Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie przed chwilą zauważyłam twoje wilcze łyka. Aż mi zapachniało przed monitorem :P Zauważyłam również, że u ciebie klimat o wiele, wiele łaskawszy .... :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu - czy twój balkon jest szczelnie zabudowany? To miałabyś świetne warunki zrobić z niego palmiarnię, albo ogród tropikalny w skali mikro. :wink: :lol: Moim marzeniem jest posiadać oranżerię ale to chyba nierealne, aby ją mieć to musiałabym chyba wygrać w totolotka. :roll:

Tulipanko - ja najchętniej zabrałabym je do domu i całymi dniami wąchała. Mają tak cudowny zapach, że aż szkoda, że kwitną tak wcześnie i nie ma warunków do tego aby stale je podziwiać. Nie wiem czy klimat mam łaskawszy, bo dzisiaj był przymrozek / -2,6 stopnia / i nadal trzyma. A jak się wyjaśni wieczorem to będzie jeszcze większy. Czy moje wawrzynki wtedy wytrzymają ? :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Grażynko! Trochę się zasiedziałam w innych ogrodach, ale w Twoim już też nadrobiłam zaległości ;).
Piękną masz wiosnę! Jupi! ;:138 ;:138 Ależ się cieszę, bo w tym układzie to co najlepsze w roku już jest na wyciągniecie ręki!
Śnieżyczki kwitną, więc czas już na porządki w ogrodzie?! Też nie zdążyłam obciąć badylków jesienią.
Może udałoby mi się w przyszłą sobotę wyskoczyć na działkę? Ale to nic pewnego ... :(
Pozdrawiam serdecznie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Wisienko :!: ;:100
Ja też buszuję po innych ogrodach i już nie nadążam wszędzie się meldować. :lol: Dlatego masz wybaczone. :wink:
Oj, strasznie jestem ciekawa jak u Ciebie w ogródku. Czy już coś zaczyna wyglądać z ziemi ? U niektórych to już prawdziwa wiosna a u mnie dopiero przedwiośnie.
Jedż na działeczkę jedż i nie zapomnij zabrać aparatu , bo już nie mogę się doczekać co tam słychać. :?: :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to jeszcze trochę przedwiośnia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Grażynko, ślicznie kwitną te wawrzynki :)
wiosna zbliża się wielkimi krokami.... choć u mnie dziś ponuro, deszcz mży... :(
byłam chwilę na działce, zaraz jadę z powrotem (zaczęli nam kłaść płytki w łazience!!), coś tam u mnie też już wystawia łebki z ziemi, na pewno narcyzy i albo szafirki albo krokusy bo nie wiem, co tam posadziłam :oops:
oo i stokrotka ma jeden kwiatek :D oby tak dalej!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Joluś - u mnie też pogoda dzisiaj w kratkę a w nocy przymrozek się szykuje. Jest już teraz - 1 stopień.
Na chwilkę tylko wyjrzało słonko. Poza tym jest mglisto i zimno.

Wszystkim, którzy kochają nowości polecam zajrzeć na stronę:
http://www.florlang.pl/index.html
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Grażynko człowiek chory wychodzi z takiego oglądania ,wszystko by się chciało mieć :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Prawda, że piękne :?: I wcale nie niemożliwe. Widziałam sadzonki tych roślin w cenie 8 do 22 zł u różnych dostawców wprawdzie, ale dla chcącego nic trudnego. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAM,
Dzięki za informację i powitanie przymierzałam się do tego forum od roku i kończyło się tylko na podziwianiu, a wracając do tematu trujące ale piękne, mimo że dość często odwiedzam rózne ogrodnicze sklepy jakoś nie rzuciły mi się w oczy, muszę dokładniej popatrzeć, u Ciebie prawdziwa wiosna, u mnie jeszcze nie, ale to może i lepiej bo coś za wcześnie w tym roku to wszystko wychodzi, proszę o następne fotki z cudeńkami
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Asiu - wiosna jak wiosna, bo dzisiaj rano było - 5 stopni. Mało tego to mgła taka, że nie widać nic na 10 m. A więc znów wszystko trochę przystopuje, ale już niedługo....... :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Grażynko, u Ciebie -5 a u mnie +4 :shock: , też mi powoli wyłażą z ziemi cebulkowe sadzone jesienią :D
dziękuję za ten link podany wyżej - tkwię na tej stronce od samego rana :D, może w końcu ukształtuje mi się w głowie plan nieformowanego żywopłotu, nad którym to (żywopłotem) mam zamiar w tym roku zacząć prace... :roll:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Grażynko u Ciebie już jest prawdziwa wiosna a wawrzynek po prostu cudo. Zawsze jak na niego patrzę jak kwitnie ,to ciągle chcę go mieć a później jakoś o nim zapominam.Pojawia się dużo roślin w sprzedaży i nie wiadomo co wybrać :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu - ja też nic innego nie robię jak tylko serfuję po necie i oglądam cuda tego świata. Ale w moim przypadku chyba na tym się skończy, bo mój ogródek malutki a i tak mam w nim już napchane do granic możliwości. A czy twój żywopłot ma być kwitnący czy zielony?

Ino - to jest właśnie największy ból. Jest tyle nowości a wszystko piękne i godne uwagi - więc co tu wybrać aby jeszcze się zmieściło? Myślę, że to jest problem wszystkich forumowiczów. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko!
Już któryś raz oglądam Twoje ostatnie zdjęcia,i im częściej je oglądam ,tym bardziej upewniam się,że muszę dokupić śnieżycę wiosenną no i oczywiście wawrzynka.... :lol: :lol: :lol: Jest po prostu śliczny!

Daj znać proszę ,kiedy będziesz siała swoje pomidory,którymi podzieliłaś się ze mną...
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”