Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Gosiu, po prostu musisz spróbować, w ciepłym, słonecznym miejscu i na żyznej glebie, bo to żarłok. Powodzenia ;:196

Marzanko, to świetna wiadomość. Zalety drobiu są wielorakie- dostarcza jajek, zjada różne nadwyżki z gospodarstwa (nic się nie zmarnuje- ani suchy chleb, ani obierki z ziemniaków, ani nawet resztki zupy z obiadu), masz nawóz za darmo, no i na mnie kurki działają jeszcze relaksująco :lol:

Dalu, a na giełdzie kwiatowej jest taki fajny pan, chyba nie chciał wozić resztek roślin z powrotem, więc wolał dodawać do zakupu. Koleżanka dostała od niego sałaty do kupionych roślin balkonowych :) Rozumiem Twoje wzburzenie związane ze ślimakami, miałam ich plagę w zeszłym roku. W tym jest za sucho, więc ich populacja jest śladowa na moim piaszczystym terenie. Ostatnio pojawiły się na rynku ogrodniczym pułapki z atraktantem, dokupić trzeba jeszcze piwo i podobno to działa, łatwiej je wyłapać bo się "zbiegają" w jedno miejsce. Muszę to wypróbować kiedyś.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Aniu kureczka super :uszy a jajeczka jak smakują też czekoladowo :;230 :;230
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wracam... dusza zbłąkana... Ale większość czasu spędzam na podlewaniu... Bo mnie ominął i grad... i deszcz... Ani kropli od... dawien dawna. A lać muszę, bo dużo nowych nasadzeń...
No, a sobota wolna, prawda???
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, czekoladowo i z niespodzianką w środku :;230 No nie, jajko standardowo smakuje :)

Izuś, ja wczoraj cały wieczór podlewałam, bo wierzch suchy jak pieprz i młode roślinki sobie nie radzą. Sobota wolna, w dodatku zapowiadają deszcz :wink: więc ogródki nam się same podleją :D
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Aniu, wydaje się że tak niedawno zaczynałaś swoją przygodę z kurkami, a tu już takiego stadka się dochowałaś. Piękne masz te kurki, a jajka kolorowe - rarytasik :D A co z tymi, które były takie łysawe jak je kupiłaś? Piórka im odrosły?

Co do piwa na ślimaki, to potwierdzam. W zeszłym roku te ślimaki bez skorup obżerały mi Anabelkę. Postawiłam spodek z piwem przy krzaczku i te wszystkie ślimaki się do tego spodka zbiegły i pozdychały w tym piwie. Widok tych zdechłych, śmierdzących ślimaczysk był odrażający, ale hortensja uratowana :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Szkoda tylko, że zamiast padać w tygodniu, to jak zwykle będzie padać przez weekend :roll:
Aniu, nieamowita ta chmura, cudne ujęcie ;:180
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Aniu czy ty już miałaś u siebie kukurydze truskawkowa ? zea japonica
Właśnie mam zamiar ja wysiać, i zastanawiam się czy to dobra odmiana.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, kurki w większości poobrastały, ale teraz znowu część łysa, zmiana piór następuje i chodzą takie golce.

Aniu, to jest jakieś fatum, że w weekendy pada, chociaż lepiej w weekend niż wcale :wink:

Gosiu, tę kukurydzę mam posianą pierwszy raz, też jestem ciekawa - u nas ją sprzedają jako roślinę ozdobną, ale podobno jej kolby się nadają na popcorn. Z odmian cukrowych mam wysadzone Gucio i Ambrozja, Ambrozję miałam w zeszłym roku i była bardzo smaczna.
Wysadziłam też rozsadę Oaxacan Green. Będę teraz obserwować różnice w tempie wzrostu i plenności moich kukurydz :)

Dzisiaj miałam bardzo udany dzień mimo deszczu! Spotkanie z forumkami już znanymi: Izuś z M, Martuś, Pamelko ;:196 i nowo poznana Gorzatko ;:196 Było mi bardzo miło spędzić czas w Waszym towarzystwie.
Szkółka w Krzywaczce pokazała się od najlepszej strony, z ciekawym asortymentem roślin w sprzedaży i piękną kolekcją do podziwiania.
Obrazek
ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przedstawię jeszcze moje zdobycze wczorajsze :)
Hosty: Fragrant Bouqet, Great Expectation, Fire and Ice, złote oregano, ozdobny szczaw, dereń kanadyjski i kielichowiec.
Obrazek
Obrazek
Przybyły mi też śliczne małe kleomki i odmianowy żywokost i gorysz miarz. Dzięki dziewczyny ;:196

A dzisiaj można u mnie obserwować głównie takie obrazki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ulala... jak ja wam zazdroszczę :oops:
Następnym razem żadna siła nie zatrzyma mnie w domu :)
Zdobycze tłuste ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

OOO jaka szkoda, że nie wiedziałam o spotkaniu - akurat ten piątek wzięłam opiekę i miałam wolne ... zastanawialiśmy się nad szkółkingiem .. ale przełożyliśmy to na środę - bo szkoda nam było dnia ... Dużo zrobiliśmy w ogrodzie. a do szkółek postanowiliśmy pojechać po pracy ....

A przyjechałabym na 100%

Hosty suuper - ja właśnie na tę Fire and Ice oraz derenia poluję.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu bardzo miło było spotkać się kolejny raz i to jeszcze w takim miejscu ;:108
Placuszki muszę pochwalić ;:180 , między innymi za możliwość uchwycenia za ogonek :D Twoje pomysły są boskie ;:63
Mam nadzieję, ze jesteś zadowolona z nabytków i możliwości delektowania tak pięknych widoków w strugach deszczu :;230
I dziękuję za zawieszki, mam nadzieję, że zdołasz zakupić kolejne opakowanie :roll:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Zielona_Ania pisze:Przedstawię jeszcze moje zdobycze wczorajsze :)
Hosty: Fragrant Bouqet, Great Expectation, Fire and Ice, złote oregano, ozdobny szczaw, dereń kanadyjski i kielichowiec.
Obrazek
Ho, ho...niezłe zdobycze, piszesz, że ozdobny szczaw? Jest jadalny, chyba gajowy?
Posadziłam u siebie trzy sztuki. Jedna zawieszka i mi się dostała :heja, z marchewnikiem. Jak miło Aniu, że pamiętałaś. Dziękuję bardzo ;:196
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, jasne - szkółking w towarzystwie zawsze lepiej wychodzi ;:196

Miiriam, ach ten termin był trzy razy już przekładany, już się sama pogubiłam w datach :lol: W Krzywaczce funkie bardzo ładne, polecam.

Pamelko, mnie było też niezmiernie miło znowu Cię spotkać, ciszę się że akacjowe placuszki smakowały. Zawieszki mi zostały w torebce z piątku, czasem warto nie sprzątać za dokładnie... ;:224 Fajnie że się przydadzą :D

Vituś, szczaw obstawiam krwisty. Jadalny oczywiście, tylko niech się zechce rozrosnąć, póki co traktuję jako dekorację :D Marchewnik obiecałam, słowa dotrzymałam ;:196 Niech rośnie zdrowo i smacznego :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

właśnie Krzywaczkę i Śledziejowice chcemy odwiedzić i jeszcze Jawornik pewno .. a może i gaj .. w zależności od czasu ..

W Krzywaczce te hosty w ogrodzie niezmiennie mnie zachwycają :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”