Ogródek KaRo cz.3
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Perło bardzo bym chciała by mój powojnik miał kwiatki takiego koloru jak Twój.
Jest to śliczny niebieski kolor.
A liście???,pewnie wszystko zależy od warunków w jakich rośnie roślina.
Mam nadzieję,że mój będzie tak samo ładny jak Twój.
Czyli co?Nie przycinasz go absolutnie?Rosnie w słońcu i ziemi wapiennej?
Jak długo go już masz?
Dorotko - żebyśmy się dobrze zrozumiały- tniemy prawie przy ziemi powojnik bylinowy ,
ten o fioletowych kwiatkach i cienkich brązowych pędach.
Jest to śliczny niebieski kolor.
A liście???,pewnie wszystko zależy od warunków w jakich rośnie roślina.
Mam nadzieję,że mój będzie tak samo ładny jak Twój.
Czyli co?Nie przycinasz go absolutnie?Rosnie w słońcu i ziemi wapiennej?
Jak długo go już masz?
Dorotko - żebyśmy się dobrze zrozumiały- tniemy prawie przy ziemi powojnik bylinowy ,
ten o fioletowych kwiatkach i cienkich brązowych pędach.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Iwonko dziękuję za odwiedziny,wiosna powolutku ale zbliża się już wszędzie.
Moje żonkile maja już prawie 20 cm wysokości ,niektóre tulipany również są dość duże.
Będzie coraz milej i bardziej kolorowo.
Każdego dnia będziemy zapewne widzieć różnice a Ty mieszkasz blisko mnie więc prawie w jednym czasie zawita do nas wiosna.
Pozdrawiam
Moje żonkile maja już prawie 20 cm wysokości ,niektóre tulipany również są dość duże.
Będzie coraz milej i bardziej kolorowo.
Każdego dnia będziemy zapewne widzieć różnice a Ty mieszkasz blisko mnie więc prawie w jednym czasie zawita do nas wiosna.
Pozdrawiam

- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karo połazikowałam sobie po twoim ogródku jest tak pięknie o kazdej porze roku i tyle miejsca na wszystko , masz tak dużo host ze jestem w szoku ja mam ledwie trzy odmiany choć wydaje mi sie że jedna jak podrośnie to bedzie inna tzn 4 odmiana ale to stwierdze póxniej , pieknie na prawde jestem pod dużym wrażeniem, chyba nie pracujesz zeby to wszystko tak utrzymać potrzeba wiele czasu i pracy, bedę zaglądac nadal
Pozdrawiam Serdecznie
Pozdrawiam Serdecznie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Krysiu , znowu pokazujesz krzepiące "obrazki"- budzące się do życia ranniki i piękny czyżyk to rzeczywiście widoczny znak wiosny; a tymi nieudolnymi próbami powrotu zimy ja już się wcale nie przejmuję. Gdy tylko wyjdzie słoneczko , w ogrodzie śpiewają ptaki, nie wiem , jakie , bo się nie znam , ale robi mi się od razu weselej
U mnie wystartowały narcyzy, krokusy i ślicznie kwitną przebiśniegi (nazwane tak chyba przez pomyłkę , bo w tym roku nie widziały one za dobrze śniegu...)Dziś zauważyłam ,że zaczynają wychodzić ...hiacynty!Tak więc , mimo,że nie kalendarzowa , ale wiosna jest już chyba tuż , tuż za furtką do ogrodu. I bardzo dobrze

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
POzdrawiam wszystkich odwiedzających mnie w moim ogródku.... 
Jeżyki chyba ucinają sobie drzemkę,bo nie spotykam ich na terenie ani też nie zajduje ich Reda,która niewątpliwie dałaby sygnał każdego wieczoru kiedy biega samopas .
Mam nadzieję,że nie wyprowadziły się a tylko drzemią gdzieś w liściach....
W oczekiwaniu na Wiosnę ,przeglądam zbiory moich fotografii i odkrywam rosliny ,które mnie zachwycają niezmiennie od lat i z którymi już mam kolejne plany ,oczywiście przesadzania- tworzenia nowych kompozycji.
Przecież np.tak piękne żurawki nie powinny rosnąć w najmniej uczęszczanym miejscu
w ogrodzie,prawda?

Heuchera "Cascade Dawn"

Heuchera "Creme Brule"

Heuchera "Bressingham Bronze"

Heuchera 'Plum Royale'

Heuchera "Palace Purple"

Heucherella 'Sunspot' (Żuraweczka)

Jeżyki chyba ucinają sobie drzemkę,bo nie spotykam ich na terenie ani też nie zajduje ich Reda,która niewątpliwie dałaby sygnał każdego wieczoru kiedy biega samopas .
Mam nadzieję,że nie wyprowadziły się a tylko drzemią gdzieś w liściach....
W oczekiwaniu na Wiosnę ,przeglądam zbiory moich fotografii i odkrywam rosliny ,które mnie zachwycają niezmiennie od lat i z którymi już mam kolejne plany ,oczywiście przesadzania- tworzenia nowych kompozycji.
Przecież np.tak piękne żurawki nie powinny rosnąć w najmniej uczęszczanym miejscu
w ogrodzie,prawda?

Heuchera "Cascade Dawn"

Heuchera "Creme Brule"

Heuchera "Bressingham Bronze"

Heuchera 'Plum Royale'

Heuchera "Palace Purple"

Heucherella 'Sunspot' (Żuraweczka)