Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Wandziu współczuję strat burzowych .Kochany ten sąsiad albinos -chyba Cię lubi ;:224
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Orlik śliczny jak z porcelany , sąsiad pewnie chciał poleżeć w cieniu dębu bo strasznie gorąco .. u mnie są trzy kolory złocieni , tez ich wiążę bo mają duże kwiaty na wiotkich łodygach ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ha - no to mi Wandziu nazwałaś roślinkę, którą kupiłam do czerwonych pelargonii. Nie wiedziałąm, że to uczep. A czy będzie sięprzewieszał? Któż to wie...w każdym razie mnie siębardzo podoba. Nie wiesz czasem, czy da sięgo rozmnożyć przez sadzonki?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

No to teraz jasne, dlaczego moja pęcherznica nie kwitnie. Niepotrzebnie podcięłam ją wiosną. Człowiek się całe życie uczy.

Masz milutkiego sąsiada - przeuroczy :D Mam nadzieję, że nie jest zbyt szczekliwy. My sąsiadujemy z maleńką suczką (coś w rodzaju ratlerka) - masakra! Nie dość, że szczeka na wszystko co się rusza, to jeszcze takim piskiwym, świdrującym w mózgu głosikiem aż głowa pęka :(
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Wandziu :wit Witam ,ale masz fajnego sąsiada - zazdroszczę .Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu piesek cudowny, chociaż za psami nie przepadam, ale on jest wyjątkowy. :roll:
Ja także pokładające się lilie przywiązuję do palików bambusowych, nawet tak bardzo nie rzuca się w oczy. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak tam Wandziu po deszczu.
Mokro się wreszcie zrobiło ?
U mnie już nadmiar wody i błoto się robi.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Paula, psiaczek to kolega tego, który jest na stałe mieszkańcem sąsiedniej posesji. Przyszedł z wizytą.
Małgosiu, białasek jest na razie fajny, bo jest młody i nie szczeka jazgotliwie tak jak dorosłe yorki. Dlatego mi się spodobał.
Iwonka, dzięki, że mnie oświeciłaś w kwestii uczepu. Nie będę więc już od niego oczekiwać, że będzie zwisał, skoro zwisać nie może :roll:
Stachu, dzięki za odwiedziny :wit
Elsi, od dzisiaj wszystko podczas burzy będą wyłączać, bo do tej pory to ja patrzyłam pobłażliwie na męża.
Stasiu, straty burzowe już naprawione, internet działa i jest nauczka na przyszłość ;:108
Kogra, właśnie popadało, jest w sam raz, tyle co jedno moje podlewanie. Błota to u mnie nigdy nie ma, bo ani za grosz tu u mnie gliny. Sam przepuszczalny piaseczek :wink:
Tajeczko, paliki są w ogrodzie niezbędne i już tak wtapiają się w krajobraz, że stają się niemal niewidoczne. Kwiaty przymocowuję zielonym cieniutkim drucikiem ogrodniczym. :)
Tereska, mió że wpadłaś :wit
Izo, ten biały piesek, jeszcze szczeniak, właściwie przyszedł w odwiedziny do pieska mieszkającego na stałe za naszą siatką. I ten, który mieszka na stałe, jest straszliwie upierdliwy. To york. MIeszkają już tutaj prawie dwa lata, a on bez przerwy nas obszczekuje, mimo że jest przez państwo karcony. I szczeka, tak jak piszesz, na wszystko, co się rusza, ledwie wyjdzie z domu. I ten głosik też ma taki jak wystrzały z karabinu. Okropnośc. Ani do niego prośbą, ani groźbą ;:223
100krotko, o rozmnażaniu uczepu nic nie wiem. Mam ten uczep dopiero pierwszy raz, ale zdaje się, że to akurat inny niż ten zwisający, niestety. :wink: Nie uważasz, że on bardzo przypomina malutkie aksamitki "Lulu"?
Janeczko, witaj. Ja już tych moich złocieni nie podwiązuję, jakoś przestało mi na nich zależeć. Mizeroty takie :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek

Na dobranoc pokażę moją trzykrotkę wirginijską. Na zdjęciach prezentuje się ładnie. Rozsiewa sie u mnie niewyobrażalnie obficie. We wszystkich możliwych odcieniach tonacji niebiesko-fioletowo-wrzosowo-lawendowo-itp. Rośnie niemal wszędzie i właściwie stała się wszędobylskim chwastem, który co parę dni muszę wycinać nożykiem z rozmaitych zakamarków. Nie wiem, może to środowisko pod dębem jej tak sprzyja.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu masz cudne kolorki tej trzykrotki.
One tak mają, że nasiewają się w najdalszych zakątkach ogrodu, a wyrwać ich trudniej od chwastów, najgorzej z kamyczków, ciągle odrasta. :)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Moja trzykrotka nie ujawnia takich zapędów ekspansywnych. Dlaczego?
Piękne te kolorki.
x-d-a

Post »

Wandziu, ten biały piesek, który próbował się dostać do twojego ogrodu, to wypisz, wymaluj mój Gutek!
Identyczny :wink: Właśnie powiedziałam Guciowi, że ma sobowtóra w Warszawie :;230
A Twój ogród coraz piękniejszy i fotki naprawdę profesjonalne ;:63
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje trzykrotki też się nie rozsiewają ale strasznie rozrastają i co parę lat je muszę dzielić ..mam tylko białą i niebieską a twoja różowa jest śliczna ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu ale masz cień pod swoim dębem w taki upał :D :D a i otoczenie wokół śliczne ;:138 ;:138
U Ciebie popadało, u nas też by się deszcz przydał, ale nic nie padało
:wit :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tajeczko, trzykrotka jest po prostu nieznośna :roll:
Klaryso, może to i lepiej, że ta twoja trzykrotka ci się nie rozrasta. Zapewniam cię, że miałabyś nadmiar szczęścia :lol:
Daluniu, faktycznie, ten psiaczek o imieniu Tofi jest bliźniaczo podobny do twoich. Taki mi się właśnie wydawało, że skądś go znam :D
Janeczko, te trzykrotki to moje prawdziwe utrapienie, choć popatrzeć na nie jest miło :wink:
Bożenko, dziękuję za poranną wizytę i zapraszam pod dąb do cienia :D

Po porannej kawie zapraszam na spacerek.
Obrazek

Obrazek

Perukowiec zdołał się po zimie jakoś pozbierać i chociaż porządnie przemarzł, to jednak zakwitł.
Obrazek

Na zdjęciu z lewej lilia, która postanowiła rosnąć razem z irysem
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”