Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Aniu, ależ grad u ciebie padał :shock: U nas nie padało od bardzo dawna, susza jest jak nie wiem co . Podobno od czwartku maja przyjść burze, zobaczymy .
Gratulacje dla kurki za piękne czekoladowo-mleczne jajko ;:138 ;:138 ;Byle tak dalej :lol:
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak sobie myślę, że kształt jajka jest idealny - i co za różnorodność kolorów ;:138
:uszy
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Anulko to dzięki Tobie:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zielona_Ania pisze:A teraz wyczekiwana premiera, moja kurka marans, zniosła swoje pierwsze jajko!
A ja widzę trzy jajka :lol:
Aniu, dobrze, że większych strat grad nie poczynił...Chociaż na widok podziurawionej sałaty pewnie serce by mi nie załkało tak, jak na widok zmasakrowanych host u Romka, ale tu o zmarnowany trud ogrodniczy też chodzi...No to dobrze, że straty do przeżycia :)
Co czytam? Twoje ulubione czosnki to czosnki ozdobne? :shock: :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Gosiu, ja już nie wiem co gorsze -takie deszcze czy susza. Chciałoby się czegoś umiarkowanego. Zważyłam jajka, dzisiejsze i wczorajsze - mają równo po 56g, raczej są niewielkie. A po takiej dużej kurce można by się spodziewać czegoś więcej. Kolor faktycznie mlecznej czekolady :) Przy białym jajku leghorna wyglądają bardzo elegancko.

Aniu mogę powiedzieć że moja kurza pasja trwa dopiero rok, a już osiągnęłam mój cel, czyli wielkanocne jajka :D

Grażynko, pięknie zakwitła i wcześnie! Bardzo się cieszę :D Pomidorki od Ciebie dobrze sobie radzą, tylko ostatni grad troszkę je przygniótł.

Martuś, ano wiem że mogło być gorzej. Moje skromne hostki rosną w miarę osłonięte, zwłaszcza te pod sosną mają dobry parasol z gęstych gałęzi. Czosnki ozdobne też można jeść ;:224 więc się aż tak nie dziw :lol: Czosnek ze zdjęcia to i bulwki i liście i kwiaty - ale pocieszę Cię że mi szkoda zrywać.

Dzisiaj było plewienie i sadzenie kukurydzy. Posadziłam też dwie okry które dostałam od koleżanki i mam nadzieję że mi zakwitną i zaowocują. Wczoraj do gruntu trafiły ogórki i cukinie, powoli zbliża się finisz wysadzania w warzywniku. Jeszcze dynie - uuu, miejsca już nie ma.
Z dzisiejszych obserwacji:
Rozkwitły moje kochane :)
Obrazek
Rutewka ze złocieniem - rutewkę sadziłam, złocień od matki natury w tym miejscu, a tak mi się to podoba :D Lubię takie chwasty.
Obrazek
Wydarzeniem wieczoru było pojawienie się chmury mammatus
Obrazek
A jeszcze na dobranoc portret kurki Pupul - to ona znosi mi czekoladowe jajka :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, a ja do Ciebie z pytaniem przychodzę.
Czy można uprawiać paprykę nie pod folią, czyli pod gołym niebem?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

odpowiem ja, bo paprykę sadzę corocznie i pięknie dojrzewa, Aniu nie wiem teraz co podziwiać, kurki, jajka czy kwiatki ;:63
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, niektóre papryki nadają się tylko pod osłony, tak że dużo zależy od odmiany. Jeśli lato jest ciepłe to odmiany gruntowe pięknie plonują.

Lawendo, dziękuję, już widzę takie zdjęcie: kurka znosząca jajko pod kwiatkami :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu "wymionowa" chmura :shock: chciałabym taką sfocić, jednak, jak pomyślę, że zwiastuje groźne i gwałtowne burze, to mam uczucia mieszne. Mam nadzieję, że jednak minęła Was bokiem.
Fotka pierwyj sort :uszy (dla młodszego pokolenia, które z jez.rosyjskim na bakier :lol: first class :;230 ).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko, nie było nic z tej chmury, ani kropelki, za to widok piękny.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

A można zamówić u tej kurki jajka w innych kolorach? :;230
Chmura niesamowita! Tyle ostatnio gwałtownych zjawisk w przyrodzie, że i pięknie i strasznie :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawle, niestety kurki nie działają w ten sposób :lol:

Dzisiaj chciałam kupić sobie odrobinę rozsady kalarepki, bo moja padła. Jakież było moje zdziwienie, kiedy do 15 sztuk kalarepki, 10 cynii i 10 sałat dostałam kolejne 5 kalarepek gratis, do tego wczesne kapusty, kapustę ozdobną i tytoń ozdobny. Ale promocja :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dziękuję za odpowiedź ;:196
Nie mam pojęcia jaka to papryka.
Zakupy faktycznie udane. :D
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Chmura ...zjawiskowa,kura ...bajeczna a w ogóle to wiesz ,zaczynam urabiać miejsce na kurnik .Na razie M powiedział ,że musi pomyśleć więc już ziarenko zasiane zostało :wink:
x-d-a

Post »

Aniu, a gdzie to tak rozdają sadzonki warzyw? ;:224 Przydałoby mi się kilka sadzonek sałaty, bo co posadzę kilka w moim warzywniku, to ślimaki natychmiast mi je wp...., o, pardon - zżerają :evil: Rzadko używam brzydkich słów, ale moja heroiczna walka ze ślimakami zaczyna mnie nieco denerwować - zbieram je codziennie i ...wynoszę, bo jakoś nie lubię zabijać, nawet ślimaków.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”