Działka na Kaszubach 2011
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Bez dany od serca bo już zakwitł. Ja też podobnego dostałam i nawet szykował się do kwitnienia ale nie zakwitnie bo pączki mu zmarzły. Kwietnik na pierwiosnkowej rabacie piękny.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Bernadetko - naprawdę Ci się podoba? Mam nadzieję że rojniki nie wyschną w tej malutkiej ilości ziemi. Dodałam do niej takie granulki wiążące wodę. No zobaczymy czy ten eksperyment się uda
Grażynko - kwiaty tego bzu - to jak na razie największa radość w tym sezonie
Nie masz pojęcia jak ja się cieszę, że mu u mnie dobrze...
Kaniu - napisałam na PW! Strasznie się cieszę, ze do mnie zajrzałaś i masz pozytywne odczucia
Lusiu - przestawiłam tę kłodę na koniec pierwiosnkowej rabatki. Przy oczku zrobiło się za gęsto i nie podobało mi się to zupełnie.
W związku z tym zaczęłam robić pierwiosnkową rabatkę od drugiego końca. Teraz mam początek od strony oczka koniec od strony kłody, a środek do zrobienia i ponad trzydzieści siewek do posadzenia. Ale to dopiero jesienią, żeby nie wyschły jak moje nieodżałowane zeszłoroczne orliki od Tuji(
)
Sezon na niezapominajki. Uwielbiam je. Teraz dopiero mam miejsce gdzie się same rozsiewają. Na rabacie wzdłuż wjazdu - gdzie próbowałam wielokrotnie je sadzić za sucho za gorąco i za dużo słońca. Jednym słowem na patelni nie chcą rosnąć...
A więc zdjęcia trochę niezapominajkowe trochę brunerowe....

Grażynko - kwiaty tego bzu - to jak na razie największa radość w tym sezonie

Kaniu - napisałam na PW! Strasznie się cieszę, ze do mnie zajrzałaś i masz pozytywne odczucia

Lusiu - przestawiłam tę kłodę na koniec pierwiosnkowej rabatki. Przy oczku zrobiło się za gęsto i nie podobało mi się to zupełnie.
W związku z tym zaczęłam robić pierwiosnkową rabatkę od drugiego końca. Teraz mam początek od strony oczka koniec od strony kłody, a środek do zrobienia i ponad trzydzieści siewek do posadzenia. Ale to dopiero jesienią, żeby nie wyschły jak moje nieodżałowane zeszłoroczne orliki od Tuji(

Sezon na niezapominajki. Uwielbiam je. Teraz dopiero mam miejsce gdzie się same rozsiewają. Na rabacie wzdłuż wjazdu - gdzie próbowałam wielokrotnie je sadzić za sucho za gorąco i za dużo słońca. Jednym słowem na patelni nie chcą rosnąć...
A więc zdjęcia trochę niezapominajkowe trochę brunerowe....

Gdyby brakowało Ci niezapominajek do kolejnej sesji zdjęciowej to służę sadzonkami
Nie nadążam z ich wyrywaniem 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Brunera Ci jeszcze kwitnie? Moja już dawno po. Za to niezapominajek też mam od groma tylko że różowe prawie same..
Twoje o niebo ładniejsze.Bez rzeczywiście piękny.
Jak zdobędę dębika od razu się pochwalę

Jak zdobędę dębika od razu się pochwalę

O rany, się zgubiłam
Rojniki w kłodzie wytrzymają
Fajnie, że też lubisz niezapominajki 
To Twój ogród to nie ogród?
Ja z kolei tak nie znoszę słowa "działka", że ukułam teorię, że jak jest ogrodzenie to jest już ogród 

Rojniki w kłodzie wytrzymają

To Twój ogród to nie ogród?

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
No muszę przyznać że bardzo malowniczo wygląda ten pniak z roślinami nie ma to jak naturalne ozdoby pięknie 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Odpowiedziałam na PW - zdaje się, że nawet dwa razy
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu donoszę ,że dzisiaj na działce caly dzień padalo i to solidnie.Kwiatki na pewno podlane dobrze.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Lilak 'Sensation' śliczny 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niezapominajka we wszystkich odsłonach jest bardzo, ale to bardzo fotogeniczna. Lubię ja bardzo, ale muszę trzymać w ryzach, bo gotowa zarosnąć całą działkę
Cieszę się, że Ty się cieszysz z liliowców. U mnie wciąż tylko żółte mają pąki i te najwcześniejsze zaczynają kwitnąć.

