Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Pole niezapominajek i brzózka wyglądają przepięknie i urokliwie ;:63 Kwitnące azalie to jest coś co bardzo lubię ;:215
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Cudny ten enkiant....szkoda że mój chusteczkowy nie z gumy ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Basiu masz przepięknego koloru różaneczniki ,cudowne grube bzy ,a ten Enkiant powalający .Można dostać zawrotu głowy od kolorków i cudownego zapachu ,rozchodzącego się wokół ;:138
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu! Protestuję! No, jak możesz zawilca porównywać z podagrycznikiem :wink: Chyba nie masz tego drugiego :;230 a zawilec przynajmniej ładnie i długo kwitnie ;:224
a tak poważnie,to .....pięknie kwitną ci azalie ;:138 ....a na moich,gdzieniegdzie uchował się kiełek kwiatuszka. O enkiancie muszę poczytać,bo nie znam a niesamowicie wyglądają te jego dzwoneczki.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 Basieńko, azalie zabójcze, a brzózka wśród niebieskości cudo!!! O innych nie wspomnę!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kusisz Enkiantami i pachnidłami a u mnie zakwitła Schneeperle ,ale ona chyba nie pachnie ju ż nie pamiętam . Niebieskości też u mnie dostatek ;:196 Dzisiaj mam dosyć czuję sie połamana ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Bardzo miło mi było Cię poznać, Basiu! :D
Przy okazji załapałam sie na Twoje piękne zawilce - dziękuję! A propos: czy zawilce mogą rosnąć w słońcu, czy raczej powinny w półcieniu?
Obejrzałam Twój ogród i ... zachwyciła mnie Twoja czereśnia! Kocham kwitnące drzewa owocowe, ale mam tak gęsto, ze na żadne drzewa nie mam już miejsca :( Z najwyższym trudem ulokowałam niewielką wiśnię :lol: Zazdroszczę Ci tej pięknej czeresni.
Azalie w wyjątkowo pięknych kolorach ;:63
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 A ile ja się przez tą czereśnie nacierpiałam!!!! ;:99 ;:106
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Basiu, co to za Enkiant?
Ale śliczny :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Basiu róże kosztowały ok 40 zl,ale dzisiaj w Goczałkowicach ,były i za 15 ,ale jakie odmiany... :uszy
Miały ok 50 cm...
Z niezapominajkami zrobiłam porządek powyrywałam ,całą górę...zasłaniały już prawie wszystko,i przewietrzania nie było...szczególnie różom to bardzo przeszkadzało... :wink:
A azalię żółto-pomarańczową też podziwiam u mnie,ale niewiele kwiatów ma...dobrze ,że w ogóle zakwitła...gdy wciąż koło niej wykopki stosuje... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Witaj Basiu ślicznie powojniki Ci kwitną a enkiant piękny to nic że skromny...
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Enkiant-pierwszy raz widzę i słyszę więc też muszę poczytać.
Lilaki ,azalie-fantastyczne pachnidła.(Basia 16,50 kosztują też małe angielki Charles,Graham Thomas..)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Baśko, zrobiłam rewolucję na ogródku. Jak pojem, to wkleję fotki!!!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Basiu cudownie azalie Ci kwitną, a enkiant jest piękną odmianą, mój ma takie skromne kwiaty, i daleko mu do zakwitnięcia. :)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Iwonko mój Krzyś rośnie, a raczej rósł :) w cieniu. U Ciebie, w słońcu, wybarwił się tak samo?
Dawałam Ci zawilca japońskiego - to ten, który kwitnie jesienią, na różowo. Mnie się też podoba, ale co za dużo... mam tylko nadzieję, że nie pożre azali.

Koliberku żywot niezapominajek się kończy. Tak skutecznie zarosły przestrzeń, że nawet nie pamiętam, co zagłuszyły :;230 najwyższy czas na pożegnanie.
Azalie wielkokwiatowe kwitną u mnie po raz pierwszy, bardzo je polubiłam, w przeciwieństwie do japońskich i rododendronów.

