Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu - czy twój balkon jest szczelnie zabudowany? To miałabyś świetne warunki zrobić z niego palmiarnię, albo ogród tropikalny w skali mikro.
Moim marzeniem jest posiadać oranżerię ale to chyba nierealne, aby ją mieć to musiałabym chyba wygrać w totolotka.
Tulipanko - ja najchętniej zabrałabym je do domu i całymi dniami wąchała. Mają tak cudowny zapach, że aż szkoda, że kwitną tak wcześnie i nie ma warunków do tego aby stale je podziwiać. Nie wiem czy klimat mam łaskawszy, bo dzisiaj był przymrozek / -2,6 stopnia / i nadal trzyma. A jak się wyjaśni wieczorem to będzie jeszcze większy. Czy moje wawrzynki wtedy wytrzymają ?

Tulipanko - ja najchętniej zabrałabym je do domu i całymi dniami wąchała. Mają tak cudowny zapach, że aż szkoda, że kwitną tak wcześnie i nie ma warunków do tego aby stale je podziwiać. Nie wiem czy klimat mam łaskawszy, bo dzisiaj był przymrozek / -2,6 stopnia / i nadal trzyma. A jak się wyjaśni wieczorem to będzie jeszcze większy. Czy moje wawrzynki wtedy wytrzymają ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Grażynko! Trochę się zasiedziałam w innych ogrodach, ale w Twoim już też nadrobiłam zaległości ;).
Piękną masz wiosnę! Jupi!
Ależ się cieszę, bo w tym układzie to co najlepsze w roku już jest na wyciągniecie ręki!
Śnieżyczki kwitną, więc czas już na porządki w ogrodzie?! Też nie zdążyłam obciąć badylków jesienią.
Może udałoby mi się w przyszłą sobotę wyskoczyć na działkę? Ale to nic pewnego ...
Piękną masz wiosnę! Jupi!

Śnieżyczki kwitną, więc czas już na porządki w ogrodzie?! Też nie zdążyłam obciąć badylków jesienią.
Może udałoby mi się w przyszłą sobotę wyskoczyć na działkę? Ale to nic pewnego ...

Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum
Witaj Wisienko
Ja też buszuję po innych ogrodach i już nie nadążam wszędzie się meldować.
Dlatego masz wybaczone.
Oj, strasznie jestem ciekawa jak u Ciebie w ogródku. Czy już coś zaczyna wyglądać z ziemi ? U niektórych to już prawdziwa wiosna a u mnie dopiero przedwiośnie.
Jedż na działeczkę jedż i nie zapomnij zabrać aparatu , bo już nie mogę się doczekać co tam słychać.

Ja też buszuję po innych ogrodach i już nie nadążam wszędzie się meldować.

Oj, strasznie jestem ciekawa jak u Ciebie w ogródku. Czy już coś zaczyna wyglądać z ziemi ? U niektórych to już prawdziwa wiosna a u mnie dopiero przedwiośnie.
Jedż na działeczkę jedż i nie zapomnij zabrać aparatu , bo już nie mogę się doczekać co tam słychać.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, ślicznie kwitną te wawrzynki 
wiosna zbliża się wielkimi krokami.... choć u mnie dziś ponuro, deszcz mży...
byłam chwilę na działce, zaraz jadę z powrotem (zaczęli nam kłaść płytki w łazience!!), coś tam u mnie też już wystawia łebki z ziemi, na pewno narcyzy i albo szafirki albo krokusy bo nie wiem, co tam posadziłam
oo i stokrotka ma jeden kwiatek
oby tak dalej!

wiosna zbliża się wielkimi krokami.... choć u mnie dziś ponuro, deszcz mży...

