Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 1

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Amatorzy pomidorów gruntowych

Post »

Noc była u mnie taka chłodna (6 stopni!), że spanikowałam i schowałam rozsadę z balkonu do domu. :shock: W sobotę wysadzam pomidory do gruntu, mam nadzieję, że będzie już bez niespodzianek, bo ten chłód lekko mnie przeraził. Nóżki i spody liści są podbarwione fioletem. Mam nadzieję, że się ogarną, dostaną agrowłókniny na wyściółkę, liczę, że to im posłuży...
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uni57 takie jednodniowy spadek nic im nie zrobi , już dawno powinnaś je była wysadzić :)
Jak możesz to wysadzaj jak najprędzej :D , szkoda czasu , a jest piękny :D
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

U mnie dzisiaj w nocy było +1*C. Nie spodziewałam się.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

no cóż trzeba odwiedzać pogodynkę :D
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Awatar użytkownika
MENA515
500p
500p
Od: 9 mar 2010, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj ma być cieplej. Ale te burze i grad, które zpowiadali mnie martwią...Znowu w nocy spać nie będę ;:14 Niby to tylko pomidory dla siebie, czemu aż tak się martwię? Normalnie świra dostałam :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rybka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 14:22

Post »

Nie przejmuj sie, wiecej nas takich "swirowatych" :wit
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

MENA515 Ty się nie przejmuj , jedna czy dwie noce to jeszcze nie jest oznaka świrowania :;230
w zeszłym roku do mikołaja miałem pomidory w namiocie , oczywiście nie przemrożone i namiot nie ogrzewany , to dopiero była jazda :D dwa razy w nocy wstawałem i sprawdzałem jaka temperatura :D
iwonas85
200p
200p
Od: 27 mar 2011, o 21:27

Post »

A ja myślałam, że tylko ja mam świra i 15 razy dziennie do pomidorów latam :D
mmgg
200p
200p
Od: 16 mar 2010, o 09:23
Kontakt:

Post »

Moje już od dobrych trzech tygodni są w gruncie i naprawdę zaczynają wyglądać lepiej i zdrowiej niż te w tunelu.
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

Jak to , w tunelu ja już zrywam owoce i zero oprysków ,a za miesiąc likwidacja i jeszcze raz będą posadzone , a w gruncie ? , u mnie też zero ,ale pomidorów, bo po co patrzeć jak zaczynają chorować i nic z tego nie mieć.
mmgg
200p
200p
Od: 16 mar 2010, o 09:23
Kontakt:

Post »

Nie wiem:) Po prostu te w gruncie zrobiły się bardziej krępe, kwitnie już chyba połowa z 70 krzaków i na mój gust wyglądają lepiej i zdrowiej niż te w tunelu, aczkolwiek te tunelowe mają już pierwsze zawiązki owoców.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

no nie każdy grzeje w tunelu :P
:)
p.s.\
brakło mi " nie każdy " :)
Awatar użytkownika
MENA515
500p
500p
Od: 9 mar 2010, o 09:14

Post »

Ja się nakryłam, że gadam do swoich, śni mi się jak je zrywam i smakuje, obłęd normalnie :D.
W szklarence z dnia na dzień coraz więcej kwitnie. Na dworku na razie 2 odmiany zaczynają rozkładać paczki :). Jeszcze niczym ich nie pryskałam. Nie znam się na tym i myślę, że prysnę jak się coś zadzieje... do owoców jeszcze u mnie daleko, ale oby szczęśliwie dotrwały do tego czasu, to najważniejsze :D.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

MENA515 tylko swoich pomidorów nie nazywaj męskimi imionami ,bo jak przez sen zaczniesz do nich mówić ....
:;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

mmgg pisze:Nie wiem:) Po prostu te w gruncie zrobiły się bardziej krępe, kwitnie już chyba połowa z 70 krzaków i na mój gust wyglądają lepiej i zdrowiej niż te w tunelu, aczkolwiek te tunelowe mają już pierwsze zawiązki owoców.
A w tunelu masz posadzone te same gatunki co w gruncie? jeśli nie, to normalne, bo pomidor wysoki ma inny pokrój.
Szkoda że tych w gruncie nie opisałeś :( .
Ja mam 2 karłowe Atol który ma już owoce malutkie i dostałam od sąsiadki Rumbę ożarowską, opisane także o pomyłce mowy być nie może.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”