Mój ogród - moja pasja.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja.

Post »

Też przyszłam podziwiać piwonie. Rany, ile Ty ich masz w sumie, Łano? Szkoda, że drzewiaste tak szybko przekwitają...
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Aniu, witaj! Miło mi, że do mnie zagłdasz :D Drzewiastych mam 20 sztuk :) Kwitło 12-cie. Obawiam się tylko, że w tych pozostałych mogą być powtórki :( Teraz będę kupowała rozważniej.
Pozdrawiam serdecznie
:) ;:3
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta Twoja magnolia wprowadziła mnie w błąd, myślałam, że to stewartia, bo wiem, że kupowałaś.
Białą piwonię, widzianą w ogródku, przed chwilą, mam obiecaną do podziału w sierpniu.
Dwa lata temu też mogłam ją pozyskać, ale jakoś tak nie chciałam wykorzystywać dobrego serca mamy koleżanki, zamówiłam w "cebulach".
Mam dzięki temu "pomyłkową" piękną piwonię, Twoje typowanie odmiany jest prawidłowe, to Buckeye Bell :wink:
ta zamiana odmiany jest finansowo bardziej korzystna dla mnie niż dla sklepu .
Czekam na zakwitnięcie Nymphe, bo Bowl of Beauty kwitła już i jest zgodna odmianowo.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

20 drzewiastych - to niezła kolekcja. ;:224
Ja mam tylko kilka i aż o tyle chyba za dużo, bo kwiaty je wypierają.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Elu, pomyłka korzystna :D, a i białą też będziesz miała. Więc ostatecznie wszystko pomyślnie się ułożyło :D :wink:
Grażynko, jak już zupełnie do nich się zniechęcisz, to chętnie znajdę dla nich miejsce
:D :wink:
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Obrazek

Obrazek

Do zobaczenia za rok ...

Obrazek Obrazek

Takie to NN

Obrazek
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Dziękuję za odwiedzinki i wpadam z rewizytą. Zachwyciły mnie Twoje Piwonie - moje wielkie chciejstwo.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przy ewentualnej likwidacji wezmę to pod uwagę. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Cudne ;:138 ;:138 ;:138 Peonie, ma się rozumieć ;:108 Ten różowy pompon i lekko różowa pojedyncza, niezwykłej piękności. Ty o peoniach pewnie wiesz już wszystko, bo nawet książki nabyłaś, co uważam za naturalny krok, jeśli się poważnie podchodzi do tematu, jakim jest niewątpliwie hodowla kwiatów, ale w mojej biblii tzn. miesięczniku Twój Ogrodnik, przeczytałam obserwacje p. Grabowskiej (wydawca pisma) po jej wizycie w Chinach w ogrodzie peonii. Jakie długie złożone zdanie mi się napisało. Pisze ona tak: W Ogrodzie Piwonii podpatrzyłam sposób, który teraz stosuję w moim ogrodzie. Otóż piwonie są tam sadzone po kilka sztuk w kwaterach z gliniastą ziemią, okolonych wałami wysokości mniej więcej 10 cm. Chodzi o to, by woda podczas podlewania nie rozlewała się na boki i docierała do korzeni. W okresie upałów krzewy dosłownie stoją w wodzie. Piwonie nie lubią, gdy woda leje się im na kwiaty. Warto w czasie deszczów ustawić daszek nad krzewem np. z włókniny. I tu się uśmiałam bo Ty musiałabyś sporą część swojego ogrodu zadaszyć. A odmiana Król Kwiatów (piękna) jest symbolem miasta Luoyang. Zrobiłam fotkę strony z peoniami będzie w moim wątku. Przepraszam, że się tak rozgadałam, ale o kwiatkach, podobnie jak o psach i kotach, mogę bez końca :;230
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Kalmio :)
A mogę Cię prosić, żebyś zajrzała do mnie i popatrzyła na moje piwonie nn. Może będziesz wiedziała co to?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Łana ;:167 pozachwycałam się Twoimi cudnymi piwoniami, ojjj jest co podziwiać ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Łano ;:167
Z ogromną przyjemnością nadrobiłam powyjazdowe zaległości :) Twoja kolekcja piwonii jest zachwycająca!!
Caribii nie mam, ale trzymam kciuki za Twoją, bo jest rzeczywiście cudna :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

izabell12, witaj! Dzięki za odwiedziny, bardzo mi miło :D Zapraszam serdecznie :D
Grażynko, no to już oczywiście tylko w ostateczności. Liczę, że jednak nie pozbędziesz się tych wspaniałych kwiatów i będą przez długie lata upiększać Twój wspaniały ogród ;:108
Jolu, masz piękne odmiany. Z roku na rok będą coraz większe i będą coraz obficiej kwitły ;:108
Jagusiu, szkoda, że nie mogłam Tobie pomóc w identyfikacji :( U mnie niezidentyfikowanych odmian też, niestety, przybywa ... :(
Halinko, witaj, dawno do mnie nie zaglądałaś, miło Cię widzieć :wit :D ;:167
Moniko, witaj ;:167 Moja 'Caribia' zaczęła puszczać młode odrosty :heja Następnym razem zrobię zdjęcia i wtedy liczę na Twoją opinię, czy coś jeszcze będzie z tych moich dwóch 'Caribii' . Cieszę się, że moje peonie Tobie się podobają ;:196
U nas już po burzy, mam nadzieję, że w nocy też popada. Pozdrawiam serdecznie :D
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Łano!
Ciekawa historia Twojego ogrodu zainteresowała mnie szkoda tylko,że pokazujesz takie małe fotki,które nie pokażą prawdziwego uroku ogrodu.Nie wzoruj się na nie których właścicielkach ogrodów,które widzą w nim tylko kwiaty,kwiaty i nic więcej.Niewątpliwie masz piękny ogród i pokazuj go takim jakim jest,drzewa rosną powoli i wymagają czasu.Moje sosny na początku miały 40 - 50 cm wysokości a świerki siałem z nasion wydobytych z szyszek kilka lat temu.Dziękuję Ci za miłe słowa o naszym leśnym ogrodzie.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Łano ;:196
Nic nie szkodzi - mnie nieszczególnie zależy na poznaniu nazwy odmianowej - grunt że ładnie kwitnie. I się rozrasta. Jakbyś nazwała to by były nazwane a tak to będą nn i już, no problem.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”