Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka Zeni

Post »

Zenuś ;:196 Witaj
Co to za żółta roślinka?...http://img823.imageshack.us/i/dscn4313.jpg/
Tak pięknie się prezentująca.
No,no i tulipanki niektóre masz imponujące... a ja w lipcu znowuż pobiegnę w pogoń za nimi.
Dobrej Nocki życzę. ;:97
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zeniu-piękny okaz brunnery!Jak wybarwione liście!A jak przymrozki,nie masz po nich strat?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Zenia na działce, odpoczywa. :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

ZENIU ,wspaniałe zakupy ,ale na ostrokrzewa musisz uważać .On bardzo źle znosi zimy. :?
Współczuję strat pomrozowych .U mnie nie było tak źle ,bo większość roślinek pookrywałam .
ZYTO ,roślinka ,o którą pytasz ZENIĘ,to wilczomlecz pstry .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Moniu, Igo, Sylwio, Ewuniu...także czekam z niecierpliwością aby podmarznięte roślinki nabrały ładniejszego wyglądu. Póki co straszą swą brzydotą. Zwłaszcza wielosił. :( . Dostało się także drzewkom owocowym. Jabłonka która była przeznaczona do wycięcia..w ostatniej chwili przemyślałam niech rośnie. Nie owocuje ale będzie chociaż dawała cień żurawkom. Chyba się wystraszyła bo pięknie zakwitła, niestety mróz zrobił swoje. Na pozostałych drzewkach to samo. ;:14

Zytuś...już byłam u ciebie i obejrzałam twoje tulipany. :heja . Moje się umywają. Co prawda kilka jeszcze zakwitło na które nie liczyłam, mimo wszystko nie był to udany rok u mnie dla tulipanów. Koniecznie w tym roku muszę je wykopać, większość same liściory. ;:224 .

Jolu...ostrokrzew już podmarznięty. :wink: . Tak to jest jak się kupuje co się spodoba, nie znając wymagań danej roślinki. ;:108 . Szkoda że taki z niego zmarzluch...spodobały mi się jego pstre listki.

Wczoraj wróciłam z działeczki, byłam cały tydzień. Pogoda cudowna, można było popracować. Niestety niektóre części ciała odmawiają współpracy, zwłaszcza kręgosłup i kolana. Pewnie najwyższy czas pomyśleć o czymś na kolana :;230 .

Kilka ostatnich tulipanków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Zeniu, może i pomarzło, ale jakie piękne iryski. ;:138
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie tez trochę złapało ale pomału wszystko odbija ,, iryski piękne i mają piękny kolor ..jednak co zostało to ci pięknie kwitnie a zakupy udane szczególnie modrzew zwisający ,tez mam go na liście chciejstw , może na drugi rok ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, cudny ten biały tulipanek w bordowe paski!
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Zenuś ;:196
Wyprzedziłaś mnie w tulipanowych szaleństwach, a te pełne w pasiory są 'ekskluzywne'... taki że aż dech zapiera.
Buziole ;:167
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu mróz narobił wiele szkód w naszych ogródkach ale jakoś to przeżyjemy. U ciebie jeszcze kwitną przepiękne tulipany ależ one cudne a szczególnie ten o barwach narodowych, to oryginał. Skalniakowe roślinki też piękne i niezwykle kolorowe.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj :)
Piękne , przepiękne te irysy .. nie mogę od nich oczu oderwać :)

Dziękuję za widoczki ogólne - tego mi trzeba - super jest ta ścieżka .. bardzo pomysłowa i bardzo mi się podoba :)

tiarelka obłędna - muszę takiej poszukać :) Poproszę pięknie o fotki z widokiem ogólnym na to miejsce gdzie rosną ...
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Zeniu, tulipanki przecudnej urody... ;:138 No i te iryski...wciąż się nimi zachwycam :tan Po prostu przepięknie ;:63
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zeniu, piękne kwitną irysy, a skalniak bajecznie kolorowy ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Iguś..dziękuję. Ze stratami już się pogodziłam, w końcu nie było ich tak wiele. ;:108 . Jednak gdy dojrzałam dwa puste miejsca z uschniętymi listkami po żurawkach, tego do dziś nie mogę przeżyć. ;:14 .

Jasiu, Kasiu...jak jestem na działce stale podglądam te przemarznięte z nadzieją że może jednak coś ;:224 , na razie jednak nic. :wink:

Zytuś...u ciebie tulipanki w pełni kwitnienia. U mnie to już końcówka. Dużo ładnych co bardzo mi się podobały wcale nie zakwitło. Pocieszam się kwitnącymi obecnie bylinkami, choć właściwie za dużo nie nacieszę się ich widokiem. Pogoda się popsuła, siedzę w domu a tam kwiatki przekwitają. Dziś już mnie nosi... :;230 . Chyba pojadę. ;:108

Irenko..dziękuję. ;:196 Pewnie że przeżyjemy straty, nie pierwszy to raz. Tylko zawsze to jakoś szkoda. Choć czasami szkoda idzie na pożytek...w moim przypadku M winogrona przemarznięte. Od wielu lat proszę M aby się z nimi wyniósł w inne miejsce. Zajął takie reprezentacyjne obok tarasu, ja tam widzę pnącą różę..ale M nie. Teraz winogrona przemarzły...jest więc nadzieja na moje róże. :;230

Miriam, Małgosiu
...dziękuję. :lol: Cieszę się że podobają się wam moje iryski. Czekam teraz na te wysokie...pewnie już kwitną, miały spore pąki. Jak będę na działeczce to pstryknę fotki. ;:108

Moniu witaj...cieszę się że zaglądasz do mnie i ci się podoba. Na skalniaczku o tej porze najładniej. Potem trochę smutnawo się robi, ale w końcu są także inne rabatki np. źurawkowa. Na jej punkcie dostaję bzika. :;230

Igorku...dziękuję za pochwały , a widoków pięknych także się doczekasz. ;:108

Dziś mało zdjęć, bo i na działeczce nie byłam. Dla wszystkich odwiedzających mój wątek, moja laurowiśnia. Co roku pięknie kwitnie...choć w piaseczku rośnie. Może to lubi... ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-masz bliźniaczy czosnek,u mnie takiż rośnie.Jesteś pewna,że winorośl już nie odbije?Może jednak?Mnie tej zimy padła większość żurawek,żal mi ich,ale z drugiej strony jest więcej miejsca na hosty i języczki.Mam pytanie,czy po przekwitnieniu są jakieś zabiegi wokół ciemiernika?Mój rozwija drugiego pączka,a ponieważ to mój pierwszy ciemiernik i pierwszy kwitnący chciałabym postępować zgodnie z zasadami sztuki.Podsyłam trochę letniej pogody,choć nie da się ukryć w Juwenalia wolę jak jest zimno i pada deszcz(studenci się wtedy ciszej i mniej aktywnie bawią)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”