmi hortensji.Zwiędnięte = przyschnięte.Tylko szybkie podlanie może im pomóc.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

u mnie Bonika dopiero zaczyna spektakl ale jakoś mniej intensywny kolorek ma-od czego to może zależeć?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ta różyczka idealnie pasuje do Twojego ogrodu :lol:Jest naprawdę super.Kwiat w tej formie utrzymuje się cały czas.Na początku jest ciemniejszy w środku,potem w miarę przekwitania jaśnieje ale kształt utrzymuje.Wczoraj mnie nie było i nie przykapowałam jak przekwitł, w jaki sposób ,bo płatki mu opadły,/temu pierwszemu /Najważniejsze że nic sobie nie robi z upału ,a dzisiaj z deszczu.Wcale nie jest taki mały,chociaż może mi się tak wydaje bo i krzaczki od jesieni, też niewielkie.Jutro zmierzę średnicę i zrobię zdjęcie całego krzaczka.Będziesz miała pełną informację.

Gosiu ciekawe jak u Ciebie wypadnie jej ocena.Posadziłaś ją w słońcu czy ma trochę cienia.Myślę że w półcieniu będzie kwitła jeszcze dłużej.

Jadziu Arthur Bell tak właśnie ma w miarę przekwitania jaśnieje .Im bardziej słoneczne stanowisko tym jest jaśniejszy.Dlatego wszystkie żółte róże posadziłam na jednej rabatce i mają dużo cienia.Rośnie tam ..Berolina , Arhur Bell ,Casanowa,Peace i China Girl.No może nie wszystkie bo Fresia i Marseliborg w innym miejscu ale też w cieniu. Peace już też zjaśniała i spuchła ale dzielnie siedzi na krzaku.
RU zakwitła ale ta na pniu.Krzew dopiero w tym roku wypuścił długie pędy i pewnie kilka dni zejdzie się zanim pokaże kwiatek.

Justynko właśnie tak jest z zakupem róż .Często nie ma nazw a jak już jest, to pokreślone i pomylone że i tak nie wiadomo co kupujemy.Najlepiej kupować z dobrego źródła lub kwitnące.Ale swoją drogą masz śliczną wartościową różę. :lol:

Agnieszko może już kwiatek przekwita i jaśnieje.Moje Bonici też na słońcu prawie cały dzień.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny przepraszam ,ale zagubiłam wasze posty.Dopiero teraz się doczytałam.

Beatko Flamentanz warta jest żeby zbudować dla niej mur.No i jeszcze jakby był z cegły w stylu angielskim-poemat.Ale widziałam też u Oliwki na ogrodzeniu,wyglądała bajecznie.Zerknij.

Halinko podlewanie to podstawa i to nie powierzchownie.Może z tym jest coś nie tak.

Justynko Queen of Sweden naprawdę polecam.Sama się nią teraz zachwycam .

Grażynko Naprawdę są tylko dwie :uszy

Gosiu Golden C.Posadzona jesienią ,jeszcze dobrze nie ruszyła,siedzi i się zastanawia co ma robić.Augusta Luise teraz tak wygląda,porównaj.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę że Abraham Darby też zasłużył na sesję zdjęciową.

Abraham Darby.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alu Abraham zasłużył...piękny jest,długo go masz?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wiesz Alicjo też tak właśnie myślę ,że Arturka przesadzę w kąt ogrodu gdzie teraz przesadziłam Pilgrima i rośnie również złotlin i chcę tam również przesadzić hibiskusa variegate i derenia ,żeby te wszystkie kwiaty rozjaśniały ten zakątek . Tam jest tylko do południa słonko to jest północna strona
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Abrahamka mam już z 8 lat.To jest jego drugie miejsce.

Jadziu Arthur z Pilgrimem będzie dobrze wyglądał.Nie wiem jakiego masz złotolina bo mój japoński 'Pleniflora' rozmnaża się z rozłogów.Ciągle wypuszcza odrosty nawet na 1-1.5 od krzewu.Przy takim nie radziła bym Ci sadzić róż.Reszta OK.tylko zachowaj odpowiednie odległości.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Abraham piekny. U mnie na razie jeden pączek, ale ma jeszcze kilka.
Nie będzie taki jak u Ciebie, ale też się cieszę, że jest
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

W takim razie Szwedzka Królowa ląduje w kapowniczku :D .
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”