Cieszę się, że Ty się cieszysz z liliowców. U mnie wciąż tylko żółte mają pąki i te najwcześniejsze zaczynają kwitnąć.
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Jak pięknie niezapominajkowo! ;)
A moja brunnera się rozrasta, ale nie kwitnie, niestety..
A moja brunnera się rozrasta, ale nie kwitnie, niestety..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- amba19
Paweł - na razie dziękuję
Wiem jakie potrafią być ekspansywne. Zrobiłam sobie problem na poprzedniej działce w Oliwie. Całymi wiadrami wynosiłam potem na kompost
Paulo - mam nadzieję że szybko dostanę tę informację
Brunera najpierw zmarzła i wyglądała żałośnie a potem wypuściła takie piękne i wielkie liście, że istny szok przeżyłam
Siberio - fajnie że się znalazłaś
W takim rozumieniu jak piszesz - to ja faktycznie mam ogrodzony ogród
W kwestii niezapominajek jesteś w błędzie. Ja ich nie lubię - ja je uwielbiam po prostu. A najbardziej podoba mi się to - jak się pojawiają wiosną w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach. No ale ja mam działkę a nie kulturalny i zaplanowany od A do Z ogród
Joanno - jak tylko pierwszy raz spojrzałam na tę kłodę, od razu zobaczyłam w niej doniczkę - i wiedziałam że MUSZĘ ją mieć....
Kaniu - widziałam, czytałam, odpisałam
Zapraszam częściej
Grażynko - takie wieści zawsze mile widziane
Dawid - wielkie dzięki za to, że ochrzciłeś mój najpiękniejszy bez
Ja się przymierzałam od poniedziałku, żeby poszukać nazwy tej odmiany i jakoś na zamiarach się kończyło
.......
Tujko - ja jeszcze nigdy nie miałam tylu pąków na liliowcach. Jestem po prostu zachwycona.
Agato - może w przyszłym roku... Bo w tym to już chyba nie ma co liczyć na kwiaty. Ale one liście mają również bardzo dekoracyjne
O dziwo - w niedzielę jeszcze spotkałam na działce ostatnie tulipany....

Paulo - mam nadzieję że szybko dostanę tę informację

Siberio - fajnie że się znalazłaś

W takim rozumieniu jak piszesz - to ja faktycznie mam ogrodzony ogród

W kwestii niezapominajek jesteś w błędzie. Ja ich nie lubię - ja je uwielbiam po prostu. A najbardziej podoba mi się to - jak się pojawiają wiosną w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach. No ale ja mam działkę a nie kulturalny i zaplanowany od A do Z ogród

Joanno - jak tylko pierwszy raz spojrzałam na tę kłodę, od razu zobaczyłam w niej doniczkę - i wiedziałam że MUSZĘ ją mieć....
Kaniu - widziałam, czytałam, odpisałam

Grażynko - takie wieści zawsze mile widziane

Dawid - wielkie dzięki za to, że ochrzciłeś mój najpiękniejszy bez

Tujko - ja jeszcze nigdy nie miałam tylu pąków na liliowcach. Jestem po prostu zachwycona.
Agato - może w przyszłym roku... Bo w tym to już chyba nie ma co liczyć na kwiaty. Ale one liście mają również bardzo dekoracyjne

O dziwo - w niedzielę jeszcze spotkałam na działce ostatnie tulipany....

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja już myślałam że jakieś stare zdjęcia wstawiłaś 

- amba19
Comciu - ja Ci przysięgam na kolanach - że to fotki z niedzieli i poniedziałku!
Oprócz tulipanów miałam jeszcze resztki kwitnącej sasanki!
Oprócz tulipanów miałam jeszcze resztki kwitnącej sasanki!
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
wiem , że już to mówiłam .. ale powstrzymać się nie mogę - MISTRZU FOTOGRAFII ...