Róże Georginii (Alicji)
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Georginii (Alicji)
Alicjo, trafiłam do ciebie za sprawą Ewy, która podpowiedziała, gdzie szukać wyjaśnienia dla mojej rózycy. Po o9bejrzeniu twoich już wiem, ze moja to nie Winchester Cathedral, ale chyba Berleburg ( taka nazwa była na etykiecie skreslona) a na odwrocie WC biała. Czy może WC może byc różowa? Jestem laikiem w dziedzinie róż, jeżeli to możliwe, zerknij prosze do mojego wąteczku.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oglądałam wielokrotnie Queen of Sweden i jakoś nie przekonywała mnie ta róża ale teraz zmieniłam zdanie.
Ten kulisty kwiat i kolor są urocze. A jeszcze dodatkowo piszesz, że jesteś z niej zadowolona.
Gdyby na sronie Austna było Twoje zdjęcie to już bym tą różę miała
.
Czy kwiat jest rzeczywiście taki mały jak go opisują w katalogu.
Ten kulisty kwiat i kolor są urocze. A jeszcze dodatkowo piszesz, że jesteś z niej zadowolona.
Gdyby na sronie Austna było Twoje zdjęcie to już bym tą różę miała

Czy kwiat jest rzeczywiście taki mały jak go opisują w katalogu.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja jestem Queen zachwycona. U mnie jeszcze nie kwitnie, ale widziałam ją u sąsiadki.
Ma cudne szlachetne kwiaty
Ma cudne szlachetne kwiaty
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ALICJO czy Twój Arturek przebarwia się na biało w pełnym rozkwicie . Dostałam go od psiapsiółki i nie wiem kwiat ładny ,ale szybko przekwita i w drugiej fazie bieleje . Może to wina słonecznego miejsca . Spróbuję pokazać ją z bliska tę moją czerwoną . Marseliborg również zachwyca . Twoje RU dopiero zaczyna kwitnienie a moje ma już parę dni otwarte całkowicie kwiaty . Slicznie wygląda taka wielgachna kępka samych kwiatów
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Alicjo jeszcze raz dziękuje. Wyglada, ze Mary Rose, popatrzyłam na pąki i kwiat. Jutro fotki krzaka i liści. Jeszcze raz sprawdziłam tę etykietę i nie mogę dojść, co tam zapisano i skreslono.
Czyli dalej szukam tej białej katedry. Na pewno przyjdę podziwiać piękności i douczyć się
.
Zapraszam i pozdrawiam.
Czyli dalej szukam tej białej katedry. Na pewno przyjdę podziwiać piękności i douczyć się

Zapraszam i pozdrawiam.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Ewuś przyczyn może być kilka ,u mnie klapnięte młode pędy to zbyt sucho lub krzak róży podkopała nornica.Może podlej ten krzak dosyć silnym strumieniem i zobaczysz czy nie ucieknie Ci woda do korytarza po nornicy.Potem lekko dociśnij ziemie wokół krzaczka.Może być też zwiot różany/pisałam Ci na str 78 /sprawdź czy nie ma w nim szkodników.Liście przyschną wtedy gdy zwiędną i nie pomożesz im się podnieść,podlewając krzaczek.Gdy mają odpowiednią wilgotność w korzeniu ,słońce im nic nie zrobi.Tak samo dzieje się z liśćmi hortensji.Zwiędnięte = przyschnięte.Tylko szybkie podlanie może im pomóc.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
u mnie Bonika dopiero zaczyna spektakl ale jakoś mniej intensywny kolorek ma-od czego to może zależeć?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Georginia
Asiu ta różyczka idealnie pasuje do Twojego ogrodu :lol:Jest naprawdę super.Kwiat w tej formie utrzymuje się cały czas.Na początku jest ciemniejszy w środku,potem w miarę przekwitania jaśnieje ale kształt utrzymuje.Wczoraj mnie nie było i nie przykapowałam jak przekwitł, w jaki sposób ,bo płatki mu opadły,/temu pierwszemu /Najważniejsze że nic sobie nie robi z upału ,a dzisiaj z deszczu.Wcale nie jest taki mały,chociaż może mi się tak wydaje bo i krzaczki od jesieni, też niewielkie.Jutro zmierzę średnicę i zrobię zdjęcie całego krzaczka.Będziesz miała pełną informację.
Gosiu ciekawe jak u Ciebie wypadnie jej ocena.Posadziłaś ją w słońcu czy ma trochę cienia.Myślę że w półcieniu będzie kwitła jeszcze dłużej.
Jadziu Arthur Bell tak właśnie ma w miarę przekwitania jaśnieje .Im bardziej słoneczne stanowisko tym jest jaśniejszy.Dlatego wszystkie żółte róże posadziłam na jednej rabatce i mają dużo cienia.Rośnie tam ..Berolina , Arhur Bell ,Casanowa,Peace i China Girl.No może nie wszystkie bo Fresia i Marseliborg w innym miejscu ale też w cieniu. Peace już też zjaśniała i spuchła ale dzielnie siedzi na krzaku.
RU zakwitła ale ta na pniu.Krzew dopiero w tym roku wypuścił długie pędy i pewnie kilka dni zejdzie się zanim pokaże kwiatek.
Justynko właśnie tak jest z zakupem róż .Często nie ma nazw a jak już jest, to pokreślone i pomylone że i tak nie wiadomo co kupujemy.Najlepiej kupować z dobrego źródła lub kwitnące.Ale swoją drogą masz śliczną wartościową różę.
Agnieszko może już kwiatek przekwita i jaśnieje.Moje Bonici też na słońcu prawie cały dzień.
Gosiu ciekawe jak u Ciebie wypadnie jej ocena.Posadziłaś ją w słońcu czy ma trochę cienia.Myślę że w półcieniu będzie kwitła jeszcze dłużej.
Jadziu Arthur Bell tak właśnie ma w miarę przekwitania jaśnieje .Im bardziej słoneczne stanowisko tym jest jaśniejszy.Dlatego wszystkie żółte róże posadziłam na jednej rabatce i mają dużo cienia.Rośnie tam ..Berolina , Arhur Bell ,Casanowa,Peace i China Girl.No może nie wszystkie bo Fresia i Marseliborg w innym miejscu ale też w cieniu. Peace już też zjaśniała i spuchła ale dzielnie siedzi na krzaku.
RU zakwitła ale ta na pniu.Krzew dopiero w tym roku wypuścił długie pędy i pewnie kilka dni zejdzie się zanim pokaże kwiatek.
Justynko właśnie tak jest z zakupem róż .Często nie ma nazw a jak już jest, to pokreślone i pomylone że i tak nie wiadomo co kupujemy.Najlepiej kupować z dobrego źródła lub kwitnące.Ale swoją drogą masz śliczną wartościową różę.

