Taki - sobie ogród
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród
Jolu , pociesz się , moje hosty też się nie wysiewają.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłeczko ale piękne poletko na hosty, masz pole do popisu....teraz tylko gromadzić roślinki do wysadzenia
Mnie się jeszcze nie zdarzyło żeby się wysiały hosty....ale ja tak mam, że jak tylko roślinka przekwita, od razu obcinam.....więc co moze się wysiać jak nie ma nasion

Mnie się jeszcze nie zdarzyło żeby się wysiały hosty....ale ja tak mam, że jak tylko roślinka przekwita, od razu obcinam.....więc co moze się wysiać jak nie ma nasion

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Miejsce na hosty jak marzenie
oj będzie się działo
ja też mam jeszcze tylko jedno miejsce gdzie mogę te cuda zasadzić:)

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Dzięki dziewczyny za poradę, chociaż znając życie mi w sezon pół ogrodu zagarnie
Łał piękne hostowisko. I masz maluszki
PW

Łał piękne hostowisko. I masz maluszki

PW

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jak widzicie miejsca sporo! Zrobiłam kilka list host do zamówienia. Nie mam pojęcia jak zachowują sie w uprawie, patrzałam bardziej na ich wygląd. Nie da się ukryć - wygląd najbardziej się liczy.
Zrobiłam też listę siostrze, taką, żeby się nie powtarzała z moimi, a w przyszłości, żeby się podzieliła
Paula! Z Twojego spisu połowa jest na liście 2 i część u siostry
Więc będę miała trochę. Ale nie wszystko na raz.
Moje typy (lista nr1):
1Orange Marmelade
2Gold standard
3Great Expectations
4Frosted Jade
5Lakeside Dragonfly
Potem jeszcze poszukam czegoś fajnego cieniolubnego, by ogród nie był jednolity. Mam też fajne korzenie drzewek, które byly karczowane przed budową domu.
Szkoda tylko, ze dalie w cieniu nie rosną
Zrobiłam też listę siostrze, taką, żeby się nie powtarzała z moimi, a w przyszłości, żeby się podzieliła

Paula! Z Twojego spisu połowa jest na liście 2 i część u siostry

Moje typy (lista nr1):
1Orange Marmelade
2Gold standard
3Great Expectations
4Frosted Jade
5Lakeside Dragonfly
Potem jeszcze poszukam czegoś fajnego cieniolubnego, by ogród nie był jednolity. Mam też fajne korzenie drzewek, które byly karczowane przed budową domu.
Szkoda tylko, ze dalie w cieniu nie rosną

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Steasi
3. Podobnie okropnie wolno przyrasta! Mam drugi sezon. W tamtym kupiłam rozrośniętą już, więc porównania w kłach nie mam. Nie mniej bardzo wolno się rozwija. Podobna do niej ale szybsza jest 'Great American Expectations' (przynajmniej tak jest napisane w bibliotece host).
Najlepiej wrzuć swoją listę do wątku hościarzy, tam jest dużo ludzi, którzy się znają. Mi bardzo pomógł TomaszII
Najlepiej wrzuć swoją listę do wątku hościarzy, tam jest dużo ludzi, którzy się znają. Mi bardzo pomógł TomaszII
- takasobie
Wiem, wiem, ale ona taaaaka łaaaadna!Steasi pisze:3. Podobnie okropnie wolno przyrasta! Mam drugi sezon. W tamtym kupiłam rozrośniętą już, więc porównania w kłach nie mam. Nie mniej bardzo wolno się rozwija. Podobna do niej ale szybsza jest 'Great American Expectations' (przynajmniej tak jest napisane w bibliotece host).

Te 5 sztuk po prostu sobie zamówię, a reszta miejsca bedzie już wypełniana ze spokojem w miarę pozyskiwania nowych nabytków. Może kilka paproci jeszcze tam dam, może żuraweczka jakaś ładna się tam znajdzie

Dzis jadę do "Botanika", na rekonesans, czy maja jakieś paprotki, hosty, albo inne cieniolubne.
Jak widać, musimy dosypać warstwę ziemi, bo teraz jeszcze nierówno jest z kostką. Muszę tylko facetów zagnać

Miłka
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak sobie u Ciebie radzi Karmik?
- takasobie
Małgoś! Całkiem nieźle, ale na środku kępki jakby podsechł (wymarzł?) i nie kwitłDeirde pisze:Jak sobie u Ciebie radzi Karmik?

Staram się dbać o niego

Miłka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Ja bym proponowala żuraweczek kilka
jako akcenty kolorystyczne 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Miłka - karmnik się starzeje szybko i trzeba go dzielić i rozsadzać, inaczej będzie taki właśnie łysy na środku.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niestety z karmnikiem tak bywa ale mi się podoba, mój częściowo został pocięty i obsadziłam nim ścieżkę. Z tego co pamiętam kwitnie w czerwcu. Wczoraj przeglądałam rabatkę i znalazłam go w innym miejscu gdzie nie był sadzony. Czy jesteś zainteresowana floksami szydlastymi i goździkami? Będę swoje dzielić.
- Steasi
Ja też tak mówię
A kupuj co tam, razem będziemy czekac 

- takasobie
Strasznie jestem skonana! Kupiłam dziś rośliny i je posadziłam, podsypałam korą cały zakątek, rozsypałam 3 taczki kompostu, zrobiłam porządek w pomieszczeniu na narzędzia i poukładałam setki plastikowych doniczek
Potem podlałam nasadzenia konewką, bo nie chciało mi się rozwijać węża, potem podlałam warzywnik. Obejrzałam "Ojca Mateusza" i obstrzygłam synów i teraz twarz opada mi na klawiaturę.
Tylko pokażę co kupiłam (nie pamiętam jak jeden kwiatek się nazywa, a Wy na pewno wiecie):
Co to jest?

Tylko pokażę co kupiłam (nie pamiętam jak jeden kwiatek się nazywa, a Wy na pewno wiecie):

Co to jest?

Miłka
Lewizja jakowaś?