Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Olu szkoda naparstnicy, a z drugiej strony, to te koty sąsiada muszą być spore, skoro dały radę róży :shock: Moja kicia omija kolczaste krzewy :D Pięknie kwitną ci róże i...już lilie ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Ola ależ u Ciebie cudownie ;:138
bardzo mi się podoba ta żółta róża, po prostu śliczna ;:224
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu -nareszcie zakwitają róże.
Firletka czerwona - bardzo wdzięczna, ale u mnie jeszcze nie zakwitła.
Widzę, że u ciebie wszystko wcześniej i maciejka już kwitnie i naparstnica, żylistek.
U mnie to wszystko jeszcze w pączkach.
aha... zapomniałabym - kociak przesłodki.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Olu,podziwiam ilość pieknych roślinek u Ciebie. ;:138
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Bożenko ;:196
aleksanderk pisze:Ale masz fajnego kota ,czy jest łowny
Kicia jest łowna , ale tylko dla zabawy. Czasem coś nam przyniesie w ramach wdzięczności. Ale najlepiej łowi przy mojej pomocy (mięsko, rybkę) z lodówki :;230

Kasiu, "co się odwlecze, to nie uciecze", czyli troszeczkę później będziesz i Ty cieszyła się kwitnącymi, a ja razem z Tobą :D
heliofitka pisze:szkoda naparstnicy, a z drugiej strony, to te koty sąsiada muszą być spore, skoro dały radę róży
Iwonko, zwaliłam na koty, bo nie widzę innego wytłumaczenia. Może niesłusznie je podejrzewam, ale zawsze szkody powstawały w nocy. Nikt i nic (poza kotami) po nocy nie przechadza się po ogrodzie. A sąsiad ma tych kotów kilkanaście.Nie mieszkają w domu, ale dostają regularnie jeść. Sąsiadka dwa razy dziennie je zwołuje głośnym "kocia, kocia" i zbiegają się z okolicy. Tak się składa, że wytuptały sobie ścieżki przez mój ogród. Takie szlaki z wydeptaną trawą :evil: Często też dochodzi do bójek pomiędzy nimi. Już wiem skad pochodzi powiedzenie " drzeć się jakby kota obdzierał ze skóry". One chyba czasami to robią, bo wrzaski są niesamowite.
Lilie dopiero rozpoczynają swój festiwal. Na dobry początek zakwitły mi trzy i wszystkie w tonacji żółci i pomarańczu :D
Zabeczka101059 pisze:bardzo mi się podoba ta żółta róża, po prostu śliczna
Dzidziu, z dużą dozą prawdopodobieństwa jest to Fresia. Tak mi rozpoznała Ania (Tara). Porównywałam z fotkami z netu i właśnie do niej opis pasuje doskonale . Cieszę się gdyż będzie kwitła całe lato a mam ich dwie :D

Reniu, firletka czerwona to nowy nabytek. I może dlatego już kwitnie,ale mam też inną o omszonych liściach. Mam ją już kilka lat i też kwitnie :D Maciejka z tegorocznego siewu jest marniutka, a ta co kwitnie to wysiała się sama i już pieknie pachnie wieczorami.
A pączki mają to do siebie, że wcześniej czy później przeobrażą się w kwiatuszki :tan

Adrianno,staram się ze wszystkich sił. Marzy mi się ogród kwitnący od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Zima jest za długa i mało kolorowa. Teraz sadzę wszystko co rozjaśnia lub przyciąga wzrok kolorem. Bardzo wdzięcznymi wypełniaczami są kwiaty jednoroczne. Choć z nimi jest czasem trochę więcej pracy .... cały czas podejmuję próby ich wysiewu z różnym skutkiem ;:224

A oto dzisiaj złapane w kadr aparatu :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Olu, wpadłam z rewizytą :wit
Ty dopiero masz bogactwo kwiatów !!! I jakie różnorodne!!! Będę wyłapywać oryginały u ciebie....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

OLU zobacz czy to ta http://www.roses.webhost.pl/2008/09/jub ... de-monaco/ potem jest jeszcze z tego co znam Double Delight i Nostalgia ona nie pachnie i lada dzień u mnie zakwitnie . Tak sie składa ,ze mam te 3 kolorowe róże . U mnie firletka tez juz zakwitła . To białozielone przy pergolce to co
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, cieszę się ogromnie z Twoich odwiedzin :heja Myślę, że możemy się "podglądać" wzajemnie i wypatrywać ciekwych roslinek. Ty jesteś niespokojna dusza i jestem pewna , że niebawem coś ciekawego wykombinujesz. Murek kamienny wykonałaś pierwszorzędnie :D
JAKUCH pisze:Tak sie składa ,ze mam te 3 kolorowe róże
Jadziu, a jakich Ty róż nie masz :;230 Wydaje się , że masz już wszystkie możliwe . dziękuję za typy do mojej dwukolorowej. Najbardziej pasuje mi opis Double Delight. Powinna jeszcze pachnieć, ale ja chyba mam już węch stępiony, bo na codzień przebywam w aromatach przyprawowych ... Ma to swoje dobre strony, ale okazuje się że skutki uboczne dają o sobie znać. Piwoni także w tym sezonie nie czułam zbyt mocno ;:24
Na ostatniej fotce jest Graham Thomas. I tak z Waszą pomocą mam nazwane już trzy różyczki :D
A to przy pergoli po obu jej stronach, panoszy się żywokost.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

