Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

Moni wszystkie jakoś rosną tylko wcięło mi white feather, zginęły liście,ale może coś od korzenia jeszcze wyjdzie?
Zaraz idę na rynek, zakupów nie przewiduję,jedynie jeden wilczomlecz do dołożenia do donicy na cmentarz, chyba zeby?
Wczoraj byłam z koleżanką po kwiaty u faceta pod folie i kupiłam 4 pełne petunie, begonię zwisającą i fuksję zwisającą.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, jak to zginęły liście?
Śliczne te doniczkowce :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Dzień dobry, niosę kawkę ;:40 śliczne kupiłaś te petunie, bardzo ładne kolory :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Śliczne kwiatuchy , czy to te pachnące ?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też pochwalam kwiatowy zakup, widzę też w rządku malwy? Ktoś pisał na FO (może Kogra), ze malwy mają chorobę rozprzestrzenającą się w całym ogrodzie. Ja też mam malwy samosiejki i czekam jakie będą zdania innych na ten temat.
Pozdrawiam Krystyna
Lucy2na

Post »

piękne kwiatki jaka szkoda że ja nie mieszkam na MOJEJ DZIAŁCE ...WTEDY TO MIAŁABYM MILION doniczkowych
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Gosiu :wit śliczne petunie muszę kupić ..ostatnio chodząc po targu to nie wiedziałam co mam wybrać a mając tylko torbę wózek nie bardzo mogłam rozpedzac się ...kupiłam tylko begonie i nn muszę pstryknąc do rozpoznania...
...miłego dnia...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich.Wróciłam z rynku tylko z wilczomleczem tak jak zamierzałam do kompozycji na cmentarz.
Moni,nie wiem co stało się z tą hostą, zaczęły zasychać liście jeden po drugim,aż zginęły wszystkie.Mam nadzieję ,że coś z ziemi wybije,ale mam w tym miejscu lukę,a miało być całe półkole host.
Malgolinka,Agatko, Krysiu,cieszę ,że się wam podobają petunie.Co do zapachu to muszę powąchać.Lucynko,żałuj,że nie masz ogrodu przy domu.Ja odważyłam się na stare lata i nie żałuję.
Misiu,ja teraz nie mam samochodu i jak jestem bez towarzystwa sąsiadki z autem to też myśle tylko o najbardziej potrzebnych zakupach do jedzenia.Mam nadzieję,że we wtorek uda mi się jechać na rynek to kupię wierzbę hakuro, bo nie mam cierpliwości czekać aż ta się namyśli na życie.
Co do malw sama jestem ciekawa czy to prawda,bo mam całe półkole wysadzone i szkoda by było,żeby miały zagrażać innym roslinom.

Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Piękna ta żółta petunia ( w takim kolorku u nas nigdzie nie widziałam) inne też cudne , pięknie będzie w ogródeczku ;:138
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te wszystkie petunie mają taki niesamowity zapach,że jak zamknę oczy mam wrażenie,że leżę na łące pełnej lilii.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie pamietałam, że petunie pachną, dawno ich nie miałam. Ja też żałuję, że nie mam ogrodu przydomowego, na działce inaczej się inwestuje ponieważ bardziej narażona jest na kradzieże i likwidację. Byłam dzisiaj wieczorem w tesko i widziałam donice wiszące z pięknymi curfiniami i begoniami, nie miałam czasu na oglądanie, spieszyłam sie na umówioną godzinę, inaczej to na pewno nie wyszłabym bez kwiatka ze sklepu. Małgosiu mogę kiedyś kupić Ci buciki czy filiżankę. Może i u was pojawią się w ogrodniczym.
Pozdrawiam Krystyna
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Małgosiu, coraz więcej roślin u Ciebie ;:224 Podziwiam Ciebie za roślinki w doniczkach- kiedys miałam też dużo tarasowych roślin, ale zrezygnowałam.... jestem za leniwa :)
Podoba mi sie widoczek przy tarasie i rabatka z kamyków- ale już chyba pisałam, i nie zmieniam zdania. :D

A jak z różą pnącą? Przycięłaś ją? Bo ja swoje podgoliłam prawie przy samej ziemi i wypuszczają pędy.
;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, u nas na rynku też jest duzo zwisających surfinii i begonii,ale spore okazy z doniczką kosztują 14 złJa kupiłam sobie sadzonki po 5 zł i chwila moment bedą tez dorodne,a mam za to 3 ro slinki,a nie jedną.
Aniu, róże pnące i parkowe musiałam przyciąć też przy ziemi,nie wiem czy doczekam się,żeby okryły mi pergolę,dflatego obok posadziłam clematis błękitny anioł i sięga do połowy bocznej ściany.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Małgosiu, świetnie wyglądają te kosze wiszące na pergoli :!: Petunia bardzo oryginalna :)
Nie wiem, co napisać o hoście... W zeszłym roku pies przybłęda zniszczył mi hostę, w tym roku nie wyszła :(
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni, u mnie hosty ubiegłoroczne wyszły wszystkie,nawet bidule biedronkowe są ładne,a nowe tegoroczne kupione w sklepie ogrodniczym zginęły.Zostały tam,gdzie miały być oznaczniki,a były podpędzone w domu i wysadzałam już ładne okazy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”