byłam chwilę na działce, zaraz jadę z powrotem (zaczęli nam kłaść płytki w łazience!!), coś tam u mnie też już wystawia łebki z ziemi, na pewno narcyzy i albo szafirki albo krokusy bo nie wiem, co tam posadziłam

oo i stokrotka ma jeden kwiatek

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Joluś - u mnie też pogoda dzisiaj w kratkę a w nocy przymrozek się szykuje. Jest już teraz - 1 stopień.
Na chwilkę tylko wyjrzało słonko. Poza tym jest mglisto i zimno.
Wszystkim, którzy kochają nowości polecam zajrzeć na stronę:
http://www.florlang.pl/index.html
Na chwilkę tylko wyjrzało słonko. Poza tym jest mglisto i zimno.
Wszystkim, którzy kochają nowości polecam zajrzeć na stronę:
http://www.florlang.pl/index.html
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- kogra
- Przyjaciel Forum
Prawda, że piękne
I wcale nie niemożliwe. Widziałam sadzonki tych roślin w cenie 8 do 22 zł u różnych dostawców wprawdzie, ale dla chcącego nic trudnego.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAM,
Dzięki za informację i powitanie przymierzałam się do tego forum od roku i kończyło się tylko na podziwianiu, a wracając do tematu trujące ale piękne, mimo że dość często odwiedzam rózne ogrodnicze sklepy jakoś nie rzuciły mi się w oczy, muszę dokładniej popatrzeć, u Ciebie prawdziwa wiosna, u mnie jeszcze nie, ale to może i lepiej bo coś za wcześnie w tym roku to wszystko wychodzi, proszę o następne fotki z cudeńkami
Pozdrawiam
Dzięki za informację i powitanie przymierzałam się do tego forum od roku i kończyło się tylko na podziwianiu, a wracając do tematu trujące ale piękne, mimo że dość często odwiedzam rózne ogrodnicze sklepy jakoś nie rzuciły mi się w oczy, muszę dokładniej popatrzeć, u Ciebie prawdziwa wiosna, u mnie jeszcze nie, ale to może i lepiej bo coś za wcześnie w tym roku to wszystko wychodzi, proszę o następne fotki z cudeńkami
Pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
Asiu - wiosna jak wiosna, bo dzisiaj rano było - 5 stopni. Mało tego to mgła taka, że nie widać nic na 10 m. A więc znów wszystko trochę przystopuje, ale już niedługo.......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Grażynko, u Ciebie -5 a u mnie +4
, też mi powoli wyłażą z ziemi cebulkowe sadzone jesienią
dziękuję za ten link podany wyżej - tkwię na tej stronce od samego rana
, może w końcu ukształtuje mi się w głowie plan nieformowanego żywopłotu, nad którym to (żywopłotem) mam zamiar w tym roku zacząć prace... 

dziękuję za ten link podany wyżej - tkwię na tej stronce od samego rana

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Jolu - ja też nic innego nie robię jak tylko serfuję po necie i oglądam cuda tego świata. Ale w moim przypadku chyba na tym się skończy, bo mój ogródek malutki a i tak mam w nim już napchane do granic możliwości. A czy twój żywopłot ma być kwitnący czy zielony?
Ino - to jest właśnie największy ból. Jest tyle nowości a wszystko piękne i godne uwagi - więc co tu wybrać aby jeszcze się zmieściło? Myślę, że to jest problem wszystkich forumowiczów.

Ino - to jest właśnie największy ból. Jest tyle nowości a wszystko piękne i godne uwagi - więc co tu wybrać aby jeszcze się zmieściło? Myślę, że to jest problem wszystkich forumowiczów.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko!
Już któryś raz oglądam Twoje ostatnie zdjęcia,i im częściej je oglądam ,tym bardziej upewniam się,że muszę dokupić śnieżycę wiosenną no i oczywiście wawrzynka....
Jest po prostu śliczny!
Daj znać proszę ,kiedy będziesz siała swoje pomidory,którymi podzieliłaś się ze mną...
Już któryś raz oglądam Twoje ostatnie zdjęcia,i im częściej je oglądam ,tym bardziej upewniam się,że muszę dokupić śnieżycę wiosenną no i oczywiście wawrzynka....

Daj znać proszę ,kiedy będziesz siała swoje pomidory,którymi podzieliłaś się ze mną...
Pozdrawiam,Małgorzata