Grażyna, Ania enkiantus wcale nie jest wysoki. U mnie, w ciągu trzech lat urósł ze 20 cm i mierzy niewiele ponad metr. Zmieści się wszędzie. Same zobaczcie :) fotka sprzed dwóch tygodni

Obrazek

Stasiu biały bez przywędrował do mnie od sąsiadki :) chyba wie, że wpadł mi w oko i pięknie się zwiesił na płocie. Fioletowy zastałam w moim ogródku, prowadzony na jednym pędzie. Rok temu, w związku z rozbudową altany, groziło mu wycięcie, ale dzielnie walczyłam o niego i udało się.

Obrazek

Alarabatka, na której zadomowiony był zawilec, została rok temu przekopana na pół metra. Wydawało mi się, że wszystkie szczątki roślin usunęłam. Niestety, już jesienią, pojawiły się, między rh, liście zawilca :roll: i co, nie podagrycznik? :;230
Ala, tegoroczny początek maja był wyjątkowy, na pewno w przyszłym roku będziesz cieszyć się swoimi azaliami.

Tosia ta azalia ma kolor energetyczny, jak na nią spojrzę, to od razu energia we mnie wstępuje...i szybciej plewię :uszy
Czereśnia już Ci wybaczyła wszelkie kalumnie i może nawet poczęstuje Cię owockiem :D

Jadzia a moja Schneperlee prawie w zaniku, przechodzi na intensywną terapię :) jak zresztą kilka innych drobnokwiatowych azalii. Ty jesteś połamana, ale u Ciebie widać efekty pracy ;:63 a u mnie tylko co nieco, a wieczorem ledwo żyję.

Izuniu witam Cię pod czereśnią ;:180 i zapraszam również w realu :D
Na mojej niewielkiej działce znajduje się, prócz czereśni, kilka innych drzew owocowych. Nie mam sumienia ich wyciąć, chociaż wciąż o tym myślę. Oczywiście nie dotyczy to czereśni...tę darzę wielkim uczuciem i o zrobieniu jej jakiejkolwiek krzywdy nie ma mowy.
U mnie białe zawilce rosną w kilku miejscach, mniej i bardziej słonecznych. Wszędzie czują się dobrze :)

Nela skoro najprzerózniejsze odmiany róż w donicach pojawiają się w szkółkach, to mam nadzieję, że i ja do nich dotrę. Historyczne też były?
Ja też przymierzam się już do wydarcia terenu niezapominajkom. Niby fajne, ale w większych ilościach potrafią unicestwić niejednego bidaka. Wczoraj sie zorientowałam, że zginęła mi maleńka różyczka nn, która dostałam od Majki. Okazało się, że wchłonęły ją niebieskości :oops:

Stasiu z utęsknieniem czekam na kwiaty powojników,a większość już się szykuje. Po deszczowej niedzieli zieleń wybujała, a pąków kwiatowych coraz więcej.

Ania muszę upolować jedną parkową bądz angielkę w odcieniu fioletu. W ogóle chodzi mi po głowie lekkie przemeblowanie ogródka, a w rezultacie nowe miejsca na róże.
Enkiant znalazł się u mnie przypadkowo, ale od razu bardzo go polubiłam.

Tajko jesienią przesadziłam enkianta i chyba miejsce mu się spodobało. Jest dosłownie obsypany dzwoneczkami, a rośnie prawie w całkowitym cieniu :roll:
Mam tylko trzy azalie wielkokwiatowe, wszystkie sadzone rok temu. Dwie dość ładnie zakwitły, a trzecia ma tylko dwa pąki. Cieszę się, że w ogóle kwitną :D

Czym różnią się zdjęcia i które ładniejsze?
Obrazek

Obrazek

Zakupy z Auchana
Obrazek

Obrazek

Różności
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek