Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Andzin sen - ogród początki....

Post »

witaj Anno,

widzę, że dereń i kalina w żywopłotowym wydaniu świetnie sobie radzą ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie uderzyły po oczach te piękne wielgachne kamulce no i skrzacik biegający po ogrodzie :;230 Tytusowi chyb nie bedzie sie podobać jak ogrodzisz posesję . Niedługo wszystko tak podrośnie i sie rozrośnie ,że bedziesz musiała przesadzac roslinki . Sliczny ten orliczek . Przecież Tytus miał już nie leżeć na odnowionej kanapie :roll: ale chyba ułagodził swoją panią ,że znów mu pozwala . Fajny będzie ten skalniak jak wszystko sie rozrośnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Andziu-skalniak super.Już wiem,że Ty masz poziomki Big Panda,a ja za oknem hoduję truskawki.Moje są duże i smaczne.Szczególnie te F1 ananasowe.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

basjak pisze:Ania, różowy orlik nie mniej ładny, niż granatowy :) skalniaczek zarasta coraz bardziej...a jakbyś tak reflektowała na rozchodnikopodobne maluchy, to proszę o adres na pw. U mnie mnożą się w takim samym tempie, jak mszyce :uszy Tylko na nazwy nie licz :;230
Basieńko z góry dziękuje!! zwłaszcza, że w planach mam już kolejne kamienne miejsce, gdzie najładniej prezentują się właśnie rozchodniki i rojniki wszelkiej maści. Jeśli u mnie jest jakiś, którego nie masz to też pisz... niektóre już da się dzielić.
JAKUCH pisze:Mnie uderzyły po oczach te piękne wielgachne kamulce no i skrzacik biegający po ogrodzie :;230 Tytusowi chyb nie bedzie sie podobać jak ogrodzisz posesję . Niedługo wszystko tak podrośnie i sie rozrośnie ,że bedziesz musiała przesadzac roslinki . Sliczny ten orliczek . Przecież Tytus miał już nie leżeć na odnowionej kanapie :roll: ale chyba ułagodził swoją panią ,że znów mu pozwala . Fajny będzie ten skalniak jak wszystko sie rozrośnie
Jadziu, kamulce wreszcie zaczęliśmy porządkować, rośnie murek oporowy, a w następnej kolejności będziemy obkładać długachną skarpę. Tytus nad podziw dobrze zniósł zamkniecie podwórka, wreszcie nie musi być wiązany, ma 30 arów wolności do własnej dyspozycji. Jestem z niego bardzo dumna, bo biega tylko po swoich starych ścieżkach na skalniaku, które właśnie wyłożyłam kamieniem dla niego. Potrzeby wiadome też załatwia w jednym rewirze... Na kanapę, już dawno wrócił jestem zbyt "miętka" :;230
Obrazek

A tu zagadka...wiecie co tak pięknie kwitnie :?:
Obrazek
EwkaEs pisze:Andziu-skalniak super.Już wiem,że Ty masz poziomki Big Panda,a ja za oknem hoduję truskawki.Moje są duże i smaczne.Szczególnie te F1 ananasowe.
dziękuję Ewciu! Twój skalniak też nabiera chrakteru ;:138 Dzięki wielkie za nazwanie poziomek, posukałam dzięki temu info na ich temat, przez przypadek rosną w miejscu dla nich idealnym.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu-sama takie poziomki (3 sztuki)na skalniak kupiłam,a że w Ogrodnictwie Łuckich to odmiana podpisana i pełna informacja od kompetentnego personelu.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Czyżby to chrzanowy kwiatek? :)
Ania, o skalniakach pamiętaj, bo ja mam sklerozę..a właściwie to mogłabym Ci już coś podesłać :)
Połaskotaj klapnięte uszko :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Kontakt:

Post »

Aniu -wybacz, że tak z uwagami wkraczam :oops: ( ale oglądam sobie Twój uroczy wątek i samo mi w oko wpada - zboczenie zawodowe :lol: ). Twój jarząb potrzebuje solidnego palika. Palik ładnie pień wyprostuje, poza tym ciężar gałęzi jest duży, a pień jeszcze nie przyrósł na grubość - może się drzewo złamać lub korzenie się poobrywają i jarząb Ci uschnie.
Co do nowego żywopłotu liściastego - nie pozwól, aby wrastała w niego trawa, zrób delikatne lejki koło krzewów i wyściółkuj korą.