Agnieszko może już kwiatek przekwita i jaśnieje.Moje Bonici też na słońcu prawie cały dzień.
- Georginia
Dziewczyny przepraszam ,ale zagubiłam wasze posty.Dopiero teraz się doczytałam.
Beatko Flamentanz warta jest żeby zbudować dla niej mur.No i jeszcze jakby był z cegły w stylu angielskim-poemat.Ale widziałam też u Oliwki na ogrodzeniu,wyglądała bajecznie.Zerknij.
Halinko podlewanie to podstawa i to nie powierzchownie.Może z tym jest coś nie tak.
Justynko Queen of Sweden naprawdę polecam.Sama się nią teraz zachwycam .
Grażynko Naprawdę są tylko dwie
Gosiu Golden C.Posadzona jesienią ,jeszcze dobrze nie ruszyła,siedzi i się zastanawia co ma robić.Augusta Luise teraz tak wygląda,porównaj.

Beatko Flamentanz warta jest żeby zbudować dla niej mur.No i jeszcze jakby był z cegły w stylu angielskim-poemat.Ale widziałam też u Oliwki na ogrodzeniu,wyglądała bajecznie.Zerknij.
Halinko podlewanie to podstawa i to nie powierzchownie.Może z tym jest coś nie tak.
Justynko Queen of Sweden naprawdę polecam.Sama się nią teraz zachwycam .
Grażynko Naprawdę są tylko dwie

Gosiu Golden C.Posadzona jesienią ,jeszcze dobrze nie ruszyła,siedzi i się zastanawia co ma robić.Augusta Luise teraz tak wygląda,porównaj.

- Georginia
Myślę że Abraham Darby też zasłużył na sesję zdjęciową.
Abraham Darby.

Abraham Darby.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Alu Abraham zasłużył...piękny jest,długo go masz?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wiesz Alicjo też tak właśnie myślę ,że Arturka przesadzę w kąt ogrodu gdzie teraz przesadziłam Pilgrima i rośnie również złotlin i chcę tam również przesadzić hibiskusa variegate i derenia ,żeby te wszystkie kwiaty rozjaśniały ten zakątek . Tam jest tylko do południa słonko to jest północna strona
- Georginia
Aniu Abrahamka mam już z 8 lat.To jest jego drugie miejsce.
Jadziu Arthur z Pilgrimem będzie dobrze wyglądał.Nie wiem jakiego masz złotolina bo mój japoński 'Pleniflora' rozmnaża się z rozłogów.Ciągle wypuszcza odrosty nawet na 1-1.5 od krzewu.Przy takim nie radziła bym Ci sadzić róż.Reszta OK.tylko zachowaj odpowiednie odległości.
Jadziu Arthur z Pilgrimem będzie dobrze wyglądał.Nie wiem jakiego masz złotolina bo mój japoński 'Pleniflora' rozmnaża się z rozłogów.Ciągle wypuszcza odrosty nawet na 1-1.5 od krzewu.Przy takim nie radziła bym Ci sadzić róż.Reszta OK.tylko zachowaj odpowiednie odległości.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Abraham piekny. U mnie na razie jeden pączek, ale ma jeszcze kilka.
Nie będzie taki jak u Ciebie, ale też się cieszę, że jest
Nie będzie taki jak u Ciebie, ale też się cieszę, że jest
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
W takim razie Szwedzka Królowa ląduje w kapowniczku
.