To prawda... Moja aktywność chwilowo osłabła, chyba ze względu na upały i spieczone plecy. Ale od jutra zabieram się za chwaściory i dosypywanie kory :)
Pozdrawiam :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, to nie jesteś jedyna w dniu dzisiejszym :D Taka mnie niemoc ogarnęła. Taki leń naszedł, że nie mogąc opanować ziewania zmuszam sie do wykonywania prostych czynności. Całą winę zwalam na pogodę. Ktoś czy coś musi winnym być , tylko nie ja :;230
Aby nie robić zaległości z fotorelacji, coś tam, coś tam wklejam i padam na kanapę ;:41

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Olu! U mnie dzisiaj kiepska pogoda,to odrabiam zaległości na forum :wit A u ciebie to się dopiero dzieje ;:224 Tyle kwitnących róż ;:138 i nawet lilie..... ;:180 ale się napatrzyłam ...pięknie.
Czy żółta róża-pisałaś,ze to chyba Fresja-jest nie za dużym krzaczkiem i pachnie ? Pytam bo mam chyba taką, na razie jeszcze w pączkach ale już wkrótce pokaże kwiaty.Miałabym nazwaną ,bo u mnie to prawie wszystkie nn :;230 aaa jeszcze mam Westerlanda :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Olu wśród powodzi róż, zauważyłam kwitnącą ostróżkę :shock: Właśnie dzisiaj oglądałam swoje i mają 10-cio centymetrowe kwiatostany ;:224 Czy to jest jakaś wcześniejsza odmiana, czy też moje są takie opóźnione?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, a gdzie kupowałaś dwukolorową? Może dojdziemy do nazwy po sprzedającym?
Ja równiez mam przytępiony węch, ale mimo wszystko wydaje mi się, że w tym roku wszystko pachniej mniej intensywnie. Double Delight u mnie jeszcze nie kwitnie, ale rok temu pachniała w promieniu metra.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MalinaG pisze:U mnie dzisiaj kiepska pogoda,to odrabiam zaległości na forum
No i na coś się przydała taka pogoda. Mały przerywnik w pracach ogrodowych. Czasem trzeba wrzucić na luz i odpocząć ... Spacerek po forum już tak nie męczy :wink:
Alu, tą żółtę różę kupiłam jako angielkę i miała mieć inny kolor :wink: Dla mnie może być w dalszym ciągu nn, ale zawsze łatwiej się orientować gdy je nazwiemy. W tej chwili rośnie u mnie drugi rok, ale po zimie była skrócona nad ziemią. Pędy ma sztywne, liście zielone. Układ pączków jak na fotce. W tej chwili ma ok 50cm wysokości i rośnie ... z rozpoznaniem zapachu u mnie w tym roku jakoś kiepsko. Ale maciejkę i goździki czuję na kilka metrów :D
Obrazek
heliofitka pisze:zauważyłam kwitnącą ostróżkę
Iwonko, nie wiem od czego to zależy. Te ostróżki kupiłam we wrześniu jako ładne sadzonki. Teraz mnie zaskoczyły wysokością, ale na forum widziałam i wysokie na jakieś dwa metry. Stara ostróżka po ostatniej zimie mi zniknęła i nie mam porównania , ale dorastała jedynie do ok 50-70 cm. Daj jej trochę papu, może takiego kopa potrzebuje :D

Basiu, róża została kupiona w lutym na all od Bogdana w1 jako "róża dwukolorowa Hit sezonu". Wiem, że jako po producencie róż (tak o sobie pisze) można by spodziewać się więcej konkretów i miała wyglądać tak : (zdjęcie z jego zimowej oferty- w tej chwili nic nie wystawia- zostało zarchiwizowane dla moich potrzeb ). Zdaje się, że nie bardzo ich portrety są ze sobą zgodne :wink: Pewnie Bogdan w1 sam nie wiedział co z tego wyrośnie (zakwitnie).

Obrazek

a zakwitło tak :
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

AAleksandra pisze: a zakwitło tak :
Obrazek
Tyż piknie :D
A tak na serio to u mnie nowy Graham Thomas w pierwszym roku wcale na GT nie wyglądał.
Tylko że u ciebie nawet kolory się nie zgadzają.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”