Pięknie Ci się rośliny w donicach rozrosły.... ;:108 Robi wrażenie...
Aha - mam takiego samego kotka jak Twój - myślałam, że to mój jest na zdjęciu :lol:
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo żałuję że nie widziałam Twojego tarasu wcześniej bo bym pewnie coś podejrzała i było by mi łatwiej. Aniu jest piękny jak i cała reszta. Podziwiam i podglądam . :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basjak pisze:Czyżby to chrzanowy kwiatek? :)
Ania, o skalniakach pamiętaj, bo ja mam sklerozę..a właściwie to mogłabym Ci już coś podesłać :)
Połaskotaj klapnięte uszko :D
Wygrałaś konkurs ;:138 oczywiście, że to chrzanowy kwiatek, w nagrodę dostaniesz kilo chrzanu w sezonie ogórkowym ;:196 ;:224
Na pw wysyłam Ci adres i wielka buźka z góry!
Klapnięte ucho wysmyrane, a tu z dziewczyną:
Obrazek
aniawoj pisze:Aniu -wybacz, że tak z uwagami wkraczam :oops: ( ale oglądam sobie Twój uroczy wątek i samo mi w oko wpada - zboczenie zawodowe :lol: )...
Aniu... ja Ci BARDZO dziękuje za rady, w końcu fachowiec jesteś i zastosowanie się do Twoich rad tylko pożytek przyniesie.
W skrzyniach faktycznie wszystko pięknie przezimowało i może służyć za reklamę Twojej szkółki :heja

Moi mili, ale potrzebuję szybkiej rady, na modrzewiu (właśnie tym w skrzyni) zauważyłam wczoraj wełnowca :!: RATUNKU ... czym to pryskać :?: Muszę szybko zadziałać, póki jeszcze na resztę roślin nie przelazł.
regulamin Andziu
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Andziu nie słuchaj Beatki, naprawdę jej też się pięknie prezentuje.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko co sezon to piękniej u Ciebie , wszystko nabiera odpowiednich kształtów wszystko masz dobrane, podoba mi się bardzo :) masz fajne pomysły a jak to wszystko się rozrośnie to będzie super widok :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu-jak trzeba fizycznego do tych zalecanych lejków pod niektórymi nasadzeniami u Ciebie to służę nawet z własną łopatą.Niestety nie wiem czym tępić wełnowca na modrzewiu.Spytać w "Polanie"?Jutro rano tam będę,a mają osobne stoisko z preparatami.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EwkaEs pisze:Andziu-jak trzeba fizycznego do tych zalecanych lejków pod niektórymi nasadzeniami u Ciebie to służę nawet z własną łopatą.Niestety nie wiem czym tępić wełnowca na modrzewiu.Spytać w "Polanie"?Jutro rano tam będę,a mają osobne stoisko z preparatami.
Ewa, zapraszam serdecznie bez łopaty, chyba że masz ochotę coś wykopać z mojego skalniaczka do swojego :;230 z fizycznymi jakoś sobie poradzę :P
Jeśli możesz to zapytaj w Polanie, a ja swoja droga może już dzisiaj coś kupię u nas w ogrodniczym, bo tacy dosyć "kumaci" ludzie tam są, więc może mi pomogą.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Orlik nie jest granatowy ale prezentuje się ładnie :wink:
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Aniu,widziałam pergolę przytarasową ,już teraz wiem jak wygląda to co mój pan chce zrobić :lol:
Mój menżu chciał pergolę całkowicie do tarasu dosunąć ale widzę u Ciebie fajne rozwiązanie jakie zastosowaliście czyli pergola kawałek dalej od tarasu.
Mogę wydrukować zdjęcie i pokazać władcy i panu memu? 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”