Katarzynko- miała nawet zasuszonego kwiatuszka ;) Myślę, że zakwitnie jeszcze w tym sezonie. I najważniejsze jest ciepłolubem. 18-24 stopni to najlepsza temperatura dla niej. Zatem spokojnie można ją trzymać na parapecie okiennym
Lucynkof- tak właśnie spełniają się marzenia
Joane- Jak Będziesz w Polsce, Daj znać, wyślę słoiczek dżemu dla Ciebie

Ja też je uwielbiam. Gdy robi się dżem, pachnie w całym domu...A nowości dziś przesadzone, jakie one miały korzenie wielkie. ALe już mają nowe doniczki. Fotki, zaraz.
Marwes- dziękuję, Marku ;) Wiesz, ciągle marzę o pierwszym kwiatuszku masdevallii. Może wnet...
Kasiu74- mnie też ciągle zachwyca ta masdevallia. Stoi wśród "współsióstr" i jest największa. Może te, inne dięki jej towrzystwu ruszą z przyrostami... Cieszę się, że i Tobie, Joane Pomogła w spełnieniu marzenia
Gejzerko- wiadomo, Joane Wybrała najpiękniejsze roślinki dla mnie. Ale...nie tylko to cenię, przecież Musiała się nimi zajmować, jakby swojej, wielkiej kolekcji nie Miała...
Z truskawek już jest dżem, wyszedł wyśmienity:D Jutro kolejną porcję robię..
Renatas- przecież pisałam o paczuszce... Nie tylko storczykami i...człowiek żyje, nie
Laura- a co tam, trzeba korzystać z okazji, póki jest ;) Storczykowych marzeń jeszcze troszku jest... Ale one kiedyś też spełnię
Agitko- Wiesz, ciągle czekam na tego, pierwszego kwiatuszka na masdevallii. Może wreszcie się doczekam.. Truskawki prosto z krzaczka...codziennie się nimi zajadam

I fotki z przesadzania; od góry piersze zdjęcie - masd. Golden Tiegexstrobelii, drugie- masd. Sheila mix i trzecie - paph.henryanum:
Gdyby Ktos z Was Miał chęć na keiczki dendrobiów (u mnie warunki im nie odpowiadają), to zapraszam na moją "wyprzedaż".
tutaj