Miło mi bardzo że tak się podoba CAŁUSEK to jego imię pasuje do niego jak ulał
Wczorajszy dzień zakończył się upolowaniem długo wyczekiwanej miniaturki .Tym razem żółtej .Mam podobną ale z tych większych a zakochałam się w tych malcach i właśnie taką jeszcze chciałam do rodzinki mini miniaturek
Oto ona

moje Lodzie mają podobne kwiatuszki
To maleństwo wpadło mi w oko już wtedy kiedy kupowałam białą m.m. ale ponieważ były w wazonach i kulkach żelowych kosztowały 41zł. Cena trochę zaporowa.Mnie ten wazon do niczego (nie lubię kwiatów ciętych i takowych nie dostaję ) kulki podtrzymujące wilgoć no może ale tu wyglądało to tak jakby storczyki były roślinami wodnymi .Po prostu chcieli je utopić

tak to wyglądało .Niema zdjęcia w wazonie bo po odejściu od kasy zaraz ją wyjęłam z tej wody i dosłownie naciskając doniczusię wyciskałam strużkę wody i to całkiem niezłą . Wybrałam jedną z najładniejszych .Wiecie teraz kosztują 18 zł. wyliczyłam -wazonik około 10 zł. -kulki żelowe około 5 zł. .Wychodzi na to że storczyk w tej chwili kosztuje coś koło 3 zł.
Wieczorem bo jeszcze odwiedziłam córcię i dostałam do przesadzenie jej storczyka którego dostała od przyszłej teściowej przesadziłam od razu tego podtopionego malca .Teraz jest w nowej doniczce po deserku Arletka podpowiedziała mi ten fantastyczny pomysł

,w suchym podłożu obłożona spagnum i odpoczywa

w towarzystwie